A hét szakácsa: István mester

E heti kiemelt szakácsunk István, a hobbiszakácsok gyöngye! Bográcsozással kezdte főzőpályafutását, most télen pedig saját kenyérreceptjeit kísérletezi ki.

Én ténylegesen hobbiból űzöm a sütést-főzést-nem rendszeresen, hanem inkább alkalomszerűen végzem.

István mester szakács

Az egész egy bográcsozással kezdődött, ahol asszisztáltam a feleségemnek a pörkölt elkészítéséhez. Addig csak jóformán a tálalásnál találkoztam az étellel, el voltam kényeztetve ebből a szempontból a család hölgytagjai révén. A következő pörköltet már egyedül készítettem el, és valamit nagyon eltalálhattam, mert azóta ez az én feladatom lett.

Ezeket olvastad már?

Ezt követte a többi étel elkészítése és az alapok elsajátítása, amiért feleségemnek mondok köszönetet. Rendszerint a vasárnapi ebédet főzöm meg és főleg húsételeket készítek: Karaj, tarja, sertéscomb, pulykamell és csirkemell jöhet szóba.

Ezeket olvastad már?

Nagymamámtól és anyukámtól sok régi recept maradt ránk, amiből kiválogatom a "fogamra valót", megpróbálom elkészíteni, és mindig változtatok rajta úgy, hogy az megfeleljen a család elvárásainak. Csak ha jól sikerül, akkor osztom meg a NoSaltyn. Kedvencünk a betyár tokány, aminek a receptje úgy keletkezett, hogy "úgy ettem volna egy kis húst, amihez cukorborsó is van". Nagyjából megvolt, hogy mit szeretnék, és a többi alapanyag csak úgy jött hozzá. Párszor el kellett készíteni, mire kialakult, hogy miből mennyi is kell.

Ezeket olvastad már?

Jelenleg a kenyérsütésbe kaptam bele. Az első kenyereim túl kemények és tömörek lettek, míg végül megtaláltam a helyes arányokat. Most már ez alapján sütjük házi kenyereinket, formában vagy éppen cipó alakban. Télen több időm lesz, és már most tudom, hogy bagetteket fogok sütni. :)

Hozzászólások

Marti48

Csupa "ferjem-kedvence"! Gratulalok a sikerhez, es ugyanezt kivanom a kenyersüteshez is. Üdvözlettel, Marti

Címlapról ajánljuk

19 egészséges húsmentes fogás, ami a szivárvány minden színében pompázik

A természetben mindenütt megtalálható a sokszínűség: szerves része életünknek, körülvesz és meghatároz bennünket. Minél több színt hozunk be az étrendünkbe, a szervezetünk is annál boldogabb lesz. Ezt vallja Sharon Palmer, híres dietetikus és könyvszerző is, aki munkásságával a sokszínű növényi alapanyagok fogyasztását népszerűsíti. Üzenete ihlette ezt az összeállításunkat, fogadjátok sok szeretettel a Nosalty legszínesebb ételeit!

Nosalty

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.