25 fok felett repkednek a nappali hőmérsékletek, mindjárt május, beindult az eperszezon is. Lássuk, mire számíthatunk idén az évről évre durvább magaslatokba emelkedő eperárak után: 2025-ben vajon még drágább lesz, vagy stagnálnak az árak?

Egyelőre előszezon van, a kilós induló eperárak (főleg vidéken) 1500 és 2000 forint között mozognak, a főszezonban azonban ezek meg is duplázódhatnak - írja a Magyar Nemzet a Kemma cikkére hivatkozva.
Szinte mindenhol más árakkal találkozhatunk:
- a Kecskemétről érkező eper kilója 3990 forint
- az áruházakban 1000-1500 Ft között kaphatunk dobozos epret (fél kilós, import áru)
A rossz hír:
az előrejelzések szerint 2025-ben idén akár ötezer forintot is fizethetünk egy kilogramm eperért, sőt, néhány budapesti piacon és zöldségesnél lehet, hogy még drágább lesz.
Tippek:
- ha magyar eperre vágyunk, győződjünk meg róla, hogy van-e az adott árusnak őstermelői igazolványa
- vigyázzunk, sokszor magyar eperként adják el az import gyümölcsöt!
- a legegyértelműbb különbség általában a szemek az eperszemek mérete és az ár között van
- az import eper általában színében világosabb, nagyobb szemű, fényes és olcsóbb
- a magyar szamóca általában sötétebb piros, kisebb szemű, kevésbé tökéletes külsejű, valamivel drágább, de isteni ízű
Még több aktuális hír itt: