Csináld magad gasztroajándék

Te is bajban vagy az ajándékvásárlással? Akkor készíts ehető ajándékot karácsonyra, hiszen nem elég hogy mutatós, de még eszméletlenül finom is!

Nem tudom, ki hogy van vele, de én karácsonykor mindig gondban vagyok az ajándékvásárlással. Főleg, ha a teljes család minden egyes tagjának meg kell találni a megfelelőt. Még egyetemista éveim alatt - amikor a keret is szűkösebb volt rá – kezdtem neki a gasztroajándék-gyártásnak. Hatalmas előnye, hogy saját kezűleg készül, és nem egy újabb porfogó, ami felkerül a polcra, hanem valóban hasznos, és persze finom.

Csokis-karamellás süti recept

A legegyszerűbb, ha valamilyen lekvárt főzünk, és szép üvegbe töltve, szalaggal átkötve már a csomagolást is letudtuk. Persze minden évben nem lehet ezt adni, úgyhogy muszáj időről-időre valami még kreatívabb ötlettel előrukkolni. Ami egy mostanság igen divatos, az a csináld magad gasztroajándék. Ez azt jelenti, hogy nem egy kész süteményt vagy kencét teszünk a fa alá, hanem csak az alapanyagokat készítjük össze, és a megajándékozottnak kell összekutyulnia az alapanyagokat, ha a végeredményt akarja megízlelni.

Ehhez összeállíthatunk ajándékdobozokat különféle tematikák szerint: tortadíszítő szettet, a férfiaknak egy BBQ-készletet, vagy rétegezhetjük egy sütemény hozzávalóit is egy nagy befőttes üvegben – ahogy most én is tettem. Ez utóbbihoz érdemes mellékelni egy útmutatást a sütéshez, illetve egy leírást, hogy milyen nedves alapanyagokat kell hozzáadnia az elkészítés során.

Chai teakeverék recept

A másik, aminek én idén karácsonykor nagyon örülnék, az egy doboz chaitea-keverék, pláne, ha ez is saját készítésű. Ehhez ráadásul a fűszeres polcomon minden megtalálható: kardamom, fahéj, csillagánizs, szegfűszeg, rózsabors. Már csak egy adag gézlapot kell beszerezni és egy szép madzagot, amivel megkötözzük a filtereket. Nekem ez maga a tél, egyetlen csészébe zárva!

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Süss dilis külsejű spárgatortát, ha nem szereted a megszokottat

Egészen meghökkentő kinézetű spárgatorta készült a Nosalty, ezen belül is Flóra konyhájában, megkoronázva ezzel tavaszi zöldséghercegnőnk szezonját. Gyorsított, leveles tésztás quiche-szerű tojásos-sajtos alapból meredeznek a blansírozott-sült spárgák, ráadásul viszonylag gyorsan el is készülhetünk a recepttel!

Nosalty

További cikkek