Így készíts vázát lufiból 10 perc alatt!

Lufiból vázát? Miért is ne! Na jó, nemcsak a lufi kell hozzá, hanem pár megmaradt sörösüveg is, de irtó jól mutat, nézzétek!

Ha van nálatok otthon olyan palack, ami amúgy is csak a kidobásra várna, mutatunk inkább pár egyszerű ötletet, hogyan kaphatnak új funkciót és csinos külsőt!

A váza elkészítésének hozzávalói
Ha szeretsz saját kezűleg készíteni ezt-azt, és épp vázahiány van otthon, ez a cikk neked szól!Szerezz be sprayfestéket és egy kis celluxot, na meg szánj rá 10 percet, és elkészítheted az alábbi vázák egyikét!
Váza variációk

Mire ügyeljünk mielőtt belekezdenénk?

  • szabadítsuk meg az üvegeket a matricáktól és egyéb szennyeződésektől
  • sprayfestékhasználatakor használjunk megfelelő védőfelszerelést (maszk, kesztyű)
  • tartsuk be a festék használati útmutatóján lévő előírásokatés a száradási időt

Elkészítés

Ha leszedtük a matricákat az üvegről, de ragasztós maradt, körömlakklemosóval és szivaccsal könnyedén megszabadulhatunk tőle. Érdemes egy kis ecetes vízzel is átmosni az üveget, hogy ne maradjanak rajta ujjlenyomatok/zsírfoltok, mert emiatt nem megfelelően tapad majd rá a festék, és foltos lehet a végeredmény. Ha ezzel is megvagyunk, szárítsuk meg a palackot!
Mi króm hatású festékspray-t használtuk a festéshez. Ha 20-30 cm-ről fújjuk a felületet, szép egyenletes fedést ad neki. Ha túl közelről, foltos lehet a végeredmény, mert ilyenkor sokszor felhabzik a festék, de ez nem feltétlenül hátrány, mert ettől csak rusztikus lesz a végeredmény. Ad neki egy kis patinát.
Rusztikus festés

Festési technikák

  • Az üvegeket lefesthetjük teljesen – ilyenkor érdemes az üveg száját belülről is lefújni!
  • Festhetjük átmenetesre, ilyenkor tartsuk egyre távolabb a szórófejet a felülettől fújás közben.
  • És festhetjük úgy is, hogy előtte kimaszkolunk rajta egy felületet ragasztószalaggal. Ilyenkor érdemes nem sokkal a festés után leszedni a szalagot, míg nem száradt meg teljesen, hogy nehogy magával rántsa a festéket.
A ragasztószalag eltávolítása
Persze még számtalan módja van a festésnek, de mi most ezeket próbáltuk ki. Sőt, készítettünk egy bónusz darabot is! Ehhez egy nagyobb szájú üveget választottunk, majd belehelyeztünk egy lufit, amit megtöltöttünk vízzel.
Lufiváza
Ennél a variációnál ügyeljünk arra, hogy ne túl strapabíró és erős falú lufit válasszunk, mert azt nem fogjuk tudni megtölteni vízzel. Sajnos ez számunkra is csak utólag derült ki, habár így is működik, de a végeredmény sokkal szebb lesz, ha teljesen szétfeszíti a lufit a víz.
Sok sikert a vázákhoz!
Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Címlapról ajánljuk

További cikkek