Erre a 7+1 helyre is kenhetsz olívaolajat - és egyik sem ehető!

Az olívaolaj, ez akármennyire is közhelyes, a természet óriási ajándéka. Jó, nem a legolcsóbb, tudjuk, de egyszerűen csodát tesz az ételekkel - és nem csak azokkal!

Az olívaolaj tulajdonképpen folyékony arany - főzni, sütni, salátákhoz, de akár hajpakolásnak is kiváló. Na de nem biztos, hogy gondoltál egyéb felhasználására is - pedig érdemes lenne.

7 tippet hoztunk, mire jó az olívaolaj a konyhán kívül!

Ez is érdekes lehet!

8 mágikus frissentartó trükk

1. Nyikorgó zárakra

Nyikorog, nyekereg az ajtód, ablakod, zárad? Felejtsd el a WD 40-et! A zsírozás ill. olajozás praktikáját már mindenki ismeri, na de ugyanez olívaolajjal is működik ám - nem kell sok, csak pár csepp!

2. Borotvahab+hidratáló testápoló

Borotválás előtt kend be a lábad kevés olívával - amellett, hogy védi bőröd a kipattogzástól és táplál, csúszósan selymes is lesz tőle!

3. Bútorápoló

Kicsit megkopott a fa bútorod? Mixelj össze 2 ek. olívaolajat egy pici citromlével és negyed bögre ecettel, és töltsd sprayflakonba - mehet is a fára!

4. Sminklemosó

Sokkal finomabban és kíméletesebben törölheted tisztára a szemkörnyékedet vele, mint a bolti szerekkel - tegyél picit a pamacsra, és mehet a sminklemosás!

5. Hajpakolás

Használd a hajvégekre, hagy hatni pár órát, majd mosd meg a hajad úgy, ahogy szoktad. De összekeverheted fél bögre olívaolajjal és negyed bögre mézzel is - szintén hagyd hatni egy órát a hajvégeken, és moshatod is!

6. Fülpucolás

Állítólag ha picike langyos olívaolajat öntesz a füledbe, felhígítja a lerakódást, és sokkal kíméletesebben tisztít, mint egy fülpiszkáló!

7. Festékfoltokra

Ha végre kifestetted a régi kredencet vagy nagyi régi asztalát, de tiszta festékpötty a kezed, ess neki kevés olívaolajjal - nem kell ide súrolókefe!

+ Ajakbalzsam

Ha picit az ujjadra teszel és bekened az ajkaidat, szuperszép hidratáltak lesznek - az olaszok is így csinálják!

Tudtad?

Az olívaolaj a szervezet számára esszenciális telítetlen zsírsavakat tartalmaz.Természetes antioxidánsai az E- és a K-vitamin.Könnyen emészthető, gyorsan felbomlik, rendszeres fogyasztása megakadályozza az epekövek kialakulását,védi az érrendszert a meszesedéstől.Csökkenti a koleszterinszintet, gyulladáscsökkentő, vérnyomáscsökkentő és értágító hatású.

(cikk: purewow, fotó: flickr/usdepartment of agriculture)

Címlapról ajánljuk

További cikkek