Itt a Starbucks új kávéja: a Flat White

Az új év elején a Starbucks előrukkolt egy új itallal, amit Flat White néven dobott forgalomba. De mi a fene az a Flat White?

A nagyjából „sima fehér”-nek fordítható kávé eredetileg a 80-as évek Ausztráliájából származik, amely a Starbucks szerint az ital lényegében egy dupla ristretto, amit bársonyosra gőzölt teljes tejjel egészítenek ki, a tetejére pedig egy latte dísz kerül.

Az italnak intenzív kávé íze van, ami nyilván jó hír egy kávé esetében a Starbucks függők között, s amit 2009 óta szolgálnak fel Ausztráliában, 2010 óta az Egyesült Királyságban, 2015-tól kezdve pedig az USA Starbucks kávézóiban is lehet majd kérni.

Mindezt Ausztrália jellegzetes kávétípusaként is árulják, amelyet a vendégek egy selymes, ízeiben kiegyensúlyozott, ízeiben gazdag italként írtak körül. Mindebben pedig a teljes tej 220 kalóriát tartalmaz, valamint 11 gramm telített zsírt és 17 gramm cukrot. Arról egyelőre nem sokat tudni, hogy a Starbucks magyarországi üzleteiben mikortól lehet kapni majd a Flat White-ot, minden esetre tűkön ülve várjuk.

(via Huffington Post)

Hozzászólások (4)

Kacz

Már lehet kapni. A Costa-ban...

Törölt felhasználó

5 öve mär volt a Coffee Heavenben es 2 masik helyen is... En csak mondom... Ez nyersen csak trending hogwash. Mc csinaltak mar mas gyorskave lancok "ezer eve". A Cim helyesen: Mostmar A starbucks is arul FlatWhite-ot.

Törölt felhasználó

McCaféban is 1000 éve.. Szerintem kb már csak a starbucks nem árulta..

Törölt felhasználó

Koszonom Nosalty, szereztetek egy nagyon jo pontot nalam :)

Címlapról ajánljuk

További cikkek