Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

A hét szakácsa: Brigi

E heti kiemelt szakácsunk, Brigi, nemcsak nálunk, saját blogján is megosztja veletek receptjeit. Kiskora óta a főzés szerelmese, és most kisfiának is nagy szeretettel főz.

Egészen kicsi voltam, mikor megragadott a főzés. Első ételeimet sámlin állva készítettem el. A mentorom a nagymamám volt, így ételeimben a régi és új ízek keverednek. Nagyon szeretem a hagyományos konyhát vegyíteni valami új és szokatlan hozzávalóval vagy elkészítési móddal. Éppen ezért a jelmondatom: „Készíts újat a megszokottból!” Utazásaim során is mindig keresem a helyi autentikus ételeket. 

Jó ideig csak a családdal osztottam meg a receptjeimet, majd jött egy gondolat, hogy milyen jó lenne megosztani ezt másokkal, hisz általában én is rengeteg receptről olvasok, mindből merítek valami ihletet, mindből tanulok valami újat. A receptjeimmel találkozhattok a NoSalty.hu-n illetve a blogomban is. 

Színes levesek Brigi konyhájából

Mióta a kisfiam megszületett, még inkább személyes és szoros kapcsolat alakult ki köztem és a sütés-főzés között. Hisz a gyermekkorunk meghatározó élményei, a gasztronómia és a családi ünnepek mind szoros kapcsolatban állnak egymással. Számomra fontos, hogy ezt továbbadhassam a kisfiamnak, hogy a családi vacsora ne csak egy étkezés legyen, ne csak egy olyan alkalom, amit kötelező végigülni.

Süss húst Brigivel!

Számomra a főzés is egy eszköz erre, a jó étel, az ételek története, hagyománya már önmagában egy meghitt és békés hangulatot tud megteremteni. Vissza tud repíteni egy szép őszi délutánra, fel tud idézni egy tájat, egy szép nyaralást vagy egy remek pillanatot.

Sütivariációk Brigi ajánlásával

Hiszem, hogy a főzés kreativitáson alapul, nem egy egyszerű technikai tudás, nem házimunka vagy szakmunka. A főzés, akár a művészet, az újításon, az új dolgok megteremtésén és a saját ízlésünk kifejezésén alapul.

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!