Így készül a legjobb lángos!

Évszaktól függetlenül imádjuk a lángost. Ha ismerünk egy jó lángosos helyet, nyert ügyünk van, akárcsak ha tudjuk, hogyan készítsünk otthon jó lángost!

Bár a lángos az egyik kedvenc strandos kajánk, a hűvösebb idő beköszöntével is szívesen elrágcsálunk egyet, sőt! Sokan egy-egy lángosos bódéra esküsznek, és esetleg nem is tudják, milyen jót lehet otthon is készíteni. És nem is túl bonyolult! A Konyhafőnökben Lőrincz György, a Bábel főszakácsa készített egy különleges, tojással töltött lángost - mi most a lángoskészítés alapjaival ismerkedünk!

Lusta lángos recept

Az alap lángoshoz nem kell más, csak élesztő, liszt, víz és só. A legtöbb strandos is így készül, de ha már elég jók vagyunk az alaptésztában, próbálkozhatunk a kefires, tejfölös, burgonyás, vagy éppen töltött lángossal.

  • A lisztet szitáljuk át! Lehetőleg ne a hideg kamrából vegyük elő. Az átszitált, szobahőmérsékletű liszt könnyebben megkel, és könnyebben lesz hólyagos.
  • Meleg, és nem huzatos helyen kell keleszteni, erre nagyon ügyeljünk!
  • Kétszer kell keleszteni, de óvatosan bánjunk a tésztával. Az első kelesztés után kisebb darabokat szakítunk belőle - ha túlgyurmázzuk, összeesik a tészta.
  • Sütés előtt olajos felületen, olajos kézzel nyújtsuk ki!
  • Bő olajban, nagy lábosban süssük ki a lángost, mert ha kevés olajat használunk, a lángos nem tud "lebegni",nem sül át minden oldalról hamar, és nagyon olajos lesz.
  • Az olaj legyen forró, különben a tészta megszívja magát.
  • Pár percig süssük, a kész lángosokat pedig ne egymásra tegyük, hanem állítva csöpögtessük le, különben a forró lángosokból kiáramló hő összeszottyasztja a lángosokat, amik így nem lesznek ropogósak.

Ezeket olvastad már?

Tudj meg többet a Konyhafőnök 3. évadásról itt!

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

„Most arra van szükségem, hogy egy egyszemélyes márkaként is kivirágozzak...

Az egyik első, releváns gasztrosikeremet épp Havas Dórának köszönhetem, az ő indiai vajascsirke-receptje ugyanis nemcsak engem vett le a lábamról, de azokat is, akik utána megkóstolták. A Lila füge szerzőjét a blog indulásakor még csak az elszánt foodie-k és gasztrorajongók ismerték, ma már viszont több mint százezren követik különféle platformokon, és készítik el a receptjeit. Ebben az interjúban többek között arról kérdeztem, hogy vajon van-e olyan egyáltalán, hogy egy gyerek rossz evő, miért van az, hogy a gasztroblogok és szakácskönyvek világában egyértelmű a nőuralom, és mi volt az első étel, amit már a barátai is vele azonosítottak.

KormosLili

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.