Gourmet-falatok – irány a Fesztivál! (x)

A legnagyobb kulináris élmény, ha az ember jó társaságban, kellemes környezetben csemegézhet a különböző ínyencfalatokból és kiváló borokat kortyolhat mellé a Millenárison.

OTP Klub Gourmet Fesztivál június 7–10. között a Millenárison

Dönteni nehéz

Az OTP Klub Gourmet Fesztivál legnagyobb dilemmája természetesen a tányér körül forog: „Mit egyek?” Ez néha már akkor is nehéz kérdés, ha az ember a hűtő előtt áll, hát még akkor, amikor az ország legjobb éttermei kínálják finomabbnál finomabb fogásaikat pár méterre egymástól. Szerencsére az adagok mérete lehetőséget ad, hogy minél több ínyencfalatot kipróbáljunk. Sajnálatunkra a teljes kínálattal akkor sem birkóznánk meg, ha mindenből csak egyet harapnánk.

Hagyományosan tökéletes Kistücsök

A hagyományos magyar konyha egyik fellegvára a balatonszemesi Kistücsök étterem, borpince és vinotéka. Nem véletlenül. Az ország egyik legjobbjának kikiáltott étterme tökéletesen ötvözi a hagyománytiszteletet az újító ötletekkel. Az eredmény: az újragondolt magyar konyha, amelynek alapjait a helyi ételkultúra, a hagyományok és az alapanyagok képezik. A fesztiválon megkóstolhatjuk a saját készítésű, friss ordával töltött sajttekercset málnaecetes salátával vagy a camembert-ből, friss sajtból és kétféle lágy sajtból összeállított sajttálat, amelyhez remekül illik a mellé kínált rebarbarakompót. Ha pedig kortyolgatunk hozzá Légliék 2011 blanc-jából, elmondhatjuk, hogy igazi kulináris élményben volt részünk.

Lehetetlen küldetés

  • A pékáruk szerelmesei nem lőhetnek mellé a Villa Bagatelle kecskesajtoskiflijével– a hibátlan kiflitészta a belebújtatott krémes kecskesajttal tökéletes összhangban van.
  • Húskészítmények rajongóinak kötelező darab a Sonkamestertejfölös, sonkás kenyerevagy vegyes tálja.
  • Azolasz konyhamegszállottjainak szeretettel ajánljuk az Anyukám mondjafocaccáját, aki pedig eddig nem szerette ahamburgert, rögtön más véleményen lesz, ha megkóstolja a Baldaszti's házi burgerét.
  • Szintén kötelező darab a Rosenstein vendéglőkacsa-rilette-je házi savanyúsággal és saját kenyérrel – de hagyjuk a végére, mert ha egyszer rákapunk, lehet, hogy nem is megyünk tovább!
  • Aki a vasárnapot főként a hagyományos polgári ebéd miatt várja, mindenképpen tegyen egy kitérőt a 21 konyhájába, és nosztalgiázzon egyet a krumplisalátával kísért borjúnyelv mellett.
  • Az édesszájúak kánaánja egy helyen található, a fesztivál közepén – a mi szívünket pedig a La Praline egzotikusgyümölcskrémjeejtette rabul.

Még több információ a OTP Klub Gourmet Fesztiválról itt >>

Bár tudtuk, hogy a küldetés lehetetlen, aNoSalty csapataa Fesztiválon megpróbált minél több helyre bekukkantani, ellesni a konyhatitkokat, és megtalálni a fesztiválgyőztes fogást. Sajnos nem jutottunk közös nevezőre ételkérdésben, viszont elmondhatjuk, mi az, amit mindenképpen kóstoljatok meg, ha aFesztiválonjártok!

Hozzászólások (3)

Törölt felhasználó

Az istenek, micsoda finom kép! ... és ahol csak vigye ?ket? .. __________________________________ My blog: http://1loseweightfast.com/losequick.html

Wurgar

a cikk nem rossz, csak pár dolgot hiányolok: 1. Mikor volt a fesztivál és hol. 2. Lesz-e máskor is ilyen? Egyébként jó lenne, ha nem csak beszámolnátok róla, hanem hirdetnétek is, hogy személyesen is átélhessem. köszönöm

Törölt felhasználó

Ó, ez úgy néz ki, finom! Mindig próbáld meg f?zni! Köszönöm!

Címlapról ajánljuk

További cikkek