Csodakencék helyett szőlőmagolaj

A szőlőmagolajat sokan csodaszernek tartják. Nemcsak belsőleg, külsőleg is sokat segíthet bőrünk és hajzatunk ápolásában.

Mindig ezt akarta a bőröd

A szőlőszemek magjaiból préseléssel kivont, zöldes-sárgás színű olaj rendkívül magas antioxidáns-tartalmának (polifenol, E-vitamin) köszönhetően valódi elixír a szervezetnek s a bőrnek. A borkészítés során visszamaradó magokból oldószeres kivonással vagy hidegen sajtolással nyerik. Az aromaterápiában is a fontosabb olajok közé tartozik.

Szőlős receptjeinkből itt válogathatsz >>

Több kozmetikai probléma kezeléséhez is felhasználható:

  • előnyösen befolyásolható vele a zsíros és a vegyes bőr faggyútermelése,
  • lecitin tartalma miatt a normál és a száraz bőr is profitálhat belőle, természetesen ezek esetében tanácsos zsírosabb olajakhoz, például makadémia, avokádó- és jojobaolajhoz keverni.
  • naptól megviselt bőrök esetén joghurtba vagy aloe vera gélbe téve megnyugtatja a felforrósodott, húzódó bőrfelületet, magas antioxidáns tartalma miatt képes közömbösíteni a szabadgyökök károsító hatásait,
  • rendszeresen a fejbőrbe masszírozva megelőzhető a korpás plakkok kialakulása,
  • benedvesített vattalapkára csepegtetve bőrtisztító, pórusszűkítő olajként is használható,
  • az érett bőr regeneráló kozmetikumaiba is érdemes keveset belekeverni, mert biológiailag aktív anyagai, a benne lévő növényi hormonok bőrfiatalítóként hatnak, megerősítik a kötőszövetet.

Számos tanulmány bizonyítja, hogy a szőlőmagolaj mindennapos fogyasztása hatásosnak bizonyult a köszvény kezelésében, ízületi panaszok csökkentésében. Kiküszöbölheti a későbbi szívbajokat, valamint különböző allergiák és az asztma kezelésében is remek munkát végez. S mivel a diabéteszt illetően is előnyös oldaláról mutatkozik meg a szőlőmagolaj, számos orvos javasolja a belőle készülő kapszula állandó szedését a pácienseinek.

Tudnivalók az Omega-3-zsírsavról >>

Ha lisztérzékeny vagy, így eszel >>

A rovat korábbi cikkei >>

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...