Jófogások használtkávéfőző-vásárláshoz

Kávéfőzőt használtan? Miért ne! A Jófogáson tucatnyi márkás termék közül válogathatsz. Hogy melyiket vedd meg, abban pedig segítünk mi. (x)

Milyen kávét iszol reggelente? Délután más kávétípust preferálsz? Ha felkelés után nem segít más, csak egy méregerős eszpresszó, ebéd után pedig a laza hosszúkávéra szavazol, akkor mindenképpen multifunkcionális gépre lesz szükséged – egy Szarvasi kotyogós nem elégíti ki az igényeidet.

Ezeket olvastad már?

Na de ebből is van többféle verzió, jön a felismerés és egyben a következő kérdés: tejjel vagy anélkül? Amennyiben a hatalmas tejhabbal bolondított cappuccino a kedvenced, érdemes ezen a slágon elindulni – minél extrább tejhabkészítő rendszerrel működő kávéfőzőt keress, és legyen benne beépített tejtartó!

Azzal már mindenki tisztában van, ugye, hogy az igazi presszókávét csak kifejezetten magas nyomású géppel lehet elkészíteni? A sima átfolyós, filteres gépeken csak gyenge, átlátszó löttyöt kapunk. Tiszta Amerika! Azonban ha naponta több kávét fogyasztunk, akkor a vérnyomásunkra való tekintettel inkább válasszuk ezt a lehetőséget. Ha pedig mégis kedvünk szottyan egy rövid kávéra, amiben szinte megáll a kanál, üljünk be a legközelebbi kávézóba, ahol komoly, olasz kávégéppel főzik a feketét.

Manapság a kapszulás gépeknek áll a világ! Ahogy korábban a betekerhető karos gépek idejét írtuk, most ezek a legnépszerűbbek. Újonnan egyelőre elég drágán kínálják őket, de használtan biztosan olcsóbban hozzájuthattok. Arra viszont számítani kell, hogy a bele való kapszulák utánpótlása sem lesz olcsó mulatság. Arról ne is beszéljünk, hogy micsoda környezetszennyezőkké válunk használata során.

A hirdetés fotójáról nem derül ki, hogy vajon mennyire vigyáztak a gép elektromos csatlakozó részeire – biztonsági okokból esetleg kérdezz rá az eladónál. Ha a fotóról ugyancsak nem tükröződik, milyen állapotban van, akkor a gép korából, márkájáról körülbelül megtudhatod, de legalábbis következtethetsz rá. Próbálj minél újabb és tetszetősebb terméket választani!

Ezeket olvastad már?

Attól ne tarts, hogy használtan vásárolod a “reggeli megmentőd”, hiszen minden fajtájára van tisztítási opció. A fém alkatrészeket szódabikarbónás vízbe áztasd, a műanyag felületeket enyhe mosószeres vízben tisztítsd. Az első használat előtt pedig mindenképpen járasd át a gépedet sima vagy jódozott sós vízzel. Ez utóbbi mozzanatot gyakori használat mellett érdemes havonta egyszer-kétszer elvégezni. (x)

Jó fogást kívánunk!

Irány a Jófogás oldala most!

Címlapról ajánljuk

További cikkek