Így edd szálka nélkül a sült halat!

Itt a nyár - a Balaton-parti hekkezések ideje. Te hogyan filézed a sült halat, hogy egy csepp hús se maradjon a tányérodon, csak a szálka?

A magyarországi halfogyasztás a jelenlegi öt kilogrammnyi egy főre jutó mennyiséggel az utolsók között áll az unió tagországai sorában, más országokban évente 4-5-ször ennyi halat esznek. Talán a nyár az az évszak, amikor emelkedő tendenciát mutatunk, hiszen megnyitnak a vízparti halsütödék, és ekkorra szervezik a tengerparti utazásokat a családok is. Az alábbi videó abban segít neked, hogyan filézd tökéletesen a halat, hogy még a legapróbb falatokat is bekebelezhesd! Figyeld a két, halfilézés terén amatőr hölgyet, akiket egy akadékoskodó úriember próbál megvezetni, és végül a New York-i All’Onda étterem vezető szakácsa, Chris Jaeckle terel a jó útra.

  • Ízlés kérdése, de sokak szerint a halszeme egy igazi különlegesség, tehát, ha szereted a kihívásokat, kezdd ezzel.
  • Ne vágd le a hal fejét, vele együtt könnyebb lesz a feladvány.
  • Sőt, a hal farka is marad!
  • A villáddal végezz egy bemetszést a farok tövében, hogy a húst leválaszd róla.
  • Itt szúrd a villád a bőr alá,és akár egy fóliát a tortaszeletről, csavard le a hal bőrét a húsról. Ezt ismételd meg a másik oldalon is, ha marad egy kevés a gerincnél,azt is told le róla. De aki szereti, az semmi esetre se fossza meg magát tőle, hiszen a jól elkészített halnak isteni ropogós a bőre!
  • A kopoltyú feletti lapos csontot, vagyis a kopoltyúfedelet emeld ki, majd a fejtől is válaszd szét a húst. Most már mindkét oldalán szabad.
  • Ekkor a farok irányából nyúlj a késsel a hús és a csontok közé, és azok felé nyomva húzd végig a fej irányába. Ezt ismételd meg a gerinc felőli oldalon is, így egyben lefejtheted a húst a halszálkáról, ami ekkor már a fejjel egyben kiemelhető .
  • De állj! Itt még nincs vége. A hal feje ugyan fogyasztásra alkalmatlan, de egy részét, a legfinomabb és egyben legszaftosabb falatot, a halpofát ne hagyd ott, emeld ki és fogyaszd élvezettel.

Remélem, sikerült kedvet csinálnunk egy halszelethez, amelyet profi módon már te filézel ki!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Spórolásban nagyok vagyunk!

Velünk ez az év is jól indul. Vonzó kínálatunkból most számos termékünket extra nagy kiszerelésben, még jobb áron kínáljuk számodra, aktuális akcióinkkal pedig egyenesen a konyhádba hozzuk Amerikát!

Legújabb receptek

Vegán fánk

Farsang idején bevett étel a fánk, és hogy senki ne maradjon ki belőle, most hoztunk egy vegán verziót. Sokféle fánk létezik, ez most egy egyszerű típus, amibe szúrtunk egy lyukat és ...

24 órás gyógyító csontleves

A csontleves vagy erőleves egy gazdag, tápanyagokban dús leves, amelyet lassú főzéssel készítünk csontokból, zöldségekből és fűszerekből. Minél tovább főzöd ezt a tápláló ...

Címlapról ajánljuk

Így készíts gyógyító, 24 órás erőlevest, hogy minden cseppje aranyat...

Az erőleves, vagy más nevén csontleves, egy igazi szuperétel, amely évszázadok óta az egészségtudatos konyhák egyik alapköve. Nemcsak ízgazdag és tartalmas, hanem tele van értékes tápanyagokkal, amelyek támogatják az immunrendszert, az ízületeket és az emésztést. De mi a titka a tökéletes csontlevesnek? Hogyan érhetjük el azt a gazdag, kocsonyás állagot és mély ízvilágot? Nézzük a legfontosabb tudnivalókat és főzési trükköket!

Hering András

„Most, ha valaki séf akar lenni, híres akar lenni. Bennem...

Tavaly év végén Madrid, London és Doha után Budapesten is megnyitotta BiBo nevű éttermét Dani García, a három Michelin-csillaggal kitüntetett spanyol sztárséf. A Dorothea Hotel Budapestnek is otthont adó épületegyüttes tetején található rooftopbár és étterem étlapján García igyekezett a spanyol tradíciókat a magyar stílussal ötvözni, hogy a hazai és nemzetközi vendégek egyaránt új ízélményeket fedezhessenek fel a tolmácsolásában. Olvassátok Dani Garcíával készült friss interjúnkat!

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...