Jófogások mosogatógép-vásárláshoz

Régi, vadonatúj, vagy kisebb szépséghibája van? Ma már bármilyen méretben és minőségben vehetünk mosogatógépet használtan is. Keressük meg a számunkra legmegfelelőbbet! (x)

Az új mosogatógépekkel nem csak az a probléma, hogy drágák. Ha végre, nagy körültekintéssel kiválasztottuk a nekünk legmegfelelőbbet, még az a helyzet is előállhat, hogy az áhított darab nincs raktárkészleten. Ilyenkor legjobb esetben is várnunk kell rá egy-két hetet. Ha használtan keressük konyhai társunkat, akkor kifejezetten csak azokat a termékeket látjuk, amelyek valóban eladósorba kerültek. Sok más előnye is lehet a másodkézből való vásárlásnak, de lássuk, mire figyeljünk, ha erre adjuk a fejünk.

Befogadóképesség

Ezt a kérdést pofonegyszerűen eldönthetjük. Ha nagy a család, 9-12 terítékes gépre lesz szükségünk. Ifjú párok esetében, amennyiben a leendő ara vigyázni szeretne mindig frissen manikűrözött kacsójára, a legkisebb változat is elegendő.

Beépíthető vagy különálló

Csakis a bútorunknak megfelelően válasszunk. Ha most tervezzük a konyhát, akkor pedig aszerint döntsünk, hogy mit szeretnénk látni: egybefüggő konyhapultot vagy különálló elemeket? Ezt persze pénztárcánk is befolyásolhatja: ha egyelőre nincs keret vadiúj konyhára, akkor a különálló mosogatógépek között keresgéljünk.

Szépséghiba?

Nagyon sok esetben olyan hirdetéssel találkozunk, mely szerint van egy kis szépséghibája a kínált terméknek. Ez ne riasszon el minket azonnal, hiszen lehet, hogy pont kapóra jön az emiatt kapott árkedvezmény. Előfordulhat, hogy csak szállítás közben karcolta fel valami a lakkozást, vagy a ki-bepakolás folytán nyomódott be valamelyik oldala. Érdeklődjünk, hol látható a hiba, lehet, hogy pont nem lesz szem előtt, ha beállítjuk a konyhánkba.

Belső kiképzés

Minél több rozsdamentes fémalkatrész! Ezt kell szem előtt tartanunk. Ha már jó pár éves, használt terméket vásárolunk, keressünk olyan hirdetést, amelyhez a gép belsejéről is töltöttek fel képet.

Programok

Legyen “eco” vagy rövid, felezős program a kezelőfelületen, ez biztosítja számunkra azt, hogy a kevésbé koszos edényeket gyorsan tisztává varázsolhassuk. A ledes időkijelző pedig abban segít, hogy lássuk, mennyi idő múlva jár le az aktuálisan beállított mosóprogram.

Vízfelhasználás, hatékonyság

Ha saját vízórával rendelkezünk, és mellette napi rendszerességgel dolgozik a mosogatógépünk, akkor bizony meggondolandó, hogy egy újabb, jobb energiatanúsítványú terméket válasszunk. Ezzel sok pénzt spórolhatunk meg a konyhára.

Tartozékok

Arra is figyeljünk, hogy a mosogatógép mozgó tartozékai, mint például a vízcsövek, a kivehető evőeszköztartó vagy a mosogatótabletta-tároló ajtaja biztosan meglegyenek. Kérdezzünk rá az eladónál, mert ha már kiszállították, reklamációnak helye nincs.

Ha a találati oldalon nincs elegendő információ választottunkról, keressünk rá a neten típusszám szerint, és úgy informálódjunk róla. (x)

Egy Jófogásért kattints ide!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek