Budapesti kocsma az európai TOP 10-ben

Egy budapesti söröző is szerepel a brit vezető napilap, a The Guardian olvasói által összeállított TOP 10-es listán.

A kézműves söröket forgalmazó ferencvárosi kocsma, az Élesztő is szerepel azon a tízes listán, amelyet Nagy Britannia legfontosabb napilapja, a The Guardian állított össze az olvasók tippjei alapján. A lap szerint a söröző "egy drágakő a város szívében". A több mint húsz magyar és osztrák kézműves sört felvonultató kínálatból a lap olvasója a Kárpi Búza nevű szűretlen félbarna búzasört és a Távoli Galaxis nevű IPA-t emeli ki.

A Tűzoltó utcai létesítménynek én magam is visszatérő látogatója vagyok, bátran állíthatom tehát, hogy a Távoli Galaxis híre méltán jutott el Európa nyugati végébe is.

(via The Guardian)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!