Budapestre jön jövőre a Bocuse d'Or

A 2017-es Bocuse d'Or európai döntőjét Budapesten rendezik meg 2016. május 10-én és 11-én húsz ország egy-egy séfjének részvételével.

Kiváló bemutatkozási lehetőség a magyar gasztronómia számára a világ legrangosabb szakácsversenye, a 2017-es Bocuse d'Or európai döntője, amelyet Budapesten rendeznek meg 2016. május 10-én és 11-én húsz ország egy-egy séfjének részvételével - közölték a szervezők az esemény hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

A Bocuse d'Or mezőnye a nemzeti selejtezők után a kontinentális döntők legjobbjaiból áll össze. Európából az eddigi 12 helyett jövőre 11 séf jut tovább a 2017-es világversenyre - mondta Florent Suplisson, a Bocuse d'Ort szervező GL Events munkatársa.

Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d,Or Akadémia elnöke emlékeztetett: Bécset, Londont, Lódzot megelőzve sikerült Budapestre hozni az európai döntőt, amelyet a Hungexpo területén rendeznek meg a Sirha gasztronómiai szakkiállítás keretében.

A budapesti Michelin-csillagos éttermek egyre növekvő száma jelzi, hogy "valami nagyon mozgásban van most Magyarországon" - méltatta a város gasztronómiáját a verseny alapítójának fia, Jérome Bocuse is, aki a Sirha Trade Show elnökeként a program lebonyolításának ünnepélyes aláírási ceremóniájára érkezett Magyarországra.

Marie-Odile Fondeur, a GL Events Exhibitions élelmezési szolgáltatási divízióvezetője felidézte, hogy a lyoni Sirha (Salon international de la restauration, de l'hotellerie et de l'alimentation) szakkiállítás - melynek keretében minden páratlan évben a Bocuse d'Or világdöntőjét is megrendezik - immár 190 ezer látogató előtt mutatja be a gasztronómia legújabb trendjeit.

Ganczer Gábor, a Hungexpo vezérigazgatója, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnökségi tagja a 2016-os Sirha Budapest szakkiállításról szólt. Mint elmondta, jövő májusban több mint 20 ezer négyzetméteren 350 magyar és külföldi kiállítóval mintegy 20 ezer szakmai látogatót várnak.

Olvastad már?

Megvan az év hazai étterme és legjobb street foodja!

(via MTI)

Címlapról ajánljuk

További cikkek