Így használd az evőpálcát!

Érezted már magad kellemetlenül, mikor villát kértél egy ázsiai étteremben? Többé nem kell - megmutatjuk, hogyan használd az evőpálcikát!

Az evőpálcika használata elsőre ijesztőnek tűnhet, pedig egyáltalán nem az. Kis gyakorlás kérdése, és bárki magabiztosan csipegetheti vele az ebédjét vagy vacsoráját. Nem felesleges sznoboskodásról van szó - mi is furán néznénk, ha egy kínai vagy japán ember pálcikával esne neki a székelykáposztának. Ha ázsiai ételre vágyunk, akkor használjunk pálcikát az elfogyasztásához, így autentikus. A thai konyhával esetleg kivételt tehetünk, ők csak a kínai közvetítéssel hozzájuk került tésztás ételekhez használnak pálcát, a tradicionális thai ételeket villával és kanállal eszik. Tehát, vegyetek elő egy evőpálcikát, és gyakoroljunk együtt!

  • Az első pálcikát tegyük a hüvelyk- és középső ujjunk közé.
  • A második pálcikát ezzel párhuzamosan, az előző tetejére.
  • Az alsó pálcikát szorítsuk be a a hüvelykujjunk alsó része és a középső ujjunk hegye közé.
  • A felső pálcikát pedig rakjuka hüvelykujjunk végeés a mutatóujjunk vége közé!
  • A mutatóujjunkat mozgatva tudjuk mozgatni a felső pálcát is, így fel tudjuk csippenteni az ételdarabokat: húst, zöldséget, halat, tenger gyümölcseit vagysushit.

Gong bao csirke

A szecsuáni konyha egyik klasszikus és nem mellesleg villámgyors fogása. Ez egy alaprecept, kedvünk szerint dúsíthatjuk bármilyen zöldséggel.

Hogy a rizzsel mit kezdjünk? Ha tapadós rizs a köret, azt nagyobb gombócokban pont úgy tudjuk fogyasztani, mint a többi falatot. Ha pergősebb szemű, akkor nem számít illetlenségnek, ha a rizsestálat közel visszük a szánkhoz, és a pálcika segítségével "besöpörjük" a rizst!

A pálcikával való evés nem nagyon bonyolult, csak kicsit gyakorolni kell. A videón szereplő úriember szerint azonnal megtanuljuk, hogy használjuk az evőpálcát, ha elég éhesek vagyunk!

Ez is érdekelhet!

Ezt a 9 kérdést mindenki felteszi magának a közértben sorbanállás közben

Video: Tesco Food

Legújabb receptek

Sajtkrémes fánk

Itt van a farsangi szezon, de ki mondta, hogy csak az édes a nyerő? :) Minden sós után kell valami édes, de minden édes után mindenképp kell valami sós is :D. Próbáljuk ki ezeket az isteni ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...