Így használd az evőpálcát!

Érezted már magad kellemetlenül, mikor villát kértél egy ázsiai étteremben? Többé nem kell - megmutatjuk, hogyan használd az evőpálcikát!

Az evőpálcika használata elsőre ijesztőnek tűnhet, pedig egyáltalán nem az. Kis gyakorlás kérdése, és bárki magabiztosan csipegetheti vele az ebédjét vagy vacsoráját. Nem felesleges sznoboskodásról van szó - mi is furán néznénk, ha egy kínai vagy japán ember pálcikával esne neki a székelykáposztának. Ha ázsiai ételre vágyunk, akkor használjunk pálcikát az elfogyasztásához, így autentikus. A thai konyhával esetleg kivételt tehetünk, ők csak a kínai közvetítéssel hozzájuk került tésztás ételekhez használnak pálcát, a tradicionális thai ételeket villával és kanállal eszik. Tehát, vegyetek elő egy evőpálcikát, és gyakoroljunk együtt!

  • Az első pálcikát tegyük a hüvelyk- és középső ujjunk közé.
  • A második pálcikát ezzel párhuzamosan, az előző tetejére.
  • Az alsó pálcikát szorítsuk be a a hüvelykujjunk alsó része és a középső ujjunk hegye közé.
  • A felső pálcikát pedig rakjuka hüvelykujjunk végeés a mutatóujjunk vége közé!
  • A mutatóujjunkat mozgatva tudjuk mozgatni a felső pálcát is, így fel tudjuk csippenteni az ételdarabokat: húst, zöldséget, halat, tenger gyümölcseit vagysushit.

Hogy a rizzsel mit kezdjünk? Ha tapadós rizs a köret, azt nagyobb gombócokban pont úgy tudjuk fogyasztani, mint a többi falatot. Ha pergősebb szemű, akkor nem számít illetlenségnek, ha a rizsestálat közel visszük a szánkhoz, és a pálcika segítségével "besöpörjük" a rizst!

A pálcikával való evés nem nagyon bonyolult, csak kicsit gyakorolni kell. A videón szereplő úriember szerint azonnal megtanuljuk, hogy használjuk az evőpálcát, ha elég éhesek vagyunk!

Ez is érdekelhet!

Ezt a 9 kérdést mindenki felteszi magának a közértben sorbanállás közben

Video: Tesco Food

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

15 sercegős sertéssült, ami az utolsó falatig élvezet

Készítsünk egy klasszikus, sült sertéshúsos fogást, mert ezekkel lehetetlen mellényúlni. Szaftosak, omlósak, de ha kell, ropogósak és aranybarnák. Serpenyőben, sütőben, rántva vagy roston: mindegy, hogyan sütjük, a siker (és az üresre törölt tányér) garantált.

Nosalty

5 őszi finomság, amit csak most tehetsz el a kamrába

Ugyan az ősz már a zord hónapok felé vezet minket, amikor szinte alig vannak friss alapanyagok a boltban, még nem kell teljesen lemondanunk a befőzésről és a különböző finomságok eltevéséről. Sőt, az évszak rengeteg kincsét csak most tudjuk későbbre megőrizni. Lássuk, mik ezek!

Lakos Benedek

További cikkek

Na, ezért isszák tejjel a teát az angolok

Rengeteg különböző fajta tea létezik a világon, és ezen felül az elkészítési és fogyasztási módszerek is igen sokszínűek. Az egyik legismertebb és legkevésbé érthető kombináció a tejes tea, ami a britek nagy kedvence. De hogyan született meg ez a furcsa ital?