A hét szakácsa: Szani konyhája

Szani, alias Annamária olyan szerencsés, hogy még dédmamájától leshette el az első trükköket a konyhában. Imádja a húsos ételeket, de nem aggódik, salsafitnessre jár.

Kiskoromban mindig a dédmamám mellett sündörögtem a konyhában. Együtt gyúrtuk a tésztát, vagy csak éppen figyeltem, hogy mit készít, mert gyerekjátéknak tűnt, amit csinált.

Szani konyhája szakács

Az érdeklődésem 16 éves koromig szunnyadozott, ekkor kezdtem ismét foglalkozni a konyhaművészettel. A főzés szeretete pár éve bloggá nőtte ki magát, miután a főzés mellett a fotózás is a kedvtelésemmé vált. Eleinte kifejezetten ódzkodtam a sütéstől, de mára a szenvedélyem lett, imádok tortákat készíteni.

Ezeket olvastad már?

Abszolút húsevő vagyok és a családom is, így nagy egyetértés van nálunk e téren. Szeretünk a kertben sütögetni - ilyenkor a férjem a főszakács, aki nagyon találékony. Volt rá példa, hogy bográcsban készített rántott húst, idegenben, megfelelő edény híján.

Ezeket olvastad már?

Mostanában nemcsak készítem, de bírálhatom is az ételeket. Júniusban már a második gasztroversenyen foglalhatok helyet a zsűri soraiban, gasztrobloggerként.

Az egyensúlyt mozgással próbálom tartani, melyet nálam a salsafitness jelent, amit nyolc éves kislányommal és a remek háziasszony-barátnőmmel együtt űzünk. Mindenkinek szüksége lenne rá, hogy sportoljon a szellemi és testi felfrissülés érdekében, főleg, ha szeretjük a kulináris élvezeteket. Ajánlom nektek is, hogy feltétlenül sportoljatok valamit, ami kedvetekre van!

Ezeket olvastad már?

Ha pedig össze szeretnétek hozni a családot, vagy csak egy jó baráti társaságra vágytok, nincs más dolgotok, mint főzni egy jót, hisz nincs is annál megfelelőbb apropó, hogy magatok köré gyűjtsétek szeretteiteket! ;)A kezdőknek azt üzenném: "Bármily egyszerű is az étel, a született szakácsot tévedhetetlenül föl lehet ismerni!"

Címlapról ajánljuk

További cikkek