A hét szakácsa: Szani konyhája

Szani, alias Annamária olyan szerencsés, hogy még dédmamájától leshette el az első trükköket a konyhában. Imádja a húsos ételeket, de nem aggódik, salsafitnessre jár.

Kiskoromban mindig a dédmamám mellett sündörögtem a konyhában. Együtt gyúrtuk a tésztát, vagy csak éppen figyeltem, hogy mit készít, mert gyerekjátéknak tűnt, amit csinált.

Szani konyhája szakács

Az érdeklődésem 16 éves koromig szunnyadozott, ekkor kezdtem ismét foglalkozni a konyhaművészettel. A főzés szeretete pár éve bloggá nőtte ki magát, miután a főzés mellett a fotózás is a kedvtelésemmé vált. Eleinte kifejezetten ódzkodtam a sütéstől, de mára a szenvedélyem lett, imádok tortákat készíteni.

Ezeket olvastad már?

Abszolút húsevő vagyok és a családom is, így nagy egyetértés van nálunk e téren. Szeretünk a kertben sütögetni - ilyenkor a férjem a főszakács, aki nagyon találékony. Volt rá példa, hogy bográcsban készített rántott húst, idegenben, megfelelő edény híján.

Ezeket olvastad már?

Mostanában nemcsak készítem, de bírálhatom is az ételeket. Júniusban már a második gasztroversenyen foglalhatok helyet a zsűri soraiban, gasztrobloggerként.

Az egyensúlyt mozgással próbálom tartani, melyet nálam a salsafitness jelent, amit nyolc éves kislányommal és a remek háziasszony-barátnőmmel együtt űzünk. Mindenkinek szüksége lenne rá, hogy sportoljon a szellemi és testi felfrissülés érdekében, főleg, ha szeretjük a kulináris élvezeteket. Ajánlom nektek is, hogy feltétlenül sportoljatok valamit, ami kedvetekre van!

Ezeket olvastad már?

Ha pedig össze szeretnétek hozni a családot, vagy csak egy jó baráti társaságra vágytok, nincs más dolgotok, mint főzni egy jót, hisz nincs is annál megfelelőbb apropó, hogy magatok köré gyűjtsétek szeretteiteket! ;)A kezdőknek azt üzenném: "Bármily egyszerű is az étel, a született szakácsot tévedhetetlenül föl lehet ismerni!"

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Tejfölös csirkereceptek

Csirkemell vagy csirkecomb egy-egy finom egytálételben, ráadásul tejföllel gazdagon elegyítve? Ugye hogy máris vágytok egy isteni, tejfölös csirkereceptre?

Nosalty

További cikkek

Ha ilyen tésztát vettél, ne edd meg, azonnal vidd vissza

A Nébih (Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal) arra kéri a vásárlókat, hogy az alábbi azonosítóadatokkal megegyező tortellinit ne fogyasszák el! Az érintett termék bármelyik Spar üzletbe visszavihető, a termék teljes vételárát visszafizetik.