Kacsasült kis extrákkal

A januári zimankóban érdemes alaposan felkapcsolni a sütőt is. A legnagyobb áldás ehhez egy sült kacsa vöröslően fényes húsa, ropogós bőre, fűszeres szaftja és mennyei illata.

A frissen sült ropogós kacsasültnek nem igazán van párja a világon. Igazi ízorgia, a klasszikus konyha mesterdarabja, mégis számos módon variálható és fűszerezhető. Elkészítése nem bonyolult, de egy kis odafigyelést kíván. Az eredményért azonban megéri foglalkozni vele: süssük lassan, alacsony hőfokon, meghálálja. A legjobb mégis az benne, hogy elsülöget magában a sütőben, nem kell locsolgatni, sem kevergetni a tökéletes végeredményhez, mesés illata pedig bejárja az egész lakást.

Az Olívás-sherrys kacsa receptjéért kattints a fotóra!

És hogy egy pár szót ejtsünk kacsánk élvezetének felfokozásáról is, jobb, ha felkészülünk a két fő izgalmat adó hozzávalóból: a sherryt hasonló neve ellenére vétek összetéveszteni a cherry brandy-ként ismert meggylikőrökkel vagy a – gyakran cherry fantázianéven forgalmazott – meggyes likőrborokkal, ugyanis ezekkel ellentétben a sherryt nem ízesítik. Ha nincs igazi sherrynk, esetleg nem szeretjük, nyugodtan helyettesítsük száraz fehérborral, hiszen ez is tökéletesen illik a kacsasülthöz. Az olívabogyót pedig szerencsére már itthon is bárhol beszerezhetjük: ehetjük önmagában is főételhez, de ételeinkben való felhasználására is számtalan lehetőség áll rendelkezésünkre - mi nem hagytuk ki.

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ez az 5 dolog kell a legfinomabb bundás kenyérhez

Készüljön reggelire vagy vacsorára, esetleg hétvégi dekadenciával ebédre, a bundás kenyérnek van néhány kritikus követelménye, amit nem érdemes elhibázni. Elő a tojással és a serpenyővel, süssük meg álmaink kenyerét!