Kacsasült kis extrákkal

A januári zimankóban érdemes alaposan felkapcsolni a sütőt is. A legnagyobb áldás ehhez egy sült kacsa vöröslően fényes húsa, ropogós bőre, fűszeres szaftja és mennyei illata.

A frissen sült ropogós kacsasültnek nem igazán van párja a világon. Igazi ízorgia, a klasszikus konyha mesterdarabja, mégis számos módon variálható és fűszerezhető. Elkészítése nem bonyolult, de egy kis odafigyelést kíván. Az eredményért azonban megéri foglalkozni vele: süssük lassan, alacsony hőfokon, meghálálja. A legjobb mégis az benne, hogy elsülöget magában a sütőben, nem kell locsolgatni, sem kevergetni a tökéletes végeredményhez, mesés illata pedig bejárja az egész lakást.

Az Olívás-sherrys kacsa receptjéért kattints a fotóra!

És hogy egy pár szót ejtsünk kacsánk élvezetének felfokozásáról is, jobb, ha felkészülünk a két fő izgalmat adó hozzávalóból: a sherryt hasonló neve ellenére vétek összetéveszteni a cherry brandy-ként ismert meggylikőrökkel vagy a – gyakran cherry fantázianéven forgalmazott – meggyes likőrborokkal, ugyanis ezekkel ellentétben a sherryt nem ízesítik. Ha nincs igazi sherrynk, esetleg nem szeretjük, nyugodtan helyettesítsük száraz fehérborral, hiszen ez is tökéletesen illik a kacsasülthöz. Az olívabogyót pedig szerencsére már itthon is bárhol beszerezhetjük: ehetjük önmagában is főételhez, de ételeinkben való felhasználására is számtalan lehetőség áll rendelkezésünkre - mi nem hagytuk ki.

Hirdetés
Diós marlenka
Hirdetés

Támogatott tartalom

Heti Menü – Gyors, szerethető fogások egy kapkodós adventi hétre

Ne szégyenkezzünk, ha a karácsonyi hajtásban és előkészületekben semmi kedvünk bonyolult ételkölteményekkel megörvendeztetni magunkat és a családot. Előkerülhetnek a krémlevesek, fagyasztott kedvencek, szendvicsek és a kedvenc szószaink is! Mert ki ne örülne egy adag sült krumplinak ketchuppal, ha épp arra van időnk?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Múltidéző bejgli a PENNY karácsonyi filmjében

Bejgli nélkül nincs karácsony! A bejgli a karácsonyi ünnepek elengedhetetlen süteménye, amiben ott rejlenek a családi hagyományok, a régi karácsonyok. Ahány család, annyiféle recept, annyi apró trükk, titkos hozzávaló, amelyektől minden bejgli kicsit más ízű lesz. A PENNY karácsonyi reklámfilmjében kibontakozó megható történet középpontjában is a bejgli áll. Íze visszahozza a gyermekkori emlékeket, a családi hagyományokat, és összeköti a generációkat.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Almás sütemények karácsonyra

Egy finom almás sütemény karácskor is megállja a helyét, szóval mindenképpen készítsünk egy tepsivel, hogy a család apraja-nagyja örüljön.