Húsgolyók a sütőből

Még egy hét, és kezdődik az iskolai síszünet-szezon. Mit vigyünk magunkkal az útra, és mit készítsünk az apartmanban gyermekeinknek?

A legnagyobb blamázs, hogy az iskolák nem egy időben szervezik a síszüneteiket. Egy-két hét eltérés is lehet az egyes intézmények meghirdetett időpontjai között. Tehát ha egyik gyermekünk még általánosba, másik középiskolába jár, egyáltalán nem valószínű, hogy közös családi sízést tudunk szervezni. Ami biztos, finom ételekre szükségünk lesz mind az út, mind az ott tartózkodásunk során.

Zöldséges húsgolyók a sütőből recept

Utazás

Ha csak a közeli Ausztriába megyünk, akkor is készüljünk elegendő szendviccsel, melyeket felturbózhatunk házi kencékkel, salátával, de a szalvétát se felejtsük ki a csomagolásnál! Vágjunk frissen zöldségeket: sárgarépát, piros retket, kápiapaprikát vagy pritamint, és egy jól zárható műanyagdobozba csomagoljuk őket. Gyümölcsök közül a banán, a narancs, a mandarin és az alma biztonságosan szállítható és fogyasztható. Édesség gyanánt tehetünk a pakkba házi müzli szeleteket, diós kiflit, szezámszeletet, aszalt és szárított gyümölcsöket. A csokibevonatosak biztos befutók. Nem csak anyagilag kifizetődő, ha előre gondolkodunk! Így biztosan nem fájdítjuk meg egyik gyermekünk pocakját sem a benzinkutaknál vásárolt rágcsákkal.

Zöldséges húsgolyók a sütőből recept

Első vacsora

Érkezés és nyűgös gyerekek. Ez elkerülhetetlen egy többórás autós vagy buszút után. Kipakolás a kocsiból, berámolás a házba, minden kézre szükség lesz. De ki fog főzni? Hát, senki! Vigyünk magunkkal előre lesütött tepsis húsgolyókat - hidegen és melegen egyaránt finomak. Nincs bennük tojás, amitől megromolhatnának, csak egy nagy, jól zárható doboz kell hozzájuk. Mustárral, ketchuppal, uborkával, zsemlével és salátával tálalva nagyszerű első vacsora válhat belőlük.

Sízős menüsor

Főzelék, tészták, és gyorsan elkészíthető frissensültek. Ezek a legegyszerűbb fogások, amelyek mellett nem kell órákig állni, és a tűzhely fogságába esni.

Jövő héten a cseh éttermek alapvető fogását, a svičhkovát készítem el nektek. Addig is gondolkodjatok, milyen más gyors vacsorát készíthettek majd az apartmanban gyermekeiteknek.

Gréti

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

A friss zöldfűszerekkel való főzés 4 szabálya

Fűszerek nélkül elég unalmas lenne a főzés, ezt szerintem senki nem tagadja. A szárított ízesítők mellett pedig a friss növények az igazi nagyágyúk a konyhában. Ugyan tárolásuk kissé macerás, de minden törődést meghálálnak fantasztikus aromájukkal, ha megfelelően bánunk velük.

Lakos Benedek

További cikkek