Készíts ehető csokoládét egy nyomtatóval!

Kinyomtatni egy édességet vagy bármilyen egyéb élelmiszert elég érdekes és futurisztikus ötlet, igaz? Pedig annyira nem is újkeletű!

Több kísérletet is végeztek az elmúlt években, hogy hogyan is lehetne ételeket nyomtatni, az első fejlesztésekben pedig - természetesen - a Google is szerepelt. Egy ideje ugyanis a Google irodaházának kantinjában ezzel a technikával nyomtatnak tésztaféléket, de volt már kísérlet pizza illetve palacsinta nyomtatásra is. Ez a technika mindig folyékony halmazállapotú alapanyagokkal dolgozik, míg a legújabb 3D System cukorból és vízből állít elő kristályos szerkezetet.

A ChefJet már tavaly innovációs díjat tudhatott magáénak, idén pedig előállt legújabb nyomtatójával. A gép valószínűleg méregdrága, így nagyobb üzemeknek éri csak meg a befektetés, de a cukrászok biztosan örülnek majd neki. A 3D System tavalyi terméke a Cubify volt, melynek fő célja, hogy a 3D nyomtatást behozza a háztartásokba, míg a ChefJet-et kifejezetten a konyhákba tervezték, és csak cukor- illetve csokoládéalapú édességek előállítására kapacitálták.

Másik gépük, a ChefJet Pro már ételfestékekkel is dolgozik, és gyönyörű szivárványszínű édességeket készít. Csodálatosak és étvágygerjesztőek, azonban az ízükről igencsak megoszlanak a vélemények.

A készülékek piacra kerülését 2014 második felére tervezik. Aki szeretné beszerezni a ChefJet-et, az potom 5.000 dollárért megteheti, ételfestékkel kombinálható társát pedig már 10.000 dollárért magáénak tudhatja. Kíváncsiak vagyunk, vajon hány háztartásba kerülnek majd be...de hogy Nigella Lawson köztük lesz, azt már most lefogadnánk!

Címlapról ajánljuk

Húsvéti sütik gyerekeknek

A legkisebbekre is gondoljunk húsvétkor, akiknek jó, ha egy kis cukisággal vagy kedves formai trükkel adjuk el a süteményeket. Szerencsére a nyuszi segít húsvéti sütit választani a gyerekeknek!

Nosalty

További cikkek

Retró húsvéti ételek

Egy jó sonkatekercs vagy töltött tojás, fasírt és répatorta? Nálunk többek között ezek jelentik a retró húsvéti ételeket. Nálatok? Nézzük, szerepelnek-e a listán kedvenceitek!