Így mondd ki az ételek nevét helyesen!

Többé nem kell zavartan pislognod az étlap fölött -  a foodbeast.com csapata a leggyakoribb kifejezéseket szedte össze, így segítve az idegen ételnevek kiejtését!

Ki ne lett volna már zavarban, amikor éttermi rendeléskor, az étel igen hangzatos idegen nevének hála, sehogy sem tudta kimondani, mit szeretne, végül pedig, hogy ne égjen be különösebben, egy egyszerű sült vagy hamburger mellett döntött. Na, hogy ezentúl ez ne így legyen, a foodbeast.com csapata segített nekünk: a leggyakrabban előforduló bénázásokat gyűjtötték össze, úgy mint gnocchi, gyro, flambé, prosciutto vagy hors d’oeuvre. Először a helytelen, majd a helyes kiejtési mód hangzik el a videoban - az egész persze nem teljesen komoly, meg persze jókat nevethetünk saját magunkon.

(via yumsugar.com)

Hozzászólások

TomChee

Hát én inkább a franciákat tudnám kikergetni világból, a teljesen mást mondanak mint írnak típusú szavaikkal/neveikkel... :D (arról nem is beszélve h milyen rosszul hangzanak)

Címlapról ajánljuk

Ezért ne vegyél soha előre reszelt sajtot

A kényelmi termékek rendszeresen átveszik az irányítást a konyhában, főleg ha nincsen kedvünk vagy időnk mindent magunk elkészíteni. Gyakran használt „mentőöv” az előre reszelt sajt is, pedig több szempontból is alulmarad a frisshez képest.

Lakos Benedek

További cikkek