IX. Főzdefeszt + Street Food Show

Június 5-7. között kilencedszerre is megrendezésre kerül a Főzdefeszt és Street Food Show új helyszínen, a városligeti Olof Palme sétány Hősök teréhez közelebb eső felén! (x)

Napjaink két legizgalmasabb gasztronómiai irányzata, a kézműves sör és a street-food találkozik 2015. június 5-7. között Budapest legpatinásabb parkjában, a Városligeti Olof Palme sétányon. Itt szinte végtelen terep nyílik majd a piknikezésre az ősi lombok árnyékában – mindenkit biztatunk, vigyen plédet, kosarat, és lakjuk be együtt a nagy gyepet Szinyei Merse Pál Majálisa után szabadon!

A nemzetközi szinten és itthon egyaránt robbanásszerűen növekvő újhullámos sörszcéna minden eddiginél több érdekességet és újdonságot tartogat most júniusban a Főzdefesztező közönségnek. Ugyanez várható street-food fronton is, hiszen ma már szinte naponta nőnek ki az új street-food startupok a fővárosi flaszterből. A szervezők igyekeznek minden értékes és izgalmas kísérletnek, vállalkozásnak helyet adni, legyen az sörfőzde vagy food-truck.

Sörfőzdék

Bőségesen csemegézhetünk a friss sörfőzdék kínálatából, csak legyen időnk és torkunk mind végigkóstolni. A hazai főzdék mellett persze most is pompázatos kínálattal érkeznek a külföldi sörök, lesz egy csomó cseh, angol és belga! Újdonságként most először kitelepül a Szimpla Craft Beer Bar a Kertész utcából, és elhozza a berlini Braufestről a Berlin Bierfabrik söreit, valamint megjelenik a pozsonyi Salon Piva, az esemény testvérfesztiválja a legjobb szlovák kézműves sörökkel!

Street-Food

A szeptemberinél még jobban belehúztak a szervezők - a Dining Guide Street Food Show-val közös, második rendezvényen több mint 30 ételárus kínált - , most, az Olof Palme sétány hűsítő lombjai alá még ennél is többen érkeznek: ki faházzal, ki kocsival. A PolaPola hátsóján még ott a tojáshéj, de máris kimerészkedik a szabadba, amit jól is tesz, hiszen csak így lehet világgá kürtölni azt a kiváló minőségű szerb-bosnyák konyhát, amit képvisel. Idén másodszor is megjelenik az Év Étterme gálán a top10 street-food hely közé beválasztott Padron, ami pedig azért jó, mert jelenleg a Beck-család tud legjobban spanyolul a városban. Konyhanyelven. Budapest legjobb halasa, a Vörös Homár, legjobb mangalica hamburgerese, a Húspatika, legjobb pastramisa, a Pista bá’ már szinte hazajár, ellenben új beguruló a Bécsi út egyik gyöngyszeme, az indiai Mr. Masala.

Truckok

A truckok rajzásának lehetünk szemtanúi. Az egyik legújabb, de máris nagy népszerűségnek örvendő versenyző, a stílusos Bakker bägeleket, pohárdesszerteket, kávét árul, a „bekocsizódó” Meat&Sauce a „lucskos” szendvicsek mellett a salátatémához is hozzászól, méghozzá ügyesen. Ugyanezt teszi, csak a sajtokkal a Paneer, a szintén most először kitelepülő, a chips-nek valódi értelmet adó Twist&Chips, és már a nevében is beszédes Lángos Máshogy. A Bestia most nyit a Szent István téren, de Citroënnel már ott van az Olof Palme sétányon. A „nagy öregek”: a Zing, a Piknik Utczabár, a Pasta Station, a Fragola, a Kolbice, a Berlin Canteen kézifékbehúzása már-már alap.

Újdonságok

A Főzdefeszt megújult honlappal indít, átszervezték a brigádot, és felkészültek a következő évtizedre. De a legbüszkébbek arra, hogy végre kidobták a műanyagpoharat, így rendes logózott üvegpohárból ihatjuk a sört, ahogy az dukál!

Tökéletesítették a Metapay fizetési rendszert is – rengeteg helyen lehet majd feltölteni! Sőt: elintézték, hogy akinek PayPass-os bankkártyája van, annak egyáltalán nem kell Metapay kártyát kiváltania.

Minden adott lesz ahhoz, hogy az első nyári hétvégét együtt töltsük a városligeti lombok alatt: több mint 30 ételárus, több mint hatvan sörfőzde uszkve 200 söre. És persze Ti, kedves közönség, akik évek óta bizonyítjátok, hogy létezik kulturált alkoholizmus, és nincs szükségetek ordító zenére és gatyaszaggató szeszekre ahhoz, hogy jól érezzétek magatokat – csak jó sörre, ízes ételekre és baráti beszélgetésekre. Ne feledjétek: a jó sör demokratikus alapjog! (x)

Tudj meg többet a Főzdefeszt és Street Food Show idei étel- és italkínálatáról itt!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek