Férfiak kötényben – avagy mi sül ki abból, ha férfiakat is beengedünk a konyhába?

Sokunkat  lázba hoz az ötlet, hogy szorgos férfikezek serénykednek a konyhában, isteni fogásokat kreálva, hogy azután az élvezetekben elmerülve fogyaszthassuk el. (x)

Nos, ez az álom nem is olyan elérhetetlen. Mindössze el kell látogatnunk a Sas utca 15-be, a Bazilika szomszédságába, ahol a Krasznai Norbert vezette konyhában számtalan férfikéz szorgoskodik minden nap, hogy a szezonhoz igazodó fogások az asztalra kerüljenek.

A közép-európai jellegű fogásokat különleges fűszerezés, íz- és színharmónia bolondítja meg. Krasznai Norbert mellett Haraszti Zsolt sous chef is imád a konyhában alkotni.

Ez a lelkesedés nem is marad eredmények nélkül, hiszen Haraszti Zsolt a Magyar Bocuse d’Or Akadémia selejtezőjén már bizonyított, így februárban ismét szurkolhatunk neki, amikor is eldől, hogy ki képviselheti Magyarországot a Bocuse d’Or Europe 2020 tallini döntőjén.

De nem csupán a főzés, egy igazán jó ital elkészítése is valódi művészet. Tarjányi Zsolt Bar manager hitvallása az érthető koktélok megalkotása, ezért Société signature koktéljait is egy-egy ismert alapra építve, kis csavarral készíti el.

Szenvedélyét kollégái is osztják, művelik. Tüdős Máté a Bacardi Legacy koktélverseny magyarországi döntőjében Papillon, vagyis pillangó elnevezésű koktéljával az első három közé jutva tovább versenyezhet azért, hogy ő képviselhesse Magyarországot a nemzetközi döntőben.

Úgy tűnik, megéri néha átadni a kötényt.

Az élményért keresd fel a Societét!

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...