Így használd az evőpálcát!

Érezted már magad kellemetlenül, mikor villát kértél egy ázsiai étteremben? Többé nem kell - megmutatjuk, hogyan használd az evőpálcikát!

Az evőpálcika használata elsőre ijesztőnek tűnhet, pedig egyáltalán nem az. Kis gyakorlás kérdése, és bárki magabiztosan csipegetheti vele az ebédjét vagy vacsoráját. Nem felesleges sznoboskodásról van szó - mi is furán néznénk, ha egy kínai vagy japán ember pálcikával esne neki a székelykáposztának. Ha ázsiai ételre vágyunk, akkor használjunk pálcikát az elfogyasztásához, így autentikus. A thai konyhával esetleg kivételt tehetünk, ők csak a kínai közvetítéssel hozzájuk került tésztás ételekhez használnak pálcát, a tradicionális thai ételeket villával és kanállal eszik. Tehát, vegyetek elő egy evőpálcikát, és gyakoroljunk együtt!

  • Az első pálcikát tegyük a hüvelyk- és középső ujjunk közé.
  • A második pálcikát ezzel párhuzamosan, az előző tetejére.
  • Az alsó pálcikát szorítsuk be a a hüvelykujjunk alsó része és a középső ujjunk hegye közé.
  • A felső pálcikát pedig rakjuka hüvelykujjunk végeés a mutatóujjunk vége közé!
  • A mutatóujjunkat mozgatva tudjuk mozgatni a felső pálcát is, így fel tudjuk csippenteni az ételdarabokat: húst, zöldséget, halat, tenger gyümölcseit vagysushit.

Hogy a rizzsel mit kezdjünk? Ha tapadós rizs a köret, azt nagyobb gombócokban pont úgy tudjuk fogyasztani, mint a többi falatot. Ha pergősebb szemű, akkor nem számít illetlenségnek, ha a rizsestálat közel visszük a szánkhoz, és a pálcika segítségével "besöpörjük" a rizst!

A pálcikával való evés nem nagyon bonyolult, csak kicsit gyakorolni kell. A videón szereplő úriember szerint azonnal megtanuljuk, hogy használjuk az evőpálcát, ha elég éhesek vagyunk!

Ez is érdekelhet!

Ezt a 9 kérdést mindenki felteszi magának a közértben sorbanállás közben

Video: Tesco Food

Címlapról ajánljuk

További cikkek

7 nap, 7 étel – Házias, mégis gyors fogások főnek...

A házias ételekről legtöbbször azt gondolhatjuk, hogy azért olyan finomak és komfortosak, mert hosszú időbe telik türelmes-figyelmes elkészítésük. És míg sok esetben ez tényleg igaz, mi most a héten csak az ellenpéldákra fogunk fókuszálni: gyors és házias lesz a konyhai mottónk!