Neked mi a kedvenc ételed?

Ugye az megvan, hogy gyerekkorodban a felnőttek téged is mindig olyan kérdésekkel nyúztak, hogy "hány éves vagy?", "hányadikos vagy?" vagy hogy "neked mi a kedvenc ételed?".

Mondjuk az utóbbi kérdés legalább az izgalmasabbak közé tartozott, már alsósként komoly vita robbant ki az osztályban azon, ahogy egymásra licitáltunk anyánk vagy a nagyanyánk főztjeivel. Az meg persze külön menőnek számított, ha már banán is befigyelt az uzsonnás dobozban (de a nyúlhús és a grillcsirke is szenzációszámba ment), az iskolából hazaérve pedig boci szemekkel lehetett könyörögni anyukánál osztálytársunk, Zolikánál látott Zala Kópés melegszendvics elkészítéséért.

Az alábbi a videót a Papp Gábor Zsigmond által rendezett, 2010-ben készült Magyar Retró című filmből csíptük ki, amiből nem csak az derül ki, hogy a szocializmusban miért ettek annyit a magyar emberek, hanem az is, hogy 25-30 évvel ezelőtt mi volt a kisiskolások kedvenc étele.

És neked mi volt?

Ez is érdekelhet!

14 étel, amitől megdobbant a szívünk a menzán

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek