Bacondzsem – és tényleg!

A világ legfinomabb feldolgozott hústermékéből, igen, baconből is lehet dzsemet, ha úgy tetszik, lekvárt készíteni! Te is próbáld ki, garantáltan rákapsz!

Tömény ízbomba, és biztosan nem diétázóknak való, de azt, hogy mindenkinek meg kelljen kóstolnia, kötelezővé tenném! A főtt füstölt szalonnaszeletek zsírja nem kerül bele, helyét olyan komoly alapanyagok veszik át, mint juharszirup, melaszos barna cukor és barna sör. Ha az ember elkezdi kanalazgatni, egyszerűen nem bírja abbahagyni.

Bacondzsem recept

Fogyasztása alapjáraton reggelire és uzsonnára ajánlott, pirítóson vagy egy szelet bagetten, csak legyenek jó minőségűek. Engem annyira elvarázsolt, hogy legközelebb biztosan sütök hozzá házikenyeret is. Tiszta Amerika! Komolyan, még egy pohár kólát is megkívántam mellé, mert ha lúd, akkor legyen kövér! Úgy éreztem magam, mint az a két kedves gasztrohostess, akiket múltkor egy főzős videóban láttam “dumcsizni”: take a wild side of life”, mondták, majd egy látványos összekacsintás után tettek még két kanállal a csokiszószból a turmixukba.

Bacondzsem recept

Bacondzsem Amerikában nagyüzemi gyártású és kézműves változatban is kapható a boltokban, de nem olcsó mulatság, főleg, ha rákapunk. Pizza mellé, krémlevesbe egy kanállal csak az íze kedvéért, sőt mac’n cheese-hez plusz ízbombaként - mindenhogyan és mindenhez fogyasztják. Martha Stewart, a legismertebb gasztrolady, üzletasszony és televíziós személyiség is megalkotta a saját bacon jam-receptjét, ő burbon whiskey-vel és sherryecettel készíti. Legközelebb ezt a változatot is ki kell próbálnom!

Bacondzsem recept

De hová használjuk még?

  • Hamburgerbe: karamellizált hagyma és baconcsíkok helyett - igazi 2in1 megoldás!
  • Töpörtyűkrém helyett: hiszen lejárt az ideje, ez az új töpörtyűkrém! (Vagy pótló!)
  • Karácsonyra vagy más ünnepre ajándékba: készítsük el szeretteinknek!
  • Esti borozáshoz, sörözéshez: természetesen csak felnőtteknek!

A benne főtt sör alkoholtartalma főzés közben elszáll, így gyerekek is fogyaszthatják, sőt ahogy írtam, Amerikában ez az egyik legkelendőbb kencéjük. Na, persze a nutella és a sós mogyorókrém, vagyis a peanut butter után.

Jövő héten olyan gyümölcsnyárssal jövök, amit még a legfinnyásabb gyerkőcök is meg fognak enni. Addig szánjátok rá magatokat a baconlekvár elkészítésére, nem bánjátok meg!

Gréti

Címlapról ajánljuk

További cikkek