Egérrágta disznósajt, 9500 kg megsemmisített áru egy húsboltban

Egérrágta élelmiszerek, kézmosásra alkalmatlan körülmények folyó melegvíz nélkül, 9500 kilogrammnyi áru megsemmisítése - a Nébih megint lecsapott.

Rengeteg szabálytalanság, súlyos higiéniai gondok és 9,5 tonna élelmiszer megsemmisítése - Győr-Moson-Sopron megyei húsboltban és annak előállító helyán járt a Nébih, és büntetett.

  • nem volt folyó melegvíz, nem lehetett rendesen kezet mosni
  • eszközfertőtlenítő berendezéseket nem használtak
  • a vizsgálat idején a ládamosó helyiségben épp dugulás volt, a szennyvíz a kolbászérlelésére használt terembe folyt
  • a szabadban is végeztek hivatalosan benti tevékenységeket (pl.sertésfejet főztek)
  • félkész- és késztermékek, csomagolt és csomagolatlan áru egy légtérben tárolása
  • egérrágás, egérürülék a rosszállapotú hűtőkamrában
  • nem volt állati eredetű hulladék tárolására alkalmas hulladéktárolójuk
  • adminisztrációs problémák is akadtak, a dolgozók egészségügyi alkalmassága például2015-ben lejárt

Végül összesen 120 tétel, több mint 9,5 tonna élelmiszer forgalomból történő kivonását és megsemmisítését rendelték el, az egység kereskedelmi és előállítói tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették, a vállalkozót kötelezték a termékvisszahívásra. Az üzletből Győr-Moson-Sopron megyei és a környező megyékben található üzletekbe szállítottak termékeket.

...ezek is érdekelhetnek!

Ezeket olvastad már?

cikk, fotó via nebih

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...