Jót enni, és tenni is jó!

„Mit szeretnél ma enni?” hangzik el, nap mint nap a legtöbb háztartásban a kérdés. Azonban Magyarországon több százezer rászorulónak, nincs mit az asztalra tennie és éhezik.

Az Élelmezési Világnaphoz kapcsolódva, az Élelmiszerbank immáron negyedik alkalommal hirdeti meg októberben az Együnk Egymásért adománygyűjtő kampányát, hogy a téli időszakban minél több rászoruló élelmezését tudja segíteni és felhívják a figyelmet az élelmiszerpazarlás problémájára.

Az idén 10 éves Magyar Élelmiszerbank Egyesület által életre keltett Együnk Egymásért adománygyűjtő kampány a gasztronómia kedvelőit célozza meg! A programhoz olyan vendéglátóhelyek, vállalatok és sütni-főzni szerető magánszemélyek jelentkezését várja az Élelmiszerbank, akik a közösség összefogó erejével, részesei szeretnének lenni az éhezés és az élelmiszerpazarlás elleni küzdelemnek.

Hogyan segíthet a programhoz való csatlakozással?

• Vendéglátóhelyek a programhoz csatlakozva, lehetővé teszik a vendégek számára, hogy október során olyan fogások vagy menük közül válasszon, aminek megvásárlásával támogatja a rászorulók élelmezését.

• Magánszemélyek egy becsületkasszás baráti vacsora vagy süteményvásár szervezésével segíthetik az Élelmiszerbank munkáját. Így a jócselekedet mellett közös élményt is nyújt baráti társaságok, kollégák, családtagok számára.

• Vállalatok olyan módon csatlakozhatnak a programhoz, ha lehetőséget adnak az irodában vagy telephelyen a dolgozóknak, közösségi menzahét vagy süteményvásár szervezésére. Az Egyesület eddigi tapasztalatai alapján ezek az események mindig nagy sikert aratnak a dolgozók körében, megtörik az őszi szürke hangulatot, az Együnk Egymásért program jó csapatépítő alkalom.

A Magyar Élelmiszerbank folyamatosan várja a programhoz csatlakozók jelentkezését, akik egy esemény megszervezésével szívesen segítenék rajtuk keresztül az éhezés és élelmiszerpazarlás csökkentését. A programhoz már több mint 30-an csatlakoztak, a csatlakozók listája, mely folyamatosan frissül, itt érhető el. Az esemény további részleteiről itt tájékozódhat.

Hazánkban évente mintegy 1,8 millió tonna élelmiszerfelesleg halmozódik fel. Az Egyesület ezen élelmiszerfeleslegek összegyűjtésén és szétosztásán keresztül 300 000 rászorulót segít Magyarországon. Olyan élelmiszerek kerülnek így a nélkülözők asztalára, melyek még fogyaszthatók,azonban a gyártók és kereskedők valamilyen okból (közeli lejárat, sérült csomagolás, szezonalitás) megsemmisítenék.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Karamellás-csokis fudge

Ínycsiklandozó falatok az ünnepi asztalra! Egy igazán ízletes desszert, amit könnyedén el lehet készíteni, és garantáltan elnyeri mindenki tetszését! A krémes tejkaramell tökéletes ...

Kolbászos sajtfánk

Egy kis gyors sós harapnivaló, esetleg vendégváró, ha nem akarunk hosszasan pogácsát keleszteni, dagasztani. Nagyon finom puha, még másnap is. Kolbász nélkül is elkészíthető, sonkával ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...