Híres ételkritikus járt Hajdú Péter éttermében – Kemény szavakkal illette a fogásokat

Az étteremkritikus nem éppen volt elragadtatva a kóstolt ételektől.

Törökbálinton, a meseszerű nevű Tükörhegyen található Hajdú Péter étterme, a Like Bisztró és Pizzéria, amelyet sokan már csak a híres tulajdonosa miatt is kíváncsisággal látogatnak, másokat viszont inkább az étlap ígéretes fogásai vonzanak. Vajda Pierre, a Konyhafőnök egykori kritikusa – akinek markáns véleményétől sokan tartanak – kétség kívül az utóbbi miatt döntött úgy, hogy ellátogat az étterembe, tapasztalatairól pedig részletes cikkben számolt be. Nézzük, mit gondol egy hírhedten szigorú gasztronómiai szakértő a médiaszemélyiség vendéglátóhelyéről.

Hajdú Péter palacsintát süt
Komoly kritikákat kapott Hajdú Péter étterme Vajna Pierre-től
Schumy Csaba/fotocentral.hu

Ezeket kóstolta Vajna Pierre

A menü átböngészése után Pierre a cézársalátát választotta, amely szerinte friss alapanyagokkal indított, de a részleteken elcsúszott: a kenyérkockák szárazak, a majonéz pedig feltehetően ipari változat. A saláta így „egy felejthető, ám az átlagosnál igényesebb kivitelezésű cézárra futotta csak”.

Következőként a kacsarilettet kóstolta, ez esetben a húskészítés technikailag rendben volt, ám a mellé kínált nyers zöldségek elvették az étel varázsát.

Kibicsaklott, kár érte

– írta, majd hozzátette: „Innentől minden igyekezet romba dőlt”.

A gulyásleves sem nyerte el teljesen a tetszését: bár a levest „a jobbak közé” sorolta, szerinte „egy élénkítés bőven ráférne”, mivel a zöldségek szétfőttek, és az ízek is kissé „lomha” karaktert mutattak.

Még egy leves

A zöldborsóleves mascarponehabbal és rákfarkakkal bátor, ám nem túl sikeres próbálkozásként maradt meg Pierre emlékeiben. A túl sok mascarpone, az alig érzékelhető menta és a megégett cukorborsóhéj szerinte rontotta az összhatást.

A főételek is elbuktak

A brassói aprópecsenye és a borjúpaprikás is kritikát kapott: az egyiknél az égett burgonyakockák és a pontatlan hússzeletek, a másiknál pedig a „tojáshoz” közelebb álló nokedli és a kétséges húseredet gyengítették a fogásokat.

A szósz gyaníthatóan paprikaégési nyomoktól keseredik, a hússal kapcsolatban pedig felmerül, hogy vajon minden kis darabja borjúeredetű-e.

Az édes lezárás, az aranygaluska

Desszertként Pierre aranygaluskát rendelt, de itt sem volt felhőtlen a lelkesedés: „nyomasztóan túltengő műcukorba süppedt zavaros állagú szósz volt némileg dióhiányos, de egyébként jó galuskával”.

Összegzésként így zárta gasztronómiai kalandját:

„Felemás érzésekkel, két főre negyvenezret hátrahagyva. Nem sajnálom, de annyit bátorkodnék megjegyezni, hogy ezér’ a pénzér’ már meg kell küzdeni, nekik is, nekem is!”

Címlapkép: Schumy Csaba/fotocentral.hu

Forrásunk volt.


Hírek, érdekességek, újdonságok:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem ajánlott télen 8 és 10 óra között szellőztetni...

Télen mindannyian szeretnénk friss levegőt a lakásba engedni anélkül, hogy közben a meleget is kiengednénk. Nem mindegy azonban, mikor nyitjuk ki az ablakot: a rosszul időzített szellőztetés többet árthat, mint használ. Mutatjuk, mikor érdemes télen ablakot tárni, hogy a levegő is felfrissüljön, és a fűtésszámla se szaladjon meg.

Top Receptek