Házfoglalók szállták meg Gordon Ramsay pubját

A Gordon Ramsay tulajdonába tartozó londoni ingatlant egy csapat önkényes házfoglaló szállta meg a napokban.

A London központjában található műemléki védettségű épületben lévő ingatlant egy hatfős csoport szállta meg a napokban, akik szeretnék, ha a pubot azok előtt is megnyitnák a jövőben, akiknek egyébként túl drága lenne, írja a 24.hu oldala. Gordon Ramsay egyelőre értetlenül áll a történtek előtt.

Házfoglalók szállták meg Gordon Ramsay pubját

Egy vendégeket ingyen kiszolgáló művészkávézót nyitottak

Az önkényesen elfoglalt, Regent’s Park közelében található, korábban hotelként és felsőkategóriás pubként (York & Albany névre hallgatott) is funkcionáló vendéglátóipari egységet a britek legismertebb sztárséfje jelenleg 13 millió fontért (6 milliárd forintért) kínálja eladásra.

Mindeközben a hatfős csapat egy olyan művészkávézót nyitott, ahol a vendégeket ingyen szolgáljak ki a műemléki védelmet élvező épületben.

Bár a londoni rendőrség kiszállt a helyszínre, a házfoglalások polgári ügynek számítanak, így nem intézkedtek, írja az oldal.

Sőt, a rögtönzött kávézónak még egy Instagram-oldalt is kreáltak, ami a Camden art cafe nevet kapta. Posztjaikból az derült ki továbbá, hogy az aktivisták célja, hogy az 1820-as években épített házban megnyitott új kávézó nyitva álljon azon helyiek előtt is, akik a dzsentrifikáció áldozatai lettek – idézi a posztot a cikk.

Ezenfelül rámutattak arra is, hogy Camden-ben szinte a legnagyobb az emberek közötti vagyoni különbség Londonban. Így a korábban elérhetetlennek tűnő pub helyett egy olyan vendéglőre van szükség, amit mindenki megengedhet magának.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Címlapról ajánljuk

További cikkek