Főzz úgy, mint az isteni Sophia Loren!

Szívesen lépnél a mozivászon istennőjének helyébe, legalább a tűzhely előtt? Kukkants be velünk Sophia Loren konyhájába, és tudd meg, hogy készít vacsorát fél óra alatt!

Az örök díva az egyike azoknak a hírességeknek, akik megosztották egy kedvenc receptjeiket a rajongóikkal. Sophia Loren Receptek és emlékek című szakácskönyve 1999 szeptemberében jelent meg, és azóta is többször újra ki kellett adni, hiszen a szépséges színésznő semmit sem vesztett a népszerűségéből! Az albumnak vagy önéletrajzi kötetnek is beillő színes szakácskönyvben nemcsak a sztár 100 kedvenc receptje található meg, hanem Sophia anekdotáit, emlékeit és személyes, családi fotóit is megosztja olvasóival. A díva legszívesebben elkészített ételét te is elkészítheted!

Játssz, és nyerj személyre szóló szakácskönyvet! >>

Spagetti a la Sophia Loren

Hozzávalók 2 személyre

Így marad formában Jennifer Aniston >>

10 perces vacsora - retro tészták >>

  1. Tegyük fel a vizet egy csipet sóval és egy kevés olajjal forrni. Ha felforrt, öntsd bele a spagettit, és gyakori kevergetés mellett főzzük a tésztát al dente.
  2. Eközben csepegtessük le az olajos szardíniákat, ellenőrizzük, hogy nem maradt-e bennük szálka, majd vágjuk apró darabokra. Egy villa segítségével készítsünk krémet a szardíniákból, a puha vajból, a citrom levéből és egy leheletnyi őrölt borsból. Ha elkészült a massza, tegyük néhány órára a hűtőbe!
  3. Tisztítsuk meg és vágjuk vékony szeletekre a fokhagymát. Csepegtessük le kissé a paradicsomot, csumázzuk ki, majd aprítsuk nagyobb darabokra. A petrezselymet metéljük finomra.
  4. Forrósítsunk fel egy kevés olajat egy serpenyőben, majd közepes fokozaton dinszteljük meg a fokhagymát. Mielőtt a fokhagyma barnulni kezdene, öntsük hozzá a feldarabolt paradicsomot, néhány keverés után adjuk hozzá a levét is, sózzuk, borsozzuk, és főzzük 10-12 percig. Ezután vegyük le a tűzhelyről, és keverjük bele a finomra aprított petrezselymet.
  5. Ha a spagetti megfőtt, szűrjük le, csepegtessük le alaposan, majd öntsük vissza az edénybe, amiben főtt. Amíg meleg, tegyük rá a szardíniás vajat, hogy ráolvadjon, és keverjük el alaposan. Ezután keverjük el a paradicsompürével is.
  6. Forrón tálaljuk, reszelt parmezánnal alaposan megszórva!

Hozzászólások (3)

bathoryl

Sziasztok, a könyvet valaha megvettem, de nem emlékszem erre a receptre...., ellenben olyanra igen, amiben S.L. szardínia helyett ajókát használ és még véletlenül sem tesz parmezánt halas ételre... Szerintem igaza van! Lehet magyar találmányokkal feldobni a honlapot, de konkrét hivatkozások esetében ez nem a járható út. Vagy tévednék?? rogerlaszlo

hami

Köszönjük a receptet, én biztosan elkészítem :))

bathoryl

Kedves No Salty! Bizonyára mind ez igaz, de ha egy konkrét m?vet idézünk (jelen esetben az Emlékek és recepteket), akkor illik azt a konkrét receptet közölni/megosztani/bemutatni, ami a m?ben szerepel! Persze nyugodtan hozzá lehet tenni, hogy az étel így is meg úgy is, ezzel meg azzal is elkészíthet? stb.! Azóta utána néztem: a magyar kiadás 78. oldalán a Spagetti ajókakrémmel receptje szerepel. Az els? mondat így hangzik:" Ez az étel er?sen tengeríz?, tehát nagy hiba sajtot tenni rá." (és szerintem a szardínia nem szardella - bár mindkett? jó sós és tengeríz?) Csak a teljesség kedvéért szóltam hozzá és nyilván nem is hibáról van szó, mint S. Pali bácsi kisdoktorijánál, de ha már megjelöltük a forrást, akkor idézzük azt ami az idézett m?ben szerepel. Egyébként nagyszer? recept! Ajánlom mindenkinek! (S. L.-ét.)

Címlapról ajánljuk

További cikkek