A hét szakácsa: szekelyanna

Eheti kiemelt szakácsunk, Anna, kétgyermekes anyuka. Kedvenc időtöltése a desszertkészítés. Süteménycsodái magazinba illőek. Aki még nem látta, most nézze meg őket!

A gasztronómiával már nagyon fiatal korom óta szoros a viszonyom. Sokszor én készítettem a salátákat, süteményeket már a szülői házban is kamaszként, és amióta saját háztartást vezetek, nem okoz gondot a főzés, főételek elkészítése, de a sütés mindig közelebb állt hozzám. A főzés a napi rutint jelenti, a sütés, desszert készítés, viszont kikapcsolódás, alkotás, amiben mindig keresem az újdonságot. Nagyon nagy segítségnek tartom az internetet, ahol szabadon áramolhatnak a bevált receptek, technikák, fényképek, én is itt találtam rá sok mindenre, és ezért is jelentkeztem ide a Nosaltyra szakácsnak.

szekelyanna szakács

Végzettségemet tekintve formatervező művész vagyok, így számomra az ételek designja, megjelenése is nagyon fontos. Különösen igaz ez a desszerteknél, tortáknál, szeretjük a gusztusos, szép megjelenést, ugyanakkor ebben a témában rengeteg giccses darabot találni- illetve olyanokat ahol a szép kinézet az ízek rovására megy. Pontosan ezért találtam ki és terveztem meg egy díszítő sablon készletet, amikkel rengeteg technikát próbáltam ki, és rengeteg recepten teszteltem. Legfőképpen a kíváncsiság és az alkotás öröme hajt egy-egy új desszert elkészítésénél, de remélem emellett ötletet is tudok adni az ízléses és finom, (illetve a kevésbé kézügyesek számára is könnyen elkészíthető) süteményekkel és tortákkal. Így próbáltam egymás után a porral szórást, cukormázazást, mintás piskótát, mintás kekszeket és csokoládékat illetve a domború marcipánokat és kekszeket- a variációk száma pedig szerencsére végtelen. (A sablonok webshopban vásárolhatók, bárki számára elérhetők.)

Ezeket olvastad már?

Jómagam egy kicsi konyhában, profi felszerelések nélkül készítem ezeket, így bátran mondhatom, hogy bárki el tudja készíteni a szép desszerteket, ha időt és energiát szán rá.

Fontosnak tartom, hogy saját magam is sokat láttam anyukámat otthon foglalatoskodni a konyhában, így már a kicsi lányomat is megpróbálom bevonni azokba a műveletekbe, amikbe lehet. Véleményem szerint, ha valaki megteheti, akkor fontos, hogy maga készítse a háztartás ételeit, kétgyermekes anyukaként nem tartom lényegtelennek, hogy mit is eszik a család.

Legyen szerencséje minden kedves olvasónknak!

Szilveszteri malac tallérok recept

A férjemmel, ha nem tudunk elmenni itthonról, (mert a kicsi gyermekeink felügyeletét még nem egyszerű megszervezni), akkor itthon szoktunk „gasztro esteket” csinálni: kettesben főzünk valami különlegeset, kísérletezünk az ízekkel és azután szépen tálalva fogyasztjuk el. Ez azért is különleges, mert a hétköznapokban a főzés az én feladatom, így tehát ünnepi alkalom, amikor nem rutinból, hanem közösen beszélgetve készítünk, alkotunk.

A főzés és az étel összehoz valóban. Ezt már gyerekkorom óta hozom magammal, a családi közösséget a nagy ebédek, vacsorák összerántották, jóízű beszélgetések zajlanak ma is az asztalközösségben. Az ünnepek fényét pedig emeli a sok szép ünnepi étek és sütemény, és a gasztronómiai hagyományoknak is megvan a bája, ünnep teremtő ereje.

Visszatérve a desszertekre, én a könnyű, joghurtos, gyümölcsös, nem túl édes műfaj képviselője vagyok- és a megjelenésben sem szeretem az émelyítő dolgokat. Szeretem az egyszerűen elkészíthető, könnyed, finom recepteket, a frappáns megjelenést.

Ezeket olvastad már?

Szeretnék buzdítani mindenkit a gasztroajándékok készítésére- olyan megfizethetetlen ajándék a beletett munka és energia, amit az ajándékozott biztosan értékelni fog.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?