Ha nem szeretnél otthon unatkozni hétvégén, csatlakozz hozzánk a Vingardium Borligeten!

Jó a zene, jók az ételek, jók az italok, mesés a környezet. Kívánhat-e többet az ember egy napra? Hétvégén csatlakozz hozzánk a Vingardium Borligeten!

Az emberek szeretnek enni, inni, szórakozni, kikapcsolódni, otthonról kimozdulni. Még jobban szeretik, ha olyan lehetőséget találnak, ahol az egész család együtt töltheti a szabadidejét úgy, hogy közben mindenki megtalálja a számára legvonzóbb programot. A bor- és gasztronómiai fesztiválok között nem könnyű kiváló minősítést kapni, ugyanis nagyon erős az országos mezőny. A Vingardium Borliget immár negyedik éve állja a versenyt, rövid idő alatt Budapest egyik legnépszerűbb borfesztiváljává nőtte ki magát.

A titok a minőségben rejlik, a Vingardium idén sem fog csalódást okozni a fesztiválra látogatóknak. Az esemény idén is az Erzsébetligeti Színház társszervezésében, a XVI. kerületi Önkormányzat támogatásával valósul meg, akik nem csak anyagi támogatást nyújtanak, de szívvel lélekkel segítik a rendezvényt.

Impozáns kínálat a minőségi borokból

Aki a jó borokat keresi, az több mint harminc pincészet tételei közül válogathat. A kínálat impozáns, hét kiállító is „Az év bortermelője” cím birtokosa, de a kis kézműves pincészetek borai között is igazi kincsekre lelhetünk. A borászatok nagy része évente visszatér, a Vingardium hangulata őket is elvarázsolta. Szinte valamennyi borvidék képviselteti magát és külföldi borok is várnak a borrajongó vendégekre.

A bort nem árt némi harapnivalóval is kiegészíteni…

A kedvelt és ismert food truckok minden igényt kielégítő kínálata mellett a hagyományos konyha ízei közül is válogathatnak a fesztiválozók. Ha csak egy is felkelti a kíváncsiságodat, akkor a Vingardiumon a helyed: Sajtmanufaktúra, Antik rétes, Hungarobistro, Gulyásbomba, Ami Burger, SAIT Foodtruck, Vitéz Kürtős, Bubble Waffel, Panyolai pálinka, Aranyszalagos lángos, Gábriel Cukrászda (finom fagyik), O'bermo borbon, kézműves sörök, Terra Tuffola …

Kapcsolódj ki a koncerteken!

Aki fesztiválra a koncertek miatt szeret járni, az nem jön hiába a Vingardiumra. Szokás szerint napközben a jazzesebb, blues-osabb, chill hangulaté a terep, este pedig jöhetnek az igazi fesztivál zenekarok.

Idén is lesz kisszínpad! Komolyzene, örömzene, egyszálgitár váltogatják egymást. Szombaton szokás szerint a Budapest Open Mic hozza el nemzetközi csapatát, és a szárnypróbálgató lelkes amatőröktől kezdve, az improvizáló profikig sokan megfordulnak majd a színpadon.

A két napon az alábbi zenekarok, fellépők teremtenek igazi buli hangulatot a Nagyszínpadon:

● JÚNIUS 14., PÉNTEKEN ●

  • 16:00 Ratty Jazz Band
  • 18:00 Blahalouisiana
  • 20:30 Péterfy Bori és a Love Band

● JÚNIUS 15., SZOMBATON ●

  • 14:00 Lékó Stefánia és Kovács Felicián Duó
  • 16:00 Zrínyi Pop
  • 18:00 Lóci Játszik
  • 20:30 Magashegyi Underground

Gyermekliget az egész családnak

Borfesztiválra ritkán megy az ember gyerekekkel. A Vingariumon ez is más, ez is jól működik. A hagyományoknak megfelelően idén is lesz a fesztivál területén játszóház, egy hely, amit a gyerekek paradicsomaként is emlegethetünk. Különböző óriás fajátékokkal, készségfejlesztő játékokkal játszhatnak, a Játszóház Projekt társasjátékokkal várja őket (Dixit, Lego Activity, Ticket to Ride, Panic Lab, Dobble), de lesznek kézműves foglalkozások, fényfestés is. Hogy ki mennyire ügyes, az is kiderül, a Gibbon Slackline kifeszített kötelein bizonyíthatja mindenki remek egyensúlyérzékét. Szombaton 11:00-kor Tamás Éva Játéktára várja a kisebb gyerekeket - igazi szüreti hangulatot teremtve.

Ott leszünk!

Június 14-én kövessétek a Nosalty Instagram-oldalát, ahol élőben jelentkezünk majd a borligetről, és egy különleges játékban is részt vehettek!

Ezeket olvastad már?

5 fontos boros szabály

Sokan félve nyúlnak a borhoz, ha étel mellé kell ajánlani, de ez sem ördögtől való dolog. Ha megfogadjuk az alábbi javaslatokat, könnyebben tudunk eligazodni.

admin

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ez történik, ha egy hónapig nem eszel húst és tejterméket

Egyre többen kezdik a hús elhagyásával az új évet: a Veganuár évről évre népszerűbbé válik, ami nem csoda, a húsfogyasztás visszafogása az egészségnek is jót tesz. Más kérdés, hogy a veganizmusnak milyen előnyei és hátrányai vannak – de az biztos, hogy rövid távon kifejezetten hasznos elhagyni az állati eredetű termékeket.