Férfiak kötényben – avagy mi sül ki abból, ha férfiakat is beengedünk a konyhába?

Sokunkat  lázba hoz az ötlet, hogy szorgos férfikezek serénykednek a konyhában, isteni fogásokat kreálva, hogy azután az élvezetekben elmerülve fogyaszthassuk el. (x)

Nos, ez az álom nem is olyan elérhetetlen. Mindössze el kell látogatnunk a Sas utca 15-be, a Bazilika szomszédságába, ahol a Krasznai Norbert vezette konyhában számtalan férfikéz szorgoskodik minden nap, hogy a szezonhoz igazodó fogások az asztalra kerüljenek.

A közép-európai jellegű fogásokat különleges fűszerezés, íz- és színharmónia bolondítja meg. Krasznai Norbert mellett Haraszti Zsolt sous chef is imád a konyhában alkotni.

Ez a lelkesedés nem is marad eredmények nélkül, hiszen Haraszti Zsolt a Magyar Bocuse d’Or Akadémia selejtezőjén már bizonyított, így februárban ismét szurkolhatunk neki, amikor is eldől, hogy ki képviselheti Magyarországot a Bocuse d’Or Europe 2020 tallini döntőjén.

De nem csupán a főzés, egy igazán jó ital elkészítése is valódi művészet. Tarjányi Zsolt Bar manager hitvallása az érthető koktélok megalkotása, ezért Société signature koktéljait is egy-egy ismert alapra építve, kis csavarral készíti el.

Szenvedélyét kollégái is osztják, művelik. Tüdős Máté a Bacardi Legacy koktélverseny magyarországi döntőjében Papillon, vagyis pillangó elnevezésű koktéljával az első három közé jutva tovább versenyezhet azért, hogy ő képviselhesse Magyarországot a nemzetközi döntőben.

Úgy tűnik, megéri néha átadni a kötényt.

Az élményért keresd fel a Societét!

Címlapról ajánljuk

További cikkek