A hét szakácsa: sWaddyWaddy

Ismeritek csokispörkölt-receptünk feltöltőjét, sWaddyWaddy-t, vagyis Kamillát? Ha nem, akkor itt az idő, hogy felfedezzétek izgalmas és egészséges ételekkel teli konyháját!

Az újabb alapanyagok, mint a karob, quinoa, hajdina, szumák, gránátalmaszirup,kókuszliszt, agar agarkihívást és érdeklődést keltenek bennem. Addigolvasok róluk és kísérletezem velük, míg jó barátok nem leszünk.

sWaddyWaddy szakács

Szerencsésnek mondhatom magam, mert néha-néha lehetőségünk adódik ínyenc étterembe menni és érdekes ételeket kóstolni, és ez mindig ihletet ad. Ugyan rájaszárnyat vagyrákpatét nemtervezek magam készíteni, de az élmény életre szóló.

Ezeket olvastad már?

Termelői vásárra is ellátogatunk, ha időnk engedi. A csípős szilva chutney-t ott kóstoltam először. Páromnak is nagyon ízlett, így meg kellett próbálkoznom az elkészítésével. A saját ízlésem szerint kevesebb cukorralfőztem, és vadszilvát használtam.

Ezeket olvastad már?

A legnagyobb port a csokispörkölt-receptemmel kavartam, ami bebizonyította, hogy vannak hozzám hasonló elvetemült szakácsok. Természetesenbejgli nélkül nálunk sincs karácsony, és a gulyásrendelést is rendszeresen benyújtja a párom. Érdekelnek és ízlenek tovább a távol keleti konyhák, és azok összetettsége - ahogy tökélyre vitték az édes és csípős ízek harmóniáját, az mindig lenyűgöz.

Ezeket olvastad már?

Apárom is nagyon jól főz - néhanapján rá kell szólnom, hogy eresszen már be engem is a konyhába. Mindketten uralkodunk a konyhán, amikor sütünk-főzünk. Persze ez előnnyé fordítható, ha vendégeket várunk. Igaz, a konyhát akkor se osszuk meg, csak váltjuk egymást. Betegség esetén se áll meg az élet, a másikunk csak átveszi a teendőket.

A különböző alapanyagokat egészségmegőrzés és betegség enyhítésére is használhatjuk - mióta főképp gluténmentesen táplálkozunk, sokkal jobban érezzük magunkat a bőrünkben. A bab- és lencseféléken, magokon, dióféléken, halakonalapuló és zöldségekben, gyümölcsökben gazdag diéta nemcsak a deréktájon felhalmozott kilóink csökkentését, hanem közérzetünk javítását is elősegítették.

Ezeket olvastad már?

Az erjesztett csemegék is sokat segíthetnek: egy tibeti kefirgomba és egygyömbérsört előállító kristálygomba büszke tulajdonosa vagyok. Mindkettő fanyarízéhez hozzá kell szokni, az elkészítés csínját-bínját pedig szintén ki kell tapasztalni. Kovásztartók előnyben!

Az üzenetem pedig mindenkinek az, hogy hiszek abban, hogyminden egyes NoSalty-tag rejteget magában legalább egy konyhai fogást, amiből mindannyian tanulhatunk. Úgyhogy beküldésre fel!

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

Van-e új a nap alatt? 6 izgalmas új étterem a...

A balatoni gasztronómia évről évre egyre színesebb képet mutat. Míg minden szezonban nagy port kavarnak az aktuális szállás-, strandbelépő- és lángosárak, nem telik el év figyelemreméltó új helyek bejelentkezése nélkül. Hat új hely hat különböző stílusban, avagy csúcsgrill, Bíró Lajos-féle óriási rántott hús és kultúrbüfé a Balaton körül.

Nosalty

További cikkek