A hét szakácsa: Brigi

E heti kiemelt szakácsunk, Brigi, nemcsak nálunk, saját blogján is megosztja veletek receptjeit. Kiskora óta a főzés szerelmese, és most kisfiának is nagy szeretettel főz.

Egészen kicsi voltam, mikor megragadott a főzés. Első ételeimet sámlin állva készítettem el. A mentorom a nagymamám volt, így ételeimben a régi és új ízek keverednek. Nagyon szeretem a hagyományos konyhát vegyíteni valami új és szokatlan hozzávalóval vagy elkészítési móddal. Éppen ezért a jelmondatom: "Készíts újat a megszokottból!"Utazásaim során is mindig keresem a helyi autentikus ételeket.

Brigi szakács

Jó ideig csak a családdal osztottam meg a receptjeimet, majd jött egy gondolat, hogy milyen jó lenne megosztani ezt másokkal, hisz általában én is rengeteg receptről olvasok, mindből merítek valami ihletet, mindből tanulok valami újat. A receptjeimmel találkozhattok a NoSalty.hu-n illetve a blogomban is.

Ezeket olvastad már?

Mióta a kisfiam megszületett, még inkább személyes és szoros kapcsolat alakult ki köztem és a sütés-főzés között. Hisz a gyermekkorunk meghatározó élményei, a gasztronómia és a családi ünnepek mind szoros kapcsolatban állnak egymással. Számomra fontos, hogy ezt továbbadhassam a kisfiamnak, hogy a családi vacsora ne csak egy étkezés legyen, ne csak egy olyan alkalom, amit kötelező végigülni.

Ezeket olvastad már?

Számomra a főzés is egy eszköz erre, a jó étel, az ételek története, hagyománya már önmagában egy meghitt és békés hangulatot tud megteremteni. Vissza tud repíteni egy szép őszi délutánra, fel tud idézni egy tájat, egy szép nyaralást vagy egy remek pillanatot.

Ezeket olvastad már?

Hiszem, hogy a főzés kreativitáson alapul, nem egy egyszerű technikai tudás, nem házimunka vagy szakmunka. A főzés, akár a művészet, az újításon, az új dolgok megteremtésén és a saját ízlésünk kifejezésén alapul.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?