Édes gyümölcsfagyi 2 hozzávalóból!

Nem vicc, jégkrém csupán két hozzávalóból, aminek az egyike ráadásul gyümölcs!

A csokiba mártott fagyasztott kiviszeletek tipikusan a meglátni és azonnal, rögeszmésen megszeretni kategóriába tartoznak. Nem nagy ördöngösség az elkészítésük, sőt. Csak olvasztunk egy kis csokit, belemártogatjuk a kiviket, aztán csak várunk. És várunk.
A kivijégkrém receptjéért kattints ide!
Megéri, mert amilyen egyszerű összedobni, annyira látványos és finom is egyben. Szerintem gyerekzsúrokra, kerti partikra is ideális. Egy-egy kiviszeletből nem lesznek túl nagy adagok a kicsik számára sem, ráadásul nem is olvad olyan agresszíven, mint egy átlagos jégrém, hiszen csak csoki és gyümölcs van benne, amik szobahőmérsékleten is szilárd halmazállapotúak.
A kivijégkrém receptjéért kattints ide!
Ráadásul nem csak kiviből készíthetjük el, én kipróbáltam banánnal is. És mivel én azzal a perverzióval élek együtt, hogy imádom a csokiba mártott banánízű habos édességet (remélem, tudjátok, melyikre gondolok), nekem ez is nagyon bejött. A banán nem úgy lett fagyos, mint a kivi, inkább csak még krémesebbé vált.
A kevésbé mutatós, de épp oly finom banános verzió
Lehet tehát kísérletezni a gyümölcsökkel, én is biztosan fogok még, mert a gyerekek odáig vannak a pálcikás és/vagy fagyasztott édességekért, nekem pedig külön öröm, ha abban igazi, felismerhető gyümölcsök is vannak. Az eredeti ötletet itt találtam.
A kivijégkrém receptjéért kattints ide!

Ha imádod az édességeket, ez is érdekelhet!

Csoki+eper+jégkockatartó = mennyei desszert - pillanatok alatt!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Címlapról ajánljuk

További cikkek