Egészségesen az iskolapadban!

A gyermekek kiegyensúlyozott táplálkozása hosszú távú egészségük szempontjából kiemelten fontos. Ennek támogatására indított el kampányát a Lidl Magyarország.

2015. szeptember 22.–én indította el a Lidl Magyarország a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének (MDOSZ) közreműködésével - összefüggésben az iskolakezdéssel - a gyerekek egészséges táplálkozására,elsősorban a kisétkezésekre koncentráló országos, tájékoztató figyelemfelhívó kampányát.

Az áruházlánc praktikus tanácsokkal, egészséges szendvicsrecept kiadvánnyal igyekszik segíteni a szülőknek. A MDOSZ közreműködésével, válogatott alapanyagok figyelembevételével összeállított (itt letölthető) receptfüzet ötleteket ad ahhoz, hogyan és miből készítsünk gyorsan egészséges, tápláló és finom szendvicset gyermekünknek. A kiadvány tíz otthoni reggeli - és tíz iskolába elvihető szendvics receptúráját, elkészítési módját tartalmazza. A Lidl, a kampány folyamán, pályázati keretek között, a gyermekek tudatos táplálkozását szolgáló iskolai programokat is jutalmaz. A fődíj egy 1 millió forint értékű vásárlási utalvány.

Olvastad már?

Tízórai a gyereknek - egészségesen!

„A napi szükséges energiabevitel 20%-át a reggelinek kellene fedeznie. Ha ez elmarad, jelentkezhet a fáradtság, a vércukorszint esése, ami a fizikai és szellemi teljesítőképességet is rontja. Ma hazánkban minden harmadik diák reggeli nélkül ül be az iskolapadba, ami nagy veszélyt jelent a tanulókra. Ezért is fontos felhívni a szülők figyelmét arra, hogy kínáljanak egészséges, tápláló reggelit, tízórait gyermekeiknek” – mondta Kubányi Jolán, a kampányindító sajtótájékoztatón.

A kampányindító sajtótájékoztatón bemutatásra kerültek a kampány elemei. Az eseményt követően, egy rendhagyó egészségtan óra keretében az Óbudai Nagy László Általános Iskola tanulói, dietetikus szakember közreműködésével egészséges szendvicseket készítettek.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Aprósütemények karácsonyra

Karácsonyi aprósütemények, szaladjatok a legszebb ünnepi tányérokra, és kínáljátok magatokat kicsiknek, nagyoknak. A készítésükben részt tud venni az egész család!