Így készül a legjobb lángos!

Évszaktól függetlenül imádjuk a lángost. Ha ismerünk egy jó lángosos helyet, nyert ügyünk van, akárcsak ha tudjuk, hogyan készítsünk otthon jó lángost!

Bár a lángos az egyik kedvenc strandos kajánk, a hűvösebb idő beköszöntével is szívesen elrágcsálunk egyet, sőt! Sokan egy-egy lángosos bódéra esküsznek, és esetleg nem is tudják, milyen jót lehet otthon is készíteni. És nem is túl bonyolult! A Konyhafőnökben Lőrincz György, a Bábel főszakácsa készített egy különleges, tojással töltött lángost - mi most a lángoskészítés alapjaival ismerkedünk!

Lusta lángos recept

Az alap lángoshoz nem kell más, csak élesztő, liszt, víz és só. A legtöbb strandos is így készül, de ha már elég jók vagyunk az alaptésztában, próbálkozhatunk a kefires, tejfölös, burgonyás, vagy éppen töltött lángossal.

  • A lisztet szitáljuk át! Lehetőleg ne a hideg kamrából vegyük elő. Az átszitált, szobahőmérsékletű liszt könnyebben megkel, és könnyebben lesz hólyagos.
  • Meleg, és nem huzatos helyen kell keleszteni, erre nagyon ügyeljünk!
  • Kétszer kell keleszteni, de óvatosan bánjunk a tésztával. Az első kelesztés után kisebb darabokat szakítunk belőle - ha túlgyurmázzuk, összeesik a tészta.
  • Sütés előtt olajos felületen, olajos kézzel nyújtsuk ki!
  • Bő olajban, nagy lábosban süssük ki a lángost, mert ha kevés olajat használunk, a lángos nem tud "lebegni",nem sül át minden oldalról hamar, és nagyon olajos lesz.
  • Az olaj legyen forró, különben a tészta megszívja magát.
  • Pár percig süssük, a kész lángosokat pedig ne egymásra tegyük, hanem állítva csöpögtessük le, különben a forró lángosokból kiáramló hő összeszottyasztja a lángosokat, amik így nem lesznek ropogósak.

Ezeket olvastad már?

Tudj meg többet a Konyhafőnök 3. évadásról itt!

Címlapról ajánljuk

Retró húsvéti ételek

Egy jó sonkatekercs vagy töltött tojás, fasírt és répatorta? Nálunk többek között ezek jelentik a retró húsvéti ételeket. Nálatok? Nézzük, szerepelnek-e a listán kedvenceitek!

Nosalty

További cikkek

Csodás húsvéti torták

Ha idén nemcsak aprósüteményeket szeretnél felszolgálni az ünnep alkalmával, akkor készíts egy csodálatos, elegáns tortát húsvétra!