Itt a hatodik Országos Étterem Hét!

A DiningCity nemzetközi étteremajánló márciusban már hatodszor szervezi meg Magyarországon az egyre népszerűbb Országos Étterem Hetet. 

A programban több olyan étterem is részt vesz, amely szerepel „Az 50 legjobb magyar étterem” listáján, így az asztalfoglalások során akár Michelin ajánlással rendelkező éttermet is választhatunk. A résztvevők kínálatuk legjavát kínálják vendégeiknek: általában három-négyféle előételből, főételből és desszertből válogathatunk majd.

Az Országos Étterem Hét jó alkalom arra, hogy bárki megismerhesse a vendéglátásnak azt a szintjét, amelybe legtöbbünk csak ritkán kóstolhat bele. A rendezvény népszerűségét jelzi, hogy az elmúlt években megsokszorozódott az érdeklődők száma: a legutóbbi rekordszámú látogató majdnem húszezer embert jelentett.A minőségi vendéglátás érdekében az Étterem Hét programjára kialakított szabad helyekszáma limitált, így az elmúlt évek tapasztalatai szerint az érdeklődőknek érdemes minélhamarabb asztalt foglalniuk a www.etteremhet.hu weboldalon. A vendégek azasztalfoglalás elküldése után azonnali visszaigazolást kapnak e-mailben a foglalássikerességéről. Személyes illetve telefonos megkeresés útján nem lehet asztalt foglalni.

Az Étterem Hét sajtótájékoztatóját a Robinson étteremben tartották, ami teljesen megújult, és egy szinttel is kibővült. A nemes borokat a Borbély Családi Pincészet szállította a résztvevőknek.A tavaly őszi rendezvény után a vendégek 90 százaléka úgy nyilatkozott, hogy a kedvezményes időszakon kívül is visszalátogatna az általa kiválasztott étterembe.

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

11 húsleves-variáció, ami anyu és nagyi főztjére emlékeztet

Gőzölgő-aranyló húsleves, melybe annyi sárgarépa, zeller, fehérrépa, karalábé, cérnametélt és főtt hús kerül, amennyi nagyi merőkanalába belefér. Te milyen hússal szereted? Kerül bele nálatok gyömbér? Esetleg citrom? Próbálj ki különféle variációkat, és gubózz be egy tál isteni húslevessel, mert annál jobb nincs is!

Nosalty

„Anélkül, hogy kritizálnám a szakmát, kijelenthetem, hogy a magyar cukrászatban...

Azt tartja, mindegy, hogy otthon sütünk-főzünk, vagy elmegyünk valahová, a lényeg a minőség, abból nem szabad engedni, már csak azért sem, mert a vendég észreveszi, ha becsapják, és akkor nem jön többet, szkeptikussá válik. Még mindig Párizst tartja a gasztronómia központjának, a díjakról pedig azt tartja: jó, ha vannak, de az ő életük a hétköznapokról és a nap mint nap betérő vendégekről szól, ezek alapozzák meg az ünnepi pillanatokat. Mihályi László cukrászmesterrel beszélgettünk.

KormosLili

További cikkek