Ha nem szeretnél otthon unatkozni hétvégén, csatlakozz hozzánk a Vingardium Borligeten!

Jó a zene, jók az ételek, jók az italok, mesés a környezet. Kívánhat-e többet az ember egy napra? Hétvégén csatlakozz hozzánk a Vingardium Borligeten!

Az emberek szeretnek enni, inni, szórakozni, kikapcsolódni, otthonról kimozdulni. Még jobban szeretik, ha olyan lehetőséget találnak, ahol az egész család együtt töltheti a szabadidejét úgy, hogy közben mindenki megtalálja a számára legvonzóbb programot. A bor- és gasztronómiai fesztiválok között nem könnyű kiváló minősítést kapni, ugyanis nagyon erős az országos mezőny. A Vingardium Borliget immár negyedik éve állja a versenyt, rövid idő alatt Budapest egyik legnépszerűbb borfesztiváljává nőtte ki magát.

A titok a minőségben rejlik, a Vingardium idén sem fog csalódást okozni a fesztiválra látogatóknak. Az esemény idén is az Erzsébetligeti Színház társszervezésében, a XVI. kerületi Önkormányzat támogatásával valósul meg, akik nem csak anyagi támogatást nyújtanak, de szívvel lélekkel segítik a rendezvényt.

Impozáns kínálat a minőségi borokból

Aki a jó borokat keresi, az több mint harminc pincészet tételei közül válogathat. A kínálat impozáns, hét kiállító is „Az év bortermelője” cím birtokosa, de a kis kézműves pincészetek borai között is igazi kincsekre lelhetünk. A borászatok nagy része évente visszatér, a Vingardium hangulata őket is elvarázsolta. Szinte valamennyi borvidék képviselteti magát és külföldi borok is várnak a borrajongó vendégekre.

A bort nem árt némi harapnivalóval is kiegészíteni…

A kedvelt és ismert food truckok minden igényt kielégítő kínálata mellett a hagyományos konyha ízei közül is válogathatnak a fesztiválozók. Ha csak egy is felkelti a kíváncsiságodat, akkor a Vingardiumon a helyed: Sajtmanufaktúra, Antik rétes, Hungarobistro, Gulyásbomba, Ami Burger, SAIT Foodtruck, Vitéz Kürtős, Bubble Waffel, Panyolai pálinka, Aranyszalagos lángos, Gábriel Cukrászda (finom fagyik), O'bermo borbon, kézműves sörök, Terra Tuffola …

Kapcsolódj ki a koncerteken!

Aki fesztiválra a koncertek miatt szeret járni, az nem jön hiába a Vingardiumra. Szokás szerint napközben a jazzesebb, blues-osabb, chill hangulaté a terep, este pedig jöhetnek az igazi fesztivál zenekarok.

Idén is lesz kisszínpad! Komolyzene, örömzene, egyszálgitár váltogatják egymást. Szombaton szokás szerint a Budapest Open Mic hozza el nemzetközi csapatát, és a szárnypróbálgató lelkes amatőröktől kezdve, az improvizáló profikig sokan megfordulnak majd a színpadon.

A két napon az alábbi zenekarok, fellépők teremtenek igazi buli hangulatot a Nagyszínpadon:

● JÚNIUS 14., PÉNTEKEN ●

  • 16:00 Ratty Jazz Band
  • 18:00 Blahalouisiana
  • 20:30 Péterfy Bori és a Love Band

● JÚNIUS 15., SZOMBATON ●

  • 14:00 Lékó Stefánia és Kovács Felicián Duó
  • 16:00 Zrínyi Pop
  • 18:00 Lóci Játszik
  • 20:30 Magashegyi Underground

Gyermekliget az egész családnak

Borfesztiválra ritkán megy az ember gyerekekkel. A Vingariumon ez is más, ez is jól működik. A hagyományoknak megfelelően idén is lesz a fesztivál területén játszóház, egy hely, amit a gyerekek paradicsomaként is emlegethetünk. Különböző óriás fajátékokkal, készségfejlesztő játékokkal játszhatnak, a Játszóház Projekt társasjátékokkal várja őket (Dixit, Lego Activity, Ticket to Ride, Panic Lab, Dobble), de lesznek kézműves foglalkozások, fényfestés is. Hogy ki mennyire ügyes, az is kiderül, a Gibbon Slackline kifeszített kötelein bizonyíthatja mindenki remek egyensúlyérzékét. Szombaton 11:00-kor Tamás Éva Játéktára várja a kisebb gyerekeket - igazi szüreti hangulatot teremtve.

Ott leszünk!

Június 14-én kövessétek a Nosalty Instagram-oldalát, ahol élőben jelentkezünk majd a borligetről, és egy különleges játékban is részt vehettek!

Ezeket olvastad már?

5 fontos boros szabály

Sokan félve nyúlnak a borhoz, ha étel mellé kell ajánlani, de ez sem ördögtől való dolog. Ha megfogadjuk az alábbi javaslatokat, könnyebben tudunk eligazodni.

admin
Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek