Gourmet-falatok – irány a Fesztivál! (x)

A legnagyobb kulináris élmény, ha az ember jó társaságban, kellemes környezetben csemegézhet a különböző ínyencfalatokból és kiváló borokat kortyolhat mellé a Millenárison.

OTP Klub Gourmet Fesztivál június 7–10. között a Millenárison

Dönteni nehéz

Az OTP Klub Gourmet Fesztivál legnagyobb dilemmája természetesen a tányér körül forog: „Mit egyek?” Ez néha már akkor is nehéz kérdés, ha az ember a hűtő előtt áll, hát még akkor, amikor az ország legjobb éttermei kínálják finomabbnál finomabb fogásaikat pár méterre egymástól. Szerencsére az adagok mérete lehetőséget ad, hogy minél több ínyencfalatot kipróbáljunk. Sajnálatunkra a teljes kínálattal akkor sem birkóznánk meg, ha mindenből csak egyet harapnánk.

Hagyományosan tökéletes Kistücsök

A hagyományos magyar konyha egyik fellegvára a balatonszemesi Kistücsök étterem, borpince és vinotéka. Nem véletlenül. Az ország egyik legjobbjának kikiáltott étterme tökéletesen ötvözi a hagyománytiszteletet az újító ötletekkel. Az eredmény: az újragondolt magyar konyha, amelynek alapjait a helyi ételkultúra, a hagyományok és az alapanyagok képezik. A fesztiválon megkóstolhatjuk a saját készítésű, friss ordával töltött sajttekercset málnaecetes salátával vagy a camembert-ből, friss sajtból és kétféle lágy sajtból összeállított sajttálat, amelyhez remekül illik a mellé kínált rebarbarakompót. Ha pedig kortyolgatunk hozzá Légliék 2011 blanc-jából, elmondhatjuk, hogy igazi kulináris élményben volt részünk.

Lehetetlen küldetés

  • A pékáruk szerelmesei nem lőhetnek mellé a Villa Bagatelle kecskesajtoskiflijével– a hibátlan kiflitészta a belebújtatott krémes kecskesajttal tökéletes összhangban van.
  • Húskészítmények rajongóinak kötelező darab a Sonkamestertejfölös, sonkás kenyerevagy vegyes tálja.
  • Azolasz konyhamegszállottjainak szeretettel ajánljuk az Anyukám mondjafocaccáját, aki pedig eddig nem szerette ahamburgert, rögtön más véleményen lesz, ha megkóstolja a Baldaszti's házi burgerét.
  • Szintén kötelező darab a Rosenstein vendéglőkacsa-rilette-je házi savanyúsággal és saját kenyérrel – de hagyjuk a végére, mert ha egyszer rákapunk, lehet, hogy nem is megyünk tovább!
  • Aki a vasárnapot főként a hagyományos polgári ebéd miatt várja, mindenképpen tegyen egy kitérőt a 21 konyhájába, és nosztalgiázzon egyet a krumplisalátával kísért borjúnyelv mellett.
  • Az édesszájúak kánaánja egy helyen található, a fesztivál közepén – a mi szívünket pedig a La Praline egzotikusgyümölcskrémjeejtette rabul.

Még több információ a OTP Klub Gourmet Fesztiválról itt >>

Bár tudtuk, hogy a küldetés lehetetlen, aNoSalty csapataa Fesztiválon megpróbált minél több helyre bekukkantani, ellesni a konyhatitkokat, és megtalálni a fesztiválgyőztes fogást. Sajnos nem jutottunk közös nevezőre ételkérdésben, viszont elmondhatjuk, mi az, amit mindenképpen kóstoljatok meg, ha aFesztiválonjártok!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?