Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

A hét szakácsa: sWaddyWaddy

Ismeritek csokispörkölt-receptünk feltöltőjét, sWaddyWaddy-t, vagyis Kamillát? Ha nem, akkor itt az idő, hogy felfedezzétek izgalmas és egészséges ételekkel teli konyháját!

Az újabb alapanyagok, mint a karob, quinoa, hajdina, szumák, gránátalmaszirup, kókuszliszt, agar agar kihívást és érdeklődést keltenek bennem. Addig olvasok róluk és kísérletezem velük, míg jó barátok nem leszünk.

Szerencsésnek mondhatom magam, mert néha-néha lehetőségünk adódik ínyenc étterembe menni és érdekes ételeket kóstolni, és ez mindig ihletet ad. Ugyan rájaszárnyat vagy rákpatét nem tervezek magam készíteni, de az élmény életre szóló.

Salátakülönlegességek Kamillától

Termelői vásárra is ellátogatunk, ha időnk engedi. A csípős szilva chutney-t ott kóstoltam először. Páromnak is nagyon ízlett, így meg kellett próbálkoznom az elkészítésével. A saját ízlésem szerint kevesebb cukorral főztem, és vadszilvát használtam.

Húsételek Kamilla konyhájából

A legnagyobb port a csokispörkölt-receptemmel kavartam, ami bebizonyította, hogy vannak hozzám hasonló elvetemült szakácsok. Természetesen bejgli nélkül nálunk sincs karácsony, és a gulyásrendelést is rendszeresen benyújtja a párom. Érdekelnek és ízlenek tovább a távol keleti konyhák, és azok összetettsége – ahogy tökélyre vitték az édes és csípős ízek harmóniáját, az mindig lenyűgöz.

Csészényi szépségek Kamilla ajánlásával

A párom is nagyon jól főz – néhanapján rá kell szólnom, hogy eresszen már be engem is a konyhába. Mindketten uralkodunk a konyhán, amikor sütünk-főzünk. Persze ez előnnyé fordítható, ha vendégeket várunk. Igaz, a konyhát akkor se osszuk meg, csak váltjuk egymást. Betegség esetén se áll meg az élet, a másikunk csak átveszi a teendőket.

A különböző alapanyagokat egészségmegőrzés és betegség enyhítésére is használhatjuk – mióta főképp gluténmentesen táplálkozunk, sokkal jobban érezzük magunkat a bőrünkben. A bab- és lencseféléken, magokon, dióféléken, halakon alapuló és zöldségekben, gyümölcsökben gazdag diéta nemcsak a deréktájon felhalmozott kilóink csökkentését, hanem közérzetünk javítását is elősegítették.

Zöldséges „desszertek”

Az erjesztett csemegék is sokat segíthetnek: egy tibeti kefirgomba és egy gyömbérsört előállító kristálygomba büszke tulajdonosa vagyok. Mindkettő fanyar ízéhez hozzá kell szokni, az elkészítés csínját-bínját pedig szintén ki kell tapasztalni. Kovásztartók előnyben!

Az üzenetem pedig mindenkinek az, hogy hiszek abban, hogy minden egyes NoSalty-tag rejteget magában legalább egy konyhai fogást, amiből mindannyian tanulhatunk. Úgyhogy beküldésre fel!

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!