Csináld magad gasztroajándék

Te is bajban vagy az ajándékvásárlással? Akkor készíts ehető ajándékot karácsonyra, hiszen nem elég hogy mutatós, de még eszméletlenül finom is!

Nem tudom, ki hogy van vele, de én karácsonykor mindig gondban vagyok az ajándékvásárlással. Főleg, ha a teljes család minden egyes tagjának meg kell találni a megfelelőt. Még egyetemista éveim alatt - amikor a keret is szűkösebb volt rá – kezdtem neki a gasztroajándék-gyártásnak. Hatalmas előnye, hogy saját kezűleg készül, és nem egy újabb porfogó, ami felkerül a polcra, hanem valóban hasznos, és persze finom.

Csokis-karamellás süti recept

A legegyszerűbb, ha valamilyen lekvárt főzünk, és szép üvegbe töltve, szalaggal átkötve már a csomagolást is letudtuk. Persze minden évben nem lehet ezt adni, úgyhogy muszáj időről-időre valami még kreatívabb ötlettel előrukkolni. Ami egy mostanság igen divatos, az a csináld magad gasztroajándék. Ez azt jelenti, hogy nem egy kész süteményt vagy kencét teszünk a fa alá, hanem csak az alapanyagokat készítjük össze, és a megajándékozottnak kell összekutyulnia az alapanyagokat, ha a végeredményt akarja megízlelni.

Ehhez összeállíthatunk ajándékdobozokat különféle tematikák szerint: tortadíszítő szettet, a férfiaknak egy BBQ-készletet, vagy rétegezhetjük egy sütemény hozzávalóit is egy nagy befőttes üvegben – ahogy most én is tettem. Ez utóbbihoz érdemes mellékelni egy útmutatást a sütéshez, illetve egy leírást, hogy milyen nedves alapanyagokat kell hozzáadnia az elkészítés során.

Chai teakeverék recept

A másik, aminek én idén karácsonykor nagyon örülnék, az egy doboz chaitea-keverék, pláne, ha ez is saját készítésű. Ehhez ráadásul a fűszeres polcomon minden megtalálható: kardamom, fahéj, csillagánizs, szegfűszeg, rózsabors. Már csak egy adag gézlapot kell beszerezni és egy szép madzagot, amivel megkötözzük a filtereket. Nekem ez maga a tél, egyetlen csészébe zárva!

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Mátra rejtett kincsei

Budapesttől egy órányira Nógrádban, a Mátra nyugati vonulatában, festői környezetben fedezhetjük fel az egyre izgalmasabb élményt nyújtó Szurdokpüspöki, Tar és Szuha falvakat, vagy ahogyan saját magukat említik, a Mátra Nyugati Kapuját.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A mi Rögös túrónknak tényleg nincsen párja?

Ha röviden kellene válaszolni, a következőt mondanánk: bátran állíthatjuk, hogy valóban egyedülálló élelmiszer. Miért jelenthetjük ki ezt ennyire magabiztosan? Milyen érvekkel támasztható alá a Rögös túró egyedisége? Következzen egy gyors gasztronómiai kalandozás páratlan tejtermékünk világában!

Címlapról ajánljuk

További cikkek