A hét szakácsa: Szani konyhája

Szani, alias Annamária olyan szerencsés, hogy még dédmamájától leshette el az első trükköket a konyhában. Imádja a húsos ételeket, de nem aggódik, salsafitnessre jár.

Kiskoromban mindig a dédmamám mellett sündörögtem a konyhában. Együtt gyúrtuk a tésztát, vagy csak éppen figyeltem, hogy mit készít, mert gyerekjátéknak tűnt, amit csinált.

Szani konyhája szakács

Az érdeklődésem 16 éves koromig szunnyadozott, ekkor kezdtem ismét foglalkozni a konyhaművészettel. A főzés szeretete pár éve bloggá nőtte ki magát, miután a főzés mellett a fotózás is a kedvtelésemmé vált. Eleinte kifejezetten ódzkodtam a sütéstől, de mára a szenvedélyem lett, imádok tortákat készíteni.

Ezeket olvastad már?

Abszolút húsevő vagyok és a családom is, így nagy egyetértés van nálunk e téren. Szeretünk a kertben sütögetni - ilyenkor a férjem a főszakács, aki nagyon találékony. Volt rá példa, hogy bográcsban készített rántott húst, idegenben, megfelelő edény híján.

Ezeket olvastad már?

Mostanában nemcsak készítem, de bírálhatom is az ételeket. Júniusban már a második gasztroversenyen foglalhatok helyet a zsűri soraiban, gasztrobloggerként.

Az egyensúlyt mozgással próbálom tartani, melyet nálam a salsafitness jelent, amit nyolc éves kislányommal és a remek háziasszony-barátnőmmel együtt űzünk. Mindenkinek szüksége lenne rá, hogy sportoljon a szellemi és testi felfrissülés érdekében, főleg, ha szeretjük a kulináris élvezeteket. Ajánlom nektek is, hogy feltétlenül sportoljatok valamit, ami kedvetekre van!

Ezeket olvastad már?

Ha pedig össze szeretnétek hozni a családot, vagy csak egy jó baráti társaságra vágytok, nincs más dolgotok, mint főzni egy jót, hisz nincs is annál megfelelőbb apropó, hogy magatok köré gyűjtsétek szeretteiteket! ;)A kezdőknek azt üzenném: "Bármily egyszerű is az étel, a született szakácsot tévedhetetlenül föl lehet ismerni!"

Hirdetés

Támogatott tartalom

Spórolásban nagyok vagyunk!

Velünk ez az év is jól indul. Vonzó kínálatunkból most számos termékünket extra nagy kiszerelésben, még jobb áron kínáljuk számodra, aktuális akcióinkkal pedig egyenesen a konyhádba hozzuk Amerikát!

Legújabb receptek

Vegán fánk

Farsang idején bevett étel a fánk, és hogy senki ne maradjon ki belőle, most hoztunk egy vegán verziót. Sokféle fánk létezik, ez most egy egyszerű típus, amibe szúrtunk egy lyukat és ...

24 órás gyógyító csontleves

A csontleves vagy erőleves egy gazdag, tápanyagokban dús leves, amelyet lassú főzéssel készítünk csontokból, zöldségekből és fűszerekből. Minél tovább főzöd ezt a tápláló ...

Címlapról ajánljuk

Így készíts gyógyító, 24 órás erőlevest, hogy minden cseppje aranyat...

Az erőleves, vagy más nevén csontleves, egy igazi szuperétel, amely évszázadok óta az egészségtudatos konyhák egyik alapköve. Nemcsak ízgazdag és tartalmas, hanem tele van értékes tápanyagokkal, amelyek támogatják az immunrendszert, az ízületeket és az emésztést. De mi a titka a tökéletes csontlevesnek? Hogyan érhetjük el azt a gazdag, kocsonyás állagot és mély ízvilágot? Nézzük a legfontosabb tudnivalókat és főzési trükköket!

Hering András

„Most, ha valaki séf akar lenni, híres akar lenni. Bennem...

Tavaly év végén Madrid, London és Doha után Budapesten is megnyitotta BiBo nevű éttermét Dani García, a három Michelin-csillaggal kitüntetett spanyol sztárséf. A Dorothea Hotel Budapestnek is otthont adó épületegyüttes tetején található rooftopbár és étterem étlapján García igyekezett a spanyol tradíciókat a magyar stílussal ötvözni, hogy a hazai és nemzetközi vendégek egyaránt új ízélményeket fedezhessenek fel a tolmácsolásában. Olvassátok Dani Garcíával készült friss interjúnkat!

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...