Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

A hét szakácsa: helena26

Helena korábban három gyermekének sütött-főzött, ők ugyan mára kiszálltak a családi fészekből, de a lelkesedés nem hagyott alább - egyre-másra osztja meg velünk receptjeit.

Amikor ráakadtam a Nosalty oldalra, nagyon megörültem és regisztráltam is, aztán főztem-sütöttem, majd lefényképeztem, és végül felraktam a végeredményt.

Szeretem az egyszerű ételeket elkészíteni. Egyik kedvenc könyvem, kincsem a BOGRÁCS ÉS KUKTA, ami a Rádió ,,Főzési tanácsadó"-jában is elhangzott 300 receptet tartalmazza az 1970-es évből – Balyó Mária és Pelle Józsefné könyve. Férjem akadt rá kint a garázsban. Dohos, penészes kis füzetecske, napokig kint volt, hogy elmenjen a szaga. Első recepteskönyvemet anyósomtól kaptam, jó ideig ez volt az egyetlen szakácskönyvem. 

Egyszerű húsmentes ételek helena26 konyhájából

Édesanyám nagyon ügyes asszony volt, varrónőként dolgozott, gyönyörűen horgolt, és kitűnően főzött. Megpróbáltam ellesni tőle, amit csak lehetett, de még mindig az Ő ételeinek íze van a számban! 

Valójában akkor kezdtem igazán főzni, mikor férjhez mentem, ennek lassan 40 éve. Akkor még nem juthattunk hozzá ennyi csodálatos receptözönhöz, mint ami itt ezen az oldalon van. Imádok idegen oldalakon kutatgatni és ráakadni valamilyen különlegességre.

Sütik helenától

Gyerekkoromban az édesanyám egyszerű ételeket főzött, nem volt olyan gyakran hús, mint most. Akkor még a tészta levét is hasznosították pl. levesnek, vagy ruhát keményítettek vele. Imádtam nézni gyerekként, ahogyan nyújtotta a tésztát. 

Leves-variációk helena26 ajánlásával

Emlékezetes eset volt, amikor burgonyagombóc-levest készítettem, a nudli tésztájából gombócokat formáltam, még friss petrezselyem is került a tetejére, hogy még mutatósabb legyen. A gyermekeim csöndben ették, csak azt vettem észre, hogy a gombócok maradnak.

...és az elmaradhatatlan pékáru!

Megkérdeztem őket, hogy a gombócokkal mi lesz, erre kijelentették, hogy az nem ízlik nekik, én elnevettem magam, majd bevallottam, hogy gyermekkoromban én sem szerettem. Többet nem kínoztam ezzel a levessel őket!
Örülök, hogy a NoSalty tagja lehetek, csodálatos szakácsok vannak itt , fantasztikus receptekkel lettem gazdagabb!

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!