A jó pizza titka

A pizza jó. A jó pizza még jobb. Szinte gyerekjáték elkészíteni, még gyerekekkel is. Mi meg is tettük. És figyeljetek, eláruljuk a jó pizza titkát!

Kis túlzással, ahány ház, annyi pizzarecept. A Nagyszülők és unokák című könyvembe egyik szerzőtársam receptje került bele, most pedig másik szerzőtársam instrukciói alapján a gyerekekkel közösen készítettük el a pizzát. Írtam ugyanis az unokák tésztagyúrással való ismerkedése kapcsán, hogy már csak a kelt változat maradt ki a tésztasorból. Akkor hát most jött el ennek az ideje. Segítő is akadt, egy volt ovis barát, és a közös tésztázás, ha lehet, még inkább összekovászolta őket. Szerencsére elegendő matéria maradt a nyújtáshoz, annak ellenére, hogy a közbülső fázisokban a tésztacsimbókokat alig győztük leszedegetni róluk.

Azt persze nem tudom, hogy mind e közben megjegyezték-e, hogy mi a jó pizza titka, ezért, biztos, ami biztos, most átismételjük.

Először is: kevés élesztő szükségeltetik hozzá, vagyis 1 kg liszthez csak 1-2 dkg. Másodszor: miután kinyújtottuk és megkentük a tésztát pizzaszósszal, rögtön erre a paradicsomos kencére tegyük a sajtot, majd a sajtra pakoljuk a gombát, halat, sonkát vagy szalámit és még ki mit szeret. Vagyis, a sajt sohase kerüljön a tetejére, mert megég, mielőtt kész a pizza!

Ennyi csak a titok. Meg hogy dolgozzuk jól ki a tésztát, pihentessük, forró sütőbe tegyük – de ezt már mindenki úgyis tudja, aki nemcsak szereti, hanem készíti is a pizzát.

Olvastad már?

A 10 legjobb pizza recept!

Pizza Veres Mari konyhájából recept

Mari nagyi

Olvastad már?

7 tipp a tökéletes otthoni pizzához

Hozzászólások (4)

Törölt felhasználó

Azért ez így... picit kevés. Kb annyi, mintha azt mondaná valaki, hogy a jó gulyásba hús kell. De ez itt nem az én oldalam, nem akarok megmondóember lenni! :) Egy linket azonban találtam, ahol egy picit b?vebben kifejtik, hogy mi is a lényeg! http://abuvosvendeg.blogspot.hu/2011/03/pizzarol.html

cinike3

Tényleg sokkal több nem kell, mert a lényeg a jól kidolgozott tészta, jó liszt sem elhanyagolható persze.......... és a sajt a paradicsom szószra --- ezt bizony így csinálják az olaszok is ! Nekem eddig mindíg jól sikerült, ugyanúgy készítem, nem térek el a saját adag-arány és egyéb dolgoktól. Vékony lesz, ahogy mi szeretjük....

Törölt felhasználó

nekem is van alap receptem mindig azt csinálom és nagy sikere van.

l3ssth4nz3r7

https://medium.com/@attilajobi/mindent-a-házi-pizza-sütésr?l-pizza-poke-yoke-ffd4f0c6058

Címlapról ajánljuk

Jamie Olivernek saját TV-csatornája lett

Volt már saját márkás edénykészlete, a rengeteg saját félkész élelmiszer és a fél könyvespolcot elfoglaló receptes könyvek mellett pedig most elindult a Jamie Oliver csatorna is, ahol egész nap az angol sztárséf műsorait nézhetjük.

Nosalty

További cikkek

Mélyszegénységben élő romák által termelt kovászos uborka kerül ebbe a...

A Kiútprogram és a budapesti Babka Deli együttműködéséből született első kovászos uborka, amely a program őstermelőinek uborkájából készült, és amely az észak-kelet magyarországi roma családoknak segít, hogy uborkatermelővé váljanak. Az ő uborkájukból készül a Deli házi kovászos uborkája, amely felkerül a Babka Deli állandó nyári kínálatába, valamint étlapjára is.