A hét szakácsa: esztersilver

Eheti kiemelt szakácsunk: esztersilver, alias Eszter, rögtön sütikészítéssel kezdte konyhai pályafutását. Most egy ideig nélkülöznünk kell receptjeit, nemsokára édesanya lesz.

Gyermekkorom óta tüsténkedtem a nagymamáim és az édesanyám mellett a konyhában, rengeteget sütöttek-főztek. Kaptam kis kötényt, deszkát, sodrófát, ezekkel alkothattam én is.

esztersilver szakács

Aztán abbamaradt pár évre, majd 8-9 évvel ezelőtt újra kedvet kaptam hozzá, eleinte csak sütöttem, majd a főzésbe is belekóstoltam. Szenvedélyesen gyűjtöm a szakácskönyveket, imádok ezekből főzni, emellett a gasztronómiai újságokat sem vetem meg.

Ezeket olvastad már?

A nagy melegeket leszámítva sokat főzök a családnak, bármit a magyar konyhától kezdve az indiaiig, a lényeg hogy változatos legyen, és szerencsére nem vagyunk válogatósak sem.

Ezeket olvastad már?

Pár éve kaptam egy fényképezőgépet, és a fotózás nagy szenvedély lett. Sokszor több időt töltök az étel fotózásával, mint az elkészítésével. Eleinte borzalmas képeket készítettem, aztán kezdtem ráérezni, és egyre jobbakszülettek. Az újságokat és az internetet is böngészni kezdtem az ételfotózással kapcsolatban, annyira érdekelt a téma.

Ezeket olvastad már?

Mostanában nincs időm feltölteni az új képeket és recepteket, mivel egyre több teendőm lett, és hamarosan édesanya leszek!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha egyedi ízű, krémesen sós mártogatósra vágysz, ne keress tovább...

Kevés olyan sokoldalú sós mártogatós létezik a világon, mint az extrán krémes állagú, tökéletesen fűszerezett hummusz. A ropogós sárgarépától kezdve a puha pitatöredéken át egészen a szaftos grillkolbászig mindenféle földi jóval kombinálhatod a Fanan hummuszt, aminek most mind a 6-féle ízváltozatát leteszteltük!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Hiány lehet a téli slágergyümölcsből

Tudjuk, hogy elkeserítőek az élelmiszer-drágulásról szóló hírek, pedig sajnos, úgy tűnik, a sornak továbbra sincs vége. Most egyik téli slágergyümölcsünk van bajban, és nemcsak nálunk, világszerte.

10 nosztalgiasütemény, egyenesen a nagyi kredencéből

Távolodjunk el kicsit a modernitás zajától, térjünk vissza a nagymama konyhájába, ahol állandóan készült valami finomság, az asztalon vagy a kredencben elrejtve mindig akadt egy kis nyalánkság. Talán az alább olvasható nosztalgiasütemény-lista egyike?