Itt a Starbucks új kávéja: a Flat White

Az új év elején a Starbucks előrukkolt egy új itallal, amit Flat White néven dobott forgalomba. De mi a fene az a Flat White?

A nagyjából „sima fehér”-nek fordítható kávé eredetileg a 80-as évek Ausztráliájából származik, amely a Starbucks szerint az ital lényegében egy dupla ristretto, amit bársonyosra gőzölt teljes tejjel egészítenek ki, a tetejére pedig egy latte dísz kerül.

Az italnak intenzív kávé íze van, ami nyilván jó hír egy kávé esetében a Starbucks függők között, s amit 2009 óta szolgálnak fel Ausztráliában, 2010 óta az Egyesült Királyságban, 2015-tól kezdve pedig az USA Starbucks kávézóiban is lehet majd kérni.

Mindezt Ausztrália jellegzetes kávétípusaként is árulják, amelyet a vendégek egy selymes, ízeiben kiegyensúlyozott, ízeiben gazdag italként írtak körül. Mindebben pedig a teljes tej 220 kalóriát tartalmaz, valamint 11 gramm telített zsírt és 17 gramm cukrot. Arról egyelőre nem sokat tudni, hogy a Starbucks magyarországi üzleteiben mikortól lehet kapni majd a Flat White-ot, minden esetre tűkön ülve várjuk.

(via Huffington Post)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha valami egészséges édességre vágysz, ne keress tovább – Leteszteltük...

A diéta alatt nagyon nehéz olyan édességet találnunk, mely nemcsak kalóriaszegény, de finom és egészséges is. Szerencsére ma már vannak olyan termékek a piacon, melyek megfelelnek ezeknek az elvárásoknak. A szerkesztőségünknek most volt szerencséje megkóstolni a Good Calories termékeit, melyek minden eddig említett jótulajdonsággal rendelkeznek. Nézzük, mi volt a véleményünk!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ünnepi bevásárlás egyszerűen!

Az ünnepi készülődés nemcsak ráhangolódást, de komoly szervezést is igényel. Szerencsére nálunk, az ALDI-ban mindent megkaphatsz, amire csak szükséged lehet, legyen szó a karácsonyi vagy épp szilveszteri menü alapanyagairól, a kedvenc süteményed hozzávalóiról, otthonod ünnepi dekorációjáról vagy a családodnak és barátaidnak szánt ajándékokról – velünk időt és nem kevés pénzt is spórolhatsz.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ételek, melyek nagyon sokat tesznek a bélrendszerünkért

Az elmúlt években az emberek egyre tudatossabbá váltak a bélrendszerük mikrobiómájával kapcsolatban, így egyre fontosabbá vált annak egészségének megőrzése is. Most kiderült, hogy ebben nagyon sokat segíthet bizonyos élelmiszerek gyakoribb fogyasztása.