A hét szakácsa: esztersilver

Eheti kiemelt szakácsunk: esztersilver, alias Eszter, rögtön sütikészítéssel kezdte konyhai pályafutását. Most egy ideig nélkülöznünk kell receptjeit, nemsokára édesanya lesz.

Gyermekkorom óta tüsténkedtem a nagymamáim és az édesanyám mellett a konyhában, rengeteget sütöttek-főztek. Kaptam kis kötényt, deszkát, sodrófát, ezekkel alkothattam én is.

esztersilver szakács

Aztán abbamaradt pár évre, majd 8-9 évvel ezelőtt újra kedvet kaptam hozzá, eleinte csak sütöttem, majd a főzésbe is belekóstoltam. Szenvedélyesen gyűjtöm a szakácskönyveket, imádok ezekből főzni, emellett a gasztronómiai újságokat sem vetem meg.

Ezeket olvastad már?

A nagy melegeket leszámítva sokat főzök a családnak, bármit a magyar konyhától kezdve az indiaiig, a lényeg hogy változatos legyen, és szerencsére nem vagyunk válogatósak sem.

Ezeket olvastad már?

Pár éve kaptam egy fényképezőgépet, és a fotózás nagy szenvedély lett. Sokszor több időt töltök az étel fotózásával, mint az elkészítésével. Eleinte borzalmas képeket készítettem, aztán kezdtem ráérezni, és egyre jobbakszülettek. Az újságokat és az internetet is böngészni kezdtem az ételfotózással kapcsolatban, annyira érdekelt a téma.

Ezeket olvastad már?

Mostanában nincs időm feltölteni az új képeket és recepteket, mivel egyre több teendőm lett, és hamarosan édesanya leszek!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Krumplifőzelék csirkefasírttal

Hát nekem a férjuram, soha nem volt oda a krumplifőzelékért....de mikor csinálok magamnak, mindig fogyasztott belőle. Most ott tartunk, hogy már ő kéri, hogy főzzek neki, hisz annyira ...

Csokiszuflé egyszerűen

Az illusztris francia desszert, amely légies állagával és elegáns külsejével sokak szívébe belopta magát. Ennek ellenére mégis kevesen állnak neki az elkészítésének, talán mert ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A rostban gazdag ital, mely 50 felett aranyat ér

50 év felett az emésztőrendszer érzékenyebbé válhat, és a túlzott rostbevitel puffadást, görcsöket vagy akár felszívódási problémákat is okozhat. Szerencsére van egy finom ital, mellyel elkerülhetjük ezt a problémát, miközben megfelelő mennyiségű rostot viszünk be.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...