Főzz úgy, mint az isteni Sophia Loren!

Szívesen lépnél a mozivászon istennőjének helyébe, legalább a tűzhely előtt? Kukkants be velünk Sophia Loren konyhájába, és tudd meg, hogy készít vacsorát fél óra alatt!

Az örök díva az egyike azoknak a hírességeknek, akik megosztották egy kedvenc receptjeiket a rajongóikkal. Sophia Loren Receptek és emlékek című szakácskönyve 1999 szeptemberében jelent meg, és azóta is többször újra ki kellett adni, hiszen a szépséges színésznő semmit sem vesztett a népszerűségéből! Az albumnak vagy önéletrajzi kötetnek is beillő színes szakácskönyvben nemcsak a sztár 100 kedvenc receptje található meg, hanem Sophia anekdotáit, emlékeit és személyes, családi fotóit is megosztja olvasóival. A díva legszívesebben elkészített ételét te is elkészítheted!

Játssz, és nyerj személyre szóló szakácskönyvet! >>

Spagetti a la Sophia Loren

Hozzávalók 2 személyre

Így marad formában Jennifer Aniston >>

10 perces vacsora - retro tészták >>

  1. Tegyük fel a vizet egy csipet sóval és egy kevés olajjal forrni. Ha felforrt, öntsd bele a spagettit, és gyakori kevergetés mellett főzzük a tésztát al dente.
  2. Eközben csepegtessük le az olajos szardíniákat, ellenőrizzük, hogy nem maradt-e bennük szálka, majd vágjuk apró darabokra. Egy villa segítségével készítsünk krémet a szardíniákból, a puha vajból, a citrom levéből és egy leheletnyi őrölt borsból. Ha elkészült a massza, tegyük néhány órára a hűtőbe!
  3. Tisztítsuk meg és vágjuk vékony szeletekre a fokhagymát. Csepegtessük le kissé a paradicsomot, csumázzuk ki, majd aprítsuk nagyobb darabokra. A petrezselymet metéljük finomra.
  4. Forrósítsunk fel egy kevés olajat egy serpenyőben, majd közepes fokozaton dinszteljük meg a fokhagymát. Mielőtt a fokhagyma barnulni kezdene, öntsük hozzá a feldarabolt paradicsomot, néhány keverés után adjuk hozzá a levét is, sózzuk, borsozzuk, és főzzük 10-12 percig. Ezután vegyük le a tűzhelyről, és keverjük bele a finomra aprított petrezselymet.
  5. Ha a spagetti megfőtt, szűrjük le, csepegtessük le alaposan, majd öntsük vissza az edénybe, amiben főtt. Amíg meleg, tegyük rá a szardíniás vajat, hogy ráolvadjon, és keverjük el alaposan. Ezután keverjük el a paradicsompürével is.
  6. Forrón tálaljuk, reszelt parmezánnal alaposan megszórva!

Hirdetés

Támogatott tartalom

A mi Rögös túrónknak tényleg nincsen párja?

Ha röviden kellene válaszolni, a következőt mondanánk: bátran állíthatjuk, hogy valóban egyedülálló élelmiszer. Miért jelenthetjük ki ezt ennyire magabiztosan? Milyen érvekkel támasztható alá a Rögös túró egyedisége? Következzen egy gyors gasztronómiai kalandozás páratlan tejtermékünk világában!

Címlapról ajánljuk

Így festett egy szüret régen – Képeken a munka és...

Manapság már viszonylag ritka, hogy egy családi/baráti társaság, esetleg egy egész falu felhágjon a szőlőhegyre őszidő derekán, hogy az ott roskadozó fürtöket puttonyba szedje, azokból bort készítsen és az egész folyamatot lakomával, játékokkal és általános mulatsággal kísérje. A szüret nem is olyan rég szerves részét képezte az ősznek, a hozzá fűződő szokások pedig sokat mesélhetnek egy olyan korról és világról, amit (nagyrészt) már magunk mögött hagytunk.

Lakos Benedek

További cikkek