Így változott a vacsora az elmúlt 100 évben

Gondolkoztál már azon egy vacsora közben, hogy több generációval és évtizeddel korábban vajon mit falatozott a dédnagyanyád és a nagyszüleid esti menüként? Most megnézheted!

A háromperces videó 1915-ben egy szép adag sült marhahússal indul, és az idő előrehaladtával jutunk el napjainkig, miközben nem csak évek száma, de a vacsora fogásai, a terítékek stílusa és a zene is folyamatosan változik.

Legalábbis Amerikában eszerint alakultak a vacsorák, de ha a magyarországi étkezési szokásokkal kéne összehasonlítanunk, akkor talán a nyolcvanas évek végétől meg is egyezik a filmen látható trenddel a miénk is.Persze a vacsorák nem csak nemzetenként, de háztartásonként is különböznek, szóval mielőtt bárki dühöngeni kezdene, hogy náluk sosem volt sajtfondü vagy a tacó rendszeresen az étkezőasztalon, az csak dőljön hátra, és élvezze a nemzetközi kajatrendek gyomorkorgató evolúcióját.

Ez is érdekelhet!

Könnyfakasztó magyar retró: "Neked mi a kedvenc ételed?"- VIDEÓ

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?