Főzz úgy, mint az isteni Sophia Loren!

Szívesen lépnél a mozivászon istennőjének helyébe, legalább a tűzhely előtt? Kukkants be velünk Sophia Loren konyhájába, és tudd meg, hogy készít vacsorát fél óra alatt!

Az örök díva az egyike azoknak a hírességeknek, akik megosztották egy kedvenc receptjeiket a rajongóikkal. Sophia Loren Receptek és emlékek című szakácskönyve 1999 szeptemberében jelent meg, és azóta is többször újra ki kellett adni, hiszen a szépséges színésznő semmit sem vesztett a népszerűségéből! Az albumnak vagy önéletrajzi kötetnek is beillő színes szakácskönyvben nemcsak a sztár 100 kedvenc receptje található meg, hanem Sophia anekdotáit, emlékeit és személyes, családi fotóit is megosztja olvasóival. A díva legszívesebben elkészített ételét te is elkészítheted!

Játssz, és nyerj személyre szóló szakácskönyvet! >>

Spagetti a la Sophia Loren

Hozzávalók 2 személyre

Így marad formában Jennifer Aniston >>

10 perces vacsora - retro tészták >>

  1. Tegyük fel a vizet egy csipet sóval és egy kevés olajjal forrni. Ha felforrt, öntsd bele a spagettit, és gyakori kevergetés mellett főzzük a tésztát al dente.
  2. Eközben csepegtessük le az olajos szardíniákat, ellenőrizzük, hogy nem maradt-e bennük szálka, majd vágjuk apró darabokra. Egy villa segítségével készítsünk krémet a szardíniákból, a puha vajból, a citrom levéből és egy leheletnyi őrölt borsból. Ha elkészült a massza, tegyük néhány órára a hűtőbe!
  3. Tisztítsuk meg és vágjuk vékony szeletekre a fokhagymát. Csepegtessük le kissé a paradicsomot, csumázzuk ki, majd aprítsuk nagyobb darabokra. A petrezselymet metéljük finomra.
  4. Forrósítsunk fel egy kevés olajat egy serpenyőben, majd közepes fokozaton dinszteljük meg a fokhagymát. Mielőtt a fokhagyma barnulni kezdene, öntsük hozzá a feldarabolt paradicsomot, néhány keverés után adjuk hozzá a levét is, sózzuk, borsozzuk, és főzzük 10-12 percig. Ezután vegyük le a tűzhelyről, és keverjük bele a finomra aprított petrezselymet.
  5. Ha a spagetti megfőtt, szűrjük le, csepegtessük le alaposan, majd öntsük vissza az edénybe, amiben főtt. Amíg meleg, tegyük rá a szardíniás vajat, hogy ráolvadjon, és keverjük el alaposan. Ezután keverjük el a paradicsompürével is.
  6. Forrón tálaljuk, reszelt parmezánnal alaposan megszórva!

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...