Habkönnyű pavlova a szerelmesek napjára

Bár én sem különösebben rajongok ezért az átvett ünnepért, de szívesen lepem meg ilyenkor (is) valami finomsággal azt, akit szeretek. Idén egy pavlova készül a nagy napra.

Ez a nap is olyan, mint a többi, nem csak egy napig kell a szerelmünkkel törődni! - mondhatnánk. Azonban lássuk be, hogy a mai rohanó világban nem árt egy olyan nap az évben, amikor emlékeztetnek minket arra, hogy néha meg kell állni, egy kicsit romantikázni, és csak a párunkra koncentrálni. Ehhez pedig nem kellenek szívecskés lufik, nagy doboz bonbonok vagy erőltetett gesztusok. Kezeljük úgy, mint egy könnyed évfordulót, menjünk el vacsorázni, vagy legyünk csak kettesben, együnk finomakat, koccintsunk egy pohár borral, pezsgővel, ahogy nekünk tetszik - a lényeg a szeretett féllel eltöltött idő.

Valentin-napi pavlova torta recept

Én általában nem készülök külön erre a napra. A rózsát nem szeretem, a szívecskés lufitól, a valentin-napi plüssállatoktól kiver a víz - alapvetően nem rajongok különösebben az erőltetett dolgokért, ezért igyekszem a helyén kezelni ezt az egészet, és módjával "ünnepelni". Idén február 14-e péntekre esik, ez épp kapóra jön, a szimpla péntek esti kettesben eltöltött vacsora kap csak egy kis romantikus színezetet. Egy kellemes steak vacsora, egy emlékezetes desszert és némi pezsgő. Nekem ennyi bőven elég.

Valentin-napi pavlova torta recept

A desszertötlet már tavaly ősz óta megvan, valamiért már akkor tudtam, hogy ezt a habkönnyű csodát, a pavlova tortát fogom erre az alkalomra elkészíteni. Egyszerű, olcsó, és a habcsók receptem remek alap hozzá. Szerencsére a gyümölcsöket sem horror áron szereztem be, az Aldiban sikerült gránátalmát, áfonyát és epret is kapni jó áron, jó minőségben. A teszt sütés így már meg is volt, egy kedves barátnőmet leptem meg vele a születésnapja alkalmából, igen sikeresen.

Tudtad?

A pavlova torta a nevét Anna Pavlova orosz balerináról kapta. A Szentpéterváron született balett-táncosnő hosszú utat járt be, míg Párizst, Londont, majd New Yorkot is meghódította. A desszert származása máig vita tárgya: a történet szerint Anna egy Ausztráliai turnéja során hatott ihletően a megalkotójára. A legújabb kutatások azonban az új-Zélandi gyökereket erősítik meg.

Valentin-napi pavlova torta recept

Tehát a torta alapja a habcsókom receptje alapján készült, erre jött egy réteg tejszínhab, végül pedig a már említett gyümölcsök sokasága. Számomra a pavlova egy igazi ünnepi desszert, már csak a lenyűgöző külsejének köszönhetően is. Lehet persze turbózni, többszintesre, ízesre variálni, de kezdésnek vagy egy egyszerű, mégis kicsit hatásvadász desszertnek pont megfelel. Remélem sikert arat majd péntek este is. Boldog Valentin-napot mindenkinek!

A Valentin-napi pavlova torta receptjét itt mentheted el

A dekorációt köszönjük aButlers-nek! A helyszínt aMielebiztosította.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

7 húsvéti étel csirkemellből, ha uncsi a sonka

Nem akármivel támadunk, ha fogytán vagy ünnepi receptötletekből: húsvétra (is) való ételeket hoztunk csirkemellből, melyek jól jöhetnek, amennyiben nem vagy túl nagy sonkarajongó. Mutatjuk, mikben gondolkozhatsz a tavasz legszebb ünnepén!