A hét szakácsa: Jolán

Eheti kiemelt szakácsunk, Jolán már gyermekei születésekor felismerte, milyen fontos, hogy finom és jó minőségű ételeket főzzön. Most kis kertjében fűszernövényeket termeszt.

A főzés számomra hobbi, és minél inkább belemélyedek, annál inkább látom, milyen keveset tudok. Fiatal anyaként éreztem leginkább a kihívást, és leginkább a bébiételek készítésénél fogalmazódott meg bennem, mennyire fontos, hogy tápláló és egészséges ételeket egyenek gyermekeink.

Jolán szakács

A lényeg, hogy szeressünk főzni, és kerüljük a kész ételeket, hiszen mi is el tudjuk azokat készíteni….csak egy kicsit körbe kell nézni a neten…főképp a NoSaltyn. :-)

Ezeket olvastad már?

Amit mindig szem előtt tartok, hogy az étel legyen olcsó és nagyon finom. Hogy ez nehezen elérhető? Szerintem nem! Kiemelt hangsúlyt helyezek a fűszerezésre – nagyon szeretem a friss fűszereket! Vidéki házunknál van lehetőségem fűszernövények és különlegesebb zöldségek termesztésére. Az utóbbi években újból elkezdtem befőzni is, és örömmel látom, hogy mások is ezt teszik.

Ezeket olvastad már?

Kedvenc sütijeim leginkább a kelt tészták. Régebben a kelt tészta számomra „mumus” volt…nem is tudom miért, hiszen egy kis odafigyeléssel szinte a legkönnyebb tésztaféle, amiből nagyon finom sós és édes süteményeket lehet készíteni.

Ezeket olvastad már?

Leginkább a családomnak főzök, de pár éve a kisvárosunkban rendezett lecsófőző versenyen sikerült elnyernem az 1. helyezést. Az igaz, hogy még az igen finnyás szomszédomnak is nagyon ízlett, de álmomban sem hittem volna, hogy azzal az 1-2 „csavarással” sikerül elnyernem a zsűri tetszését is.

A lényeg: főzni jó, csak elég kitartás kell ahhoz, hogy a kezdeti sikertelenségek után finom, egészséges, tápláló ételekkel kápráztassuk el családunkat. A fiatal leánykáknak pedig az ősrégi tanács még most is ugyanúgy áll: „A férfiembert a hasán keresztül lehet megtartani”…. persze a többi dolog is nagyon fontos!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek