A hét szakácsa: Brigi

E heti kiemelt szakácsunk, Brigi, nemcsak nálunk, saját blogján is megosztja veletek receptjeit. Kiskora óta a főzés szerelmese, és most kisfiának is nagy szeretettel főz.

Egészen kicsi voltam, mikor megragadott a főzés. Első ételeimet sámlin állva készítettem el. A mentorom a nagymamám volt, így ételeimben a régi és új ízek keverednek. Nagyon szeretem a hagyományos konyhát vegyíteni valami új és szokatlan hozzávalóval vagy elkészítési móddal. Éppen ezért a jelmondatom: "Készíts újat a megszokottból!"Utazásaim során is mindig keresem a helyi autentikus ételeket.

Brigi szakács

Jó ideig csak a családdal osztottam meg a receptjeimet, majd jött egy gondolat, hogy milyen jó lenne megosztani ezt másokkal, hisz általában én is rengeteg receptről olvasok, mindből merítek valami ihletet, mindből tanulok valami újat. A receptjeimmel találkozhattok a NoSalty.hu-n illetve a blogomban is.

Ezeket olvastad már?

Mióta a kisfiam megszületett, még inkább személyes és szoros kapcsolat alakult ki köztem és a sütés-főzés között. Hisz a gyermekkorunk meghatározó élményei, a gasztronómia és a családi ünnepek mind szoros kapcsolatban állnak egymással. Számomra fontos, hogy ezt továbbadhassam a kisfiamnak, hogy a családi vacsora ne csak egy étkezés legyen, ne csak egy olyan alkalom, amit kötelező végigülni.

Ezeket olvastad már?

Számomra a főzés is egy eszköz erre, a jó étel, az ételek története, hagyománya már önmagában egy meghitt és békés hangulatot tud megteremteni. Vissza tud repíteni egy szép őszi délutánra, fel tud idézni egy tájat, egy szép nyaralást vagy egy remek pillanatot.

Ezeket olvastad már?

Hiszem, hogy a főzés kreativitáson alapul, nem egy egyszerű technikai tudás, nem házimunka vagy szakmunka. A főzés, akár a művészet, az újításon, az új dolgok megteremtésén és a saját ízlésünk kifejezésén alapul.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha valami egészséges édességre vágysz, ne keress tovább – Leteszteltük...

A diéta alatt nagyon nehéz olyan édességet találnunk, mely nemcsak kalóriaszegény, de finom és egészséges is. Szerencsére ma már vannak olyan termékek a piacon, melyek megfelelnek ezeknek az elvárásoknak. A szerkesztőségünknek most volt szerencséje megkóstolni a Good Calories termékeit, melyek minden eddig említett jótulajdonsággal rendelkeznek. Nézzük, mi volt a véleményünk!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ünnepi bevásárlás egyszerűen!

Az ünnepi készülődés nemcsak ráhangolódást, de komoly szervezést is igényel. Szerencsére nálunk, az ALDI-ban mindent megkaphatsz, amire csak szükséged lehet, legyen szó a karácsonyi vagy épp szilveszteri menü alapanyagairól, a kedvenc süteményed hozzávalóiról, otthonod ünnepi dekorációjáról vagy a családodnak és barátaidnak szánt ajándékokról – velünk időt és nem kevés pénzt is spórolhatsz.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Aprósütemények karácsonyra

Karácsonyi aprósütemények, szaladjatok a legszebb ünnepi tányérokra, és kínáljátok magatokat kicsiknek, nagyoknak. A készítésükben részt tud venni az egész család!