Ezen a helyen a sztárvendégek kedvére készülnek az ételek, miközben élő zene szól

Egy szuper sörmárka, egy mesterszakács és sok zenész - ehhez már csak egy egy hely kell, ahol mindenki azt adja, amihez ért. Főzés, zene, sörözés, a legjobb összeállítás! (x)

A Staropramen Ízművek bemutatja

Végy egy prémium sörmárkát: Staropramen. Add hozzá a márka két legfontosabb karakterét: gasztrokultúra és zene. Keverd össze egy nagy adag inspirációval, fűszerezd meg egy szimpatikus társasággal, és találd meg az alapanyagok közötti egyensúlyt.

Máris kész az ínycsiklandó kontent. Tálald frissen, online.

Mi a Konyhastúdió?

  • A Staropramen Ízművek júniusban induló online tartalomfolyama, ami a korábbi évek gasztrovonalát viszi tovább, egy kis zenével megédesítve.
  • Egy alkalmi zenei stúdióvá alakított hangulatos, kertvárosi lakásétterem.
  • Egy tehetséges társaság sörözős, beszélgetős, együtt főzős, együtt zenélős ínyenc programja.

Mi sül ki belőle?

A tartalomért a két házigazda felel. A Konyha részt Serényi Zsolt, séf vezeti majd, a Stúdiót pedig Delov Jávor, a Random Trip megálmodója.

Minden műsorban érkezik egy vendég, akinek a személyisége és életútja inspirálja a házigazdákat.

Zsolt egy személyre szabott új ételt készít, a Random Trip pedig a fellépővel közösen lenyom egy mini sessiont.

Mire az étel elkészül, addigra összeáll a zenei produkció is.

Az első vendég, Sena kedvenc étele

  • 8db csirkecomb
  • 1,2kg füstölt kolozsvári szalonna 10db chili (piros)
  • 6db kápia
  • 0,2kg méz
  • 0,1kg mustár
  • 0,1kg paradicsom püré
  • 0,2kg friss gyömbér
  • 0,5kg cous-cous
  • 0,5l extra szűz olíva olaj
  • 0,1kg mentalevél
  • 0,1kg petrezselyem zöld
  • 0,2kg aszalt sárga barack
  • 0,2kg aszalt szilva, mag nélkül 0,2kg arany mazsola
  • 0,35kg natúr mogyoró (tisztított) 5db lime
  • 0,5l alaplé
  • 0,5l víz
  • Elkészítés
  1. Kockára vágott füstölt szalonnából, chiliből, mézzel, kevés mustárral és paradicsom pürével tölteléket keverünk, és a konyhakész csirkecombok bőre alá töltjük, és félretesszük a maradékot.
  2. 1,5 óra alatt faszén parázs mellett, 150 fok körüli hőmérsékleten készre sütjük a combokat.
  3. A maradék töltelékhez öntünk még a mézből, ezzel a keverékkel kenjük a csirkecombokat sülés közben.
  4. Ameddig a hús sül, elkészítjük a köretet: a kuszkuszhoz öntjük az alaplevet és, ha felveszi akkor a vizet is. Petrezselymet, mentalevelet vágunk bele, mazsolát, aszalt sárgabarackot, aszalt szilvát, mogyorót adunk hozzá, mézet csurgatunk bele, és paprikát kockázunk hozzá. Olívaolajjal, limelével, chilivel , sóval ízesítjük, és a töltött csirkével együtt tálaljuk.

Gyömbéres kolozsvári szalonnával tötött chilis bbq-csirkecomb, mogyorós, aszalt gyümöcsös cous cous salátával

Hozzávalók 4 főre

Az első adás vendége Sena, a vele készített filmet itt megosztjuk veletek, őt Wolfie követi, majd Kama érkezik, a sorozatot Lábas Viki zárja.

A Staropramen Ízművek Konyhastúdió videói a Staropramen youtube-csatornáján, közösségi oldalain és honlapján futnak majd.

Staropramen. A Te utad! Kattints további információért!

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek