A hét szakácsa: esztersilver

Eheti kiemelt szakácsunk: esztersilver, alias Eszter, rögtön sütikészítéssel kezdte konyhai pályafutását. Most egy ideig nélkülöznünk kell receptjeit, nemsokára édesanya lesz.

Gyermekkorom óta tüsténkedtem a nagymamáim és az édesanyám mellett a konyhában, rengeteget sütöttek-főztek. Kaptam kis kötényt, deszkát, sodrófát, ezekkel alkothattam én is.

esztersilver szakács

Aztán abbamaradt pár évre, majd 8-9 évvel ezelőtt újra kedvet kaptam hozzá, eleinte csak sütöttem, majd a főzésbe is belekóstoltam. Szenvedélyesen gyűjtöm a szakácskönyveket, imádok ezekből főzni, emellett a gasztronómiai újságokat sem vetem meg.

Ezeket olvastad már?

A nagy melegeket leszámítva sokat főzök a családnak, bármit a magyar konyhától kezdve az indiaiig, a lényeg hogy változatos legyen, és szerencsére nem vagyunk válogatósak sem.

Ezeket olvastad már?

Pár éve kaptam egy fényképezőgépet, és a fotózás nagy szenvedély lett. Sokszor több időt töltök az étel fotózásával, mint az elkészítésével. Eleinte borzalmas képeket készítettem, aztán kezdtem ráérezni, és egyre jobbakszülettek. Az újságokat és az internetet is böngészni kezdtem az ételfotózással kapcsolatban, annyira érdekelt a téma.

Ezeket olvastad már?

Mostanában nincs időm feltölteni az új képeket és recepteket, mivel egyre több teendőm lett, és hamarosan édesanya leszek!

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

15 sercegős sertéssült, ami az utolsó falatig élvezet

Készítsünk egy klasszikus, sült sertéshúsos fogást, mert ezekkel lehetetlen mellényúlni. Szaftosak, omlósak, de ha kell, ropogósak és aranybarnák. Serpenyőben, sütőben, rántva vagy roston: mindegy, hogyan sütjük, a siker (és az üresre törölt tányér) garantált.

Nosalty

5 őszi finomság, amit csak most tehetsz el a kamrába

Ugyan az ősz már a zord hónapok felé vezet minket, amikor szinte alig vannak friss alapanyagok a boltban, még nem kell teljesen lemondanunk a befőzésről és a különböző finomságok eltevéséről. Sőt, az évszak rengeteg kincsét csak most tudjuk későbbre megőrizni. Lássuk, mik ezek!

Lakos Benedek

További cikkek