Budapest lesz a borvilág középpontja

Hazai top borászatok mellett a borvilág nemzetközi sztárjai érkeznek február végén Budapestre, az ötödik VinCE Budapest Wine Show-ra.

Idén ötödik alakalommal rendezik meg Közép-Európa legnagyobb boreseményét, a VinCE Budapest Wine Show-t - idén több mint száz nemzetközi szakértő érkezik, hogy a vendégek mellett ők is megismerjék és hírét vigyék a 160 kiállító borainak és finomságainak. A rendezvény ötödik évfordulója alkalmából híres évjáratokkal és az aukciók világával ismerkedhetünk meg, az eddigi évek sikerprogramjai mellett pedig újdonságokkal, köztük interaktív és gasztro programokkal is készülnek a szervezők, vasárnap pedig az éppen akkorra eső Oscar-gála hangulatát is megidézik majd.

A VinCE Budapest Wine Show idén is azt tűzte ki célul, hogy a hazai borvilágra irányítsa a figyelmet, és találkozópontként rajzolja fel a borvilág térképére Budapestet. Közép-Európa legnagyobb boreseménye ebben az évben minden eddiginél több neves nemzetközi szakértőt, a Master of Wine Intézet tagjait, szerzőket és szaktekintélyeket lát majd vendégül, hogy a kiállításon a minőségi magyar borokat bemutatva újabb benyomásokat szerezzenek a hazai borszakma fejlődéséről, és hírét vigyék a hazai borászoknak és szőlőfajtáinknak. A „borvilág jedilovagjai” és a több mint száz szakértő mellett a három nap során a borkedvelőket is új felfedezések, az előadásokon új ismeretek és szórakoztató programok várják.

160 kiállító 1000 bora - szabad a vásár

A három nap alatt 160 kiállító több mint 1000 borát kóstolhatjuk végig a Corinthia Hotelben. Az összes kiállított bor kóstolására szóló napijegyes megoldással az előző évek mintájára kényelmesen és kötetlenül folyhat a borvidékek és tételek felfedezése. Idén nemcsak a borászokkal beszélgetve, de a Borkaszinóban is újabb ismereteket szerezhetünk, a most debütáló programon pedig interaktív játékokban próbálhatjuk ki magunkat. Lesz például Bor-Roulette asztal, ahol a résztvevők letakart palackból kapott borok jellemzőire fogadhatnak egy különleges, átalakított roulette asztalon, ahol számok és színek helyett szőlőfajtákra, borvidékekre, évjáratra és egyéb borjellemzőkre fogadhatnak.

Mesterkurzusok és workshopok

A sétáló kóstoló mellett mesterkurzusok és workshopok is várnak minket, ahol nemzetközi és hazai szakértők mutatják be a legnevesebb termőhelyeket – köztük Burgundiát, Németország és Ausztria, a Kék Duna vagy épp a Balkán országainak borvidékeit, valamint a hazai top borokat. A VinCE ötödik évfordulójának alkalmából a nagyszerű évjáratok előtt tiszteleg – nagyszerű szakemberek és borok segítségével.

Oscar hangulatban

Az Oscar-gála hangulatot világsztárok borai hozzák majd el a bálterembe, többek között a Jolie-Pitt páros, de ezen kívül Alonso és Sting borait, sőt, Sofia Coppola rendezőnő pezsgőjét is megkóstolhatjuk. Amíg az idei Oscar-díj jelöltjei felkészülnek a vasárnapi gálára, a Corinthia Hotelben folytatódnak a pezsgő programok. Pénteken a történelmi orosz pezsgő, az Abrau Durso debütál hazánkban, majd Márkus György, a legnagyobb hazai Champagne szakértő ajánlásával elegáns, chardonnay-ból készült tétekkel koccinthatunk. A szombati nap stílusosan a világ kedvenc champagne-házával, a filmszínház és az Oscar-gála pezsgőjeként is ismert Moët & Chandonnal indul.

Aukciók sokasága

Mesebeli árakon kelnek el ritkaságok a nagy aukciós házak árverésein. A VinCE Budapest keretén belül most három alkalommal is belekóstolhatunk a kalapácskoppanások rejtélyes világába. A Sotheby's Stories Masterclass-on például a világhírű aukciósház szakembere, a 30 éve boraukciókkal foglalkozó Stephen Mould izgalmas mesél majd izgalmas történeteket Krőzusokhoz vándorolt borkollekciókról, többek között Andrew Lloyd Webber gyűjteményének árverezéséről. Az elhangzottakat pedig természetesen borokkal illusztrálják majd.

VinCE Gasztro

Vasárnap a Corinthia Hotel Bálterme gasztroszentéllyé alakul, ahol ambíciózus chefek és cukrászok adják egymásnak a kilincset, és a közönség előtt mérik össze tudásukat mind főételek, mind édességek terén. Aki pedig mozizós hangulatban folytatná az ismerkedést a gasztronómiával, az mesterséf gourmet menüjével kísérve nézheti végig a szakácsok Oscarjaként ismert Bocus D’Or versenyről készült nagy sikerű dokumentumfilmet. A kiállítótérben sonkákat, kézműves sajtokat, levezetésként pedig a Gerbeaud és a La Praliné édességeit ízlelhetik az érdeklődők.

A VinCE Budapest Wine Show hivatalos oldalát itt találod

A VinCE Budapestet itt tudod követni a Facebookon

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Mátra rejtett kincsei

Budapesttől egy órányira Nógrádban, a Mátra nyugati vonulatában, festői környezetben fedezhetjük fel az egyre izgalmasabb élményt nyújtó Szurdokpüspöki, Tar és Szuha falvakat, vagy ahogyan saját magukat említik, a Mátra Nyugati Kapuját.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A mi Rögös túrónknak tényleg nincsen párja?

Ha röviden kellene válaszolni, a következőt mondanánk: bátran állíthatjuk, hogy valóban egyedülálló élelmiszer. Miért jelenthetjük ki ezt ennyire magabiztosan? Milyen érvekkel támasztható alá a Rögös túró egyedisége? Következzen egy gyors gasztronómiai kalandozás páratlan tejtermékünk világában!

Címlapról ajánljuk

További cikkek