Egészségesen az iskolapadban!

A gyermekek kiegyensúlyozott táplálkozása hosszú távú egészségük szempontjából kiemelten fontos. Ennek támogatására indított el kampányát a Lidl Magyarország.

2015. szeptember 22.–én indította el a Lidl Magyarország a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének (MDOSZ) közreműködésével - összefüggésben az iskolakezdéssel - a gyerekek egészséges táplálkozására,elsősorban a kisétkezésekre koncentráló országos, tájékoztató figyelemfelhívó kampányát.

Az áruházlánc praktikus tanácsokkal, egészséges szendvicsrecept kiadvánnyal igyekszik segíteni a szülőknek. A MDOSZ közreműködésével, válogatott alapanyagok figyelembevételével összeállított (itt letölthető) receptfüzet ötleteket ad ahhoz, hogyan és miből készítsünk gyorsan egészséges, tápláló és finom szendvicset gyermekünknek. A kiadvány tíz otthoni reggeli - és tíz iskolába elvihető szendvics receptúráját, elkészítési módját tartalmazza. A Lidl, a kampány folyamán, pályázati keretek között, a gyermekek tudatos táplálkozását szolgáló iskolai programokat is jutalmaz. A fődíj egy 1 millió forint értékű vásárlási utalvány.

Olvastad már?

Tízórai a gyereknek - egészségesen!

„A napi szükséges energiabevitel 20%-át a reggelinek kellene fedeznie. Ha ez elmarad, jelentkezhet a fáradtság, a vércukorszint esése, ami a fizikai és szellemi teljesítőképességet is rontja. Ma hazánkban minden harmadik diák reggeli nélkül ül be az iskolapadba, ami nagy veszélyt jelent a tanulókra. Ezért is fontos felhívni a szülők figyelmét arra, hogy kínáljanak egészséges, tápláló reggelit, tízórait gyermekeiknek” – mondta Kubányi Jolán, a kampányindító sajtótájékoztatón.

A kampányindító sajtótájékoztatón bemutatásra kerültek a kampány elemei. Az eseményt követően, egy rendhagyó egészségtan óra keretében az Óbudai Nagy László Általános Iskola tanulói, dietetikus szakember közreműködésével egészséges szendvicseket készítettek.

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

11 húsleves-variáció, ami anyu és nagyi főztjére emlékeztet

Gőzölgő-aranyló húsleves, melybe annyi sárgarépa, zeller, fehérrépa, karalábé, cérnametélt és főtt hús kerül, amennyi nagyi merőkanalába belefér. Te milyen hússal szereted? Kerül bele nálatok gyömbér? Esetleg citrom? Próbálj ki különféle variációkat, és gubózz be egy tál isteni húslevessel, mert annál jobb nincs is!

Nosalty

„Anélkül, hogy kritizálnám a szakmát, kijelenthetem, hogy a magyar cukrászatban...

Azt tartja, mindegy, hogy otthon sütünk-főzünk, vagy elmegyünk valahová, a lényeg a minőség, abból nem szabad engedni, már csak azért sem, mert a vendég észreveszi, ha becsapják, és akkor nem jön többet, szkeptikussá válik. Még mindig Párizst tartja a gasztronómia központjának, a díjakról pedig azt tartja: jó, ha vannak, de az ő életük a hétköznapokról és a nap mint nap betérő vendégekről szól, ezek alapozzák meg az ünnepi pillanatokat. Mihályi László cukrászmesterrel beszélgettünk.

KormosLili

További cikkek