Babapiskótákat teszteltünk

A tiramisu és számos gyors süti alapanyaga a babapiskóta, mégis nagyon nehéz rátalálni a legjobbra. Ezért felkerekedtünk és hat terméket leteszteltünk, sajnos az „igazihoz” csak hasonlót találtunk.

A babapiskóta közkedvelt édesség, a tiamisu, és rengeteg nyári, gyümölcsös desszert elképzelhetetlen nélküle. A puha, nem túl hivalkodó ízű, de mégis jellegzetes, lekerekített végű sütidarabok ma már számos változatban kaphatók, a boltok polcain több márka közül választhatunk. Körbenéztünk, vajon milyen minőségben juthatunk hozzá a kész babapiskótákhoz, de e heti terméktesztünk csalódással zárult: hat terméket kóstoltunk, de az igazi, puha piskótát nem találtuk.

Tiramisu-receptjeinket itt találod >>

Sedita Piskóty, Kerek piskóta (255 Ft)

Első ízlelésre a száraz jelző jutott az eszünkbe, olyan érzést keltett, mintha sűrített levegőbe harapnánk. Bőszen kerestük a terméket alkotó anyagot, de nem nagyon észleltük a kóstoláskor. Az a fajta, amelyik nehezen szívja meg magát, ha sütibe kerül.Értékelés: 10/4

Winny Babapiskóta (265 Ft)

Az előző versenyzőnél sokkal keményebb, viszont a legkevésbé sem ízletes. A legrosszabb, hogy a semleges, cukros alapízt még megtoldja egy erőteljes tojásléaroma, magunk sem értjük, de szinte egyszerre jutott mindegyikünk eszébe ennek az összetevőnek a neve.Értékelés 10/2

Pafino Babapiskóta (199 Ft)

A vaktesztelés során ez a termék vitte a prímet. Egészen jó állagú, puha sütiket kaptunk, ami nem volt felfújva és a gyártó érezhetően nem spórolt a hozzávalókkal. Nem porzott vagy morzsálódott előző társaihoz képest, a mezőny legjobbja címet pedig zokszó nélkül ráaggattuk.Értékelés: 10/8

Babapiskótás süti receptjeinket itt találod >>

Manner Piskóta (949 Ft)

Sokat vártunk tőle, de előzetes koncepcióinkat alulmúlta: ropogós, túlzottan édes piskóta, mely nem biztos, hogy bármilyen áztatott sütiben megállná a helyét, kétséges, hogy egyáltalán alkalmas lehet-e bármilyen édesség alkotóelemének.

Babapiskótás desszertek receptjeiért kattints ide >>

Értékelés: 10/5

Savoiardi olasz Babapiskóta (499 Ft)

Nem is értettük, miért került bele a termékbe citrompótló, de ha már így alakult, miért kellett extra dózisban belekeverni a babapiskótába. Műízű édesség, amiről nem merjük kijelenteni, hogy képes magába szívni krémet, esetleg tejfölös, rakott desszertekbe merjük ajánlani, azokba felhasználható.Értékelés: 10/5

Savoiardi Babapiskóta (549 Ft)

Erős mellékízzel támadt, amit tovább tetézett némi mesterséges aroma is. Hihetetlenül száraznak ítéltük, majdnem használhatatlannak. Ha először vásárolnánk sütihez ezt a terméket, biztos, hogy bosszankodnánk, amiért nem tudja magát kellően megszívni ez a babapiskóta.Értékelés: 10/2

Véleményünk: Ezúttal nem találkoztunk az „Igazival”. A tesztelt babapiskóták többsége hemzseg az adalékanyagoktól, a rengeteg cukortól, sokszor állaguk is inkább a ropira hasonlított. Ha nagyon kellene választani, mi a Pafino termékét emelnénk le a polcról, de bebizonyosodott, hogy most is a házilag készülő változattal járunk a legjobban.

Házilag készített babapiskóta receptjeink itt >>

Babapiskótás receptjeink itt >>

Nemrég Túró Rudikat teszteltünk >>

A legjobb tejfölt is megkerestük >>

A rovat további cikkeiért kattints ide >>

Szerző: Dacota és Kitti_

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Iránytű a szakmaválasztásban a XVII. Szakma Sztár Fesztivál idén áprilisban

Közel hatvan szakmában kétszáz diák méri össze tudását a XVII. Szakma Sztár Fesztiválon április 24-26. között Budapesten, a további programok között pedig kiemelt figyelmet kap az interaktivitás és a testközelből megtapasztalható élmények. A Szakma Sztár Fesztivál egyaránt segíti a fiatalokat és a szülőket megismertetni a szakmákkal, és eligazodni az általuk nyújtott több száz lehetőség között. A jelige: „Szakmát a kézbe!”

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek