Így mondd ki az ételek nevét helyesen!

Többé nem kell zavartan pislognod az étlap fölött -  a foodbeast.com csapata a leggyakoribb kifejezéseket szedte össze, így segítve az idegen ételnevek kiejtését!

Ki ne lett volna már zavarban, amikor éttermi rendeléskor, az étel igen hangzatos idegen nevének hála, sehogy sem tudta kimondani, mit szeretne, végül pedig, hogy ne égjen be különösebben, egy egyszerű sült vagy hamburger mellett döntött. Na, hogy ezentúl ez ne így legyen, a foodbeast.com csapata segített nekünk: a leggyakrabban előforduló bénázásokat gyűjtötték össze, úgy mint gnocchi, gyro, flambé, prosciutto vagy hors d’oeuvre. Először a helytelen, majd a helyes kiejtési mód hangzik el a videoban - az egész persze nem teljesen komoly, meg persze jókat nevethetünk saját magunkon.

(via yumsugar.com)

Hozzászólások (1)

TomChee

Hát én inkább a franciákat tudnám kikergetni világból, a teljesen mást mondanak mint írnak típusú szavaikkal/neveikkel... :D (arról nem is beszélve h milyen rosszul hangzanak)

Címlapról ajánljuk

Ezt eszitek a Szigeten! – Nosalty Vox Pop a Sziget...

Két év kihagyás után végre újra dübörög a Hajógyári-sziget. Bár a SZIGET Fesztivál hagyományosan nem a gasztronómiáról szól (bár a felhozatal évről-évre pazarabb), a Nosalty Vox Pop különkiadásában azt kérdeztük a Szitizenektől, mit esznek, amikor éppen nem isznak?

Nosalty