Forró csokival a lelki békéért!

Rengeteg stressz ér minket nap mint nap, de mindenkinek van legalább egy módszere, amivel megpróbál tenni lelki békéjéért. Most mi is mutatunk egyet, hátha beválik.

Pár évvel ezelőtt elég szkeptikus voltam a gyógyteákkal, illatgyertyákkal, és a hasonló "nyugtatószerekkel" kapcsolatban. Akkoriban igen pörgős munkanapjaim voltak, ezért úgy döntöttem, elmegyek jógázni. Gondoltam mi bajom lehet, hiszen annyian ajánlották már. Be is vált! Jobban aludtam, nyugodtabb is voltam. Nem tudtak felidegesíteni a mindennapos apró-cseprő bosszantó dolgok. De idő közben egyre kevesebb időm maradt, így végül abba kellett hagynom.

De találtam helyette mást, ami kikapcsol. Fél óra csend, egyedüllét, összezárva a gondolataimmal, amelyeket este a kádban ülve, vagy egy bögre forró kakaó mellett a helyükre rendezgetek.

Egy korábbi cikkemben már ajánlottam nektek egy gyógynövényes bőrradírt, ami nem csak, hogy ápol, hidratál, de kellemes illatával meg is nyugtat.

Hozd rendbe a bőrödet!

Most pedig jöjjön a forró csokoládé!

Nincs is annál jobb, mint egy hideg estén otthon ücsörögni a fotelban egy takaróba burkolózva, kedvenc könyvünkkel és egy bögre forró itallal a kezünkben. Nemrég olvastam egy cikket a sáfrány jótékony hatásairól. Ez a fűszer nem csak sós, de édes ételekhez is remekül illik, sőt a csokihoz is. Ezek után kíváncsi lettem milyen a csokihoz a sáfrány...sőt emellett még narancsot és vaníliát is tettem bele.

Lélekmelegítő forró csoki recept

Mondanom sem kell, az eredmény mennyei lett. Mindenképp tegyetek vele egy próbát. Habár elsőre elég szokatlan a csokoládé és a sáfrány íze együtt, a második kortynál már kifejezetten vágytam rá.

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

„Anélkül, hogy kritizálnám a szakmát, kijelenthetem, hogy a magyar cukrászatban...

Azt tartja, mindegy, hogy otthon sütünk-főzünk, vagy elmegyünk valahová, a lényeg a minőség, abból nem szabad engedni, már csak azért sem, mert a vendég észreveszi, ha becsapják, és akkor nem jön többet, szkeptikussá válik. Még mindig Párizst tartja a gasztronómia központjának, a díjakról pedig azt tartja: jó, ha vannak, de az ő életük a hétköznapokról és a nap mint nap betérő vendégekről szól, ezek alapozzák meg az ünnepi pillanatokat. Mihályi László cukrászmesterrel beszélgettünk.

KormosLili

További cikkek