Édes gyümölcsfagyi 2 hozzávalóból!

Nem vicc, jégkrém csupán két hozzávalóból, aminek az egyike ráadásul gyümölcs!

A csokiba mártott fagyasztott kiviszeletek tipikusan a meglátni és azonnal, rögeszmésen megszeretni kategóriába tartoznak. Nem nagy ördöngösség az elkészítésük, sőt. Csak olvasztunk egy kis csokit, belemártogatjuk a kiviket, aztán csak várunk. És várunk.
A kivijégkrém receptjéért kattints ide!
Megéri, mert amilyen egyszerű összedobni, annyira látványos és finom is egyben. Szerintem gyerekzsúrokra, kerti partikra is ideális. Egy-egy kiviszeletből nem lesznek túl nagy adagok a kicsik számára sem, ráadásul nem is olvad olyan agresszíven, mint egy átlagos jégrém, hiszen csak csoki és gyümölcs van benne, amik szobahőmérsékleten is szilárd halmazállapotúak.
A kivijégkrém receptjéért kattints ide!
Ráadásul nem csak kiviből készíthetjük el, én kipróbáltam banánnal is. És mivel én azzal a perverzióval élek együtt, hogy imádom a csokiba mártott banánízű habos édességet (remélem, tudjátok, melyikre gondolok), nekem ez is nagyon bejött. A banán nem úgy lett fagyos, mint a kivi, inkább csak még krémesebbé vált.
A kevésbé mutatós, de épp oly finom banános verzió
Lehet tehát kísérletezni a gyümölcsökkel, én is biztosan fogok még, mert a gyerekek odáig vannak a pálcikás és/vagy fagyasztott édességekért, nekem pedig külön öröm, ha abban igazi, felismerhető gyümölcsök is vannak. Az eredeti ötletet itt találtam.
A kivijégkrém receptjéért kattints ide!

Ha imádod az édességeket, ez is érdekelhet!

Csoki+eper+jégkockatartó = mennyei desszert - pillanatok alatt!

Hozzászólások (1)

Giniras

Nem jó a link a recepthez. Persze megtaláltam a keres?ben, köszönöm a cikket.

Miss Lemon

Kedves Giniras! Nálam m?ködik, nem tudom, mi lehetett a gond, de már elhárult:) Szép napot! Kata

Címlapról ajánljuk

11 húsleves-variáció, ami anyu és nagyi főztjére emlékeztet

Gőzölgő-aranyló húsleves, melybe annyi sárgarépa, zeller, fehérrépa, karalábé, cérnametélt és főtt hús kerül, amennyi nagyi merőkanalába belefér. Te milyen hússal szereted? Kerül bele nálatok gyömbér? Esetleg citrom? Próbálj ki különféle variációkat, és gubózz be egy tál isteni húslevessel, mert annál jobb nincs is!

Nosalty

„Anélkül, hogy kritizálnám a szakmát, kijelenthetem, hogy a magyar cukrászatban...

Azt tartja, mindegy, hogy otthon sütünk-főzünk, vagy elmegyünk valahová, a lényeg a minőség, abból nem szabad engedni, már csak azért sem, mert a vendég észreveszi, ha becsapják, és akkor nem jön többet, szkeptikussá válik. Még mindig Párizst tartja a gasztronómia központjának, a díjakról pedig azt tartja: jó, ha vannak, de az ő életük a hétköznapokról és a nap mint nap betérő vendégekről szól, ezek alapozzák meg az ünnepi pillanatokat. Mihályi László cukrászmesterrel beszélgettünk.

KormosLili

További cikkek