9 tipp konyhai malőrök ellen

9 tuti praktikát ajánlunk, melyekkel sok kellemetlenséget orvosolhatsz főzés, sütés vagy előkészítés során – válogass praktikáinkból!

Praktikáinkkal igyekszünk megkönnyíteni nektek a főzés-sütés procedúráját, hiszen rengeteg olyan pont van bármelyik étel készítésekor, amikor el lehet rontani az egészet (talán a saláták kivételével). A Praktikák rovatban szinte minden problémára találsz megoldást, tippet, mi most az aktuális kedvenceinket ajánljuk neked!

Nemcsak kezdőknél, már gyakorlott konyhamestereknél is előfordul, hogy a tejszín kicsapódik, mert túl forró ételbe tesszük, de az ellenkezője is gyakori, hogy ha csak egy pillanatra nem figyelünk oda, a mártás könnyen híg maradhat. Elkeseredésre azonban semmi ok, mindkét szituáció orvosolható. Nyáron rengeteg zöldséget eszünk, nyersen vagy enyhén megpárolva – praktikánk leírja, hogyan érdemes hőkezeléskor adagolni az egyes zöldségeket.

Valljuk be, a sütés nyáron nem éppen a legkellemesebb elfoglaltság. Ha nemszeretem tevékenységként kezeljük, akkor sokszor hiba is csúszik a gépezetbe: a palacsinta sütése alapvető dolog nyáron, és a praktika tanácsait jó megfogadni, ha zökkenőmentesen és gyorsan akarunk végezni. Másik nagy rejtély az olaj hőmérsékletének ellenőrzése: az sem jó, ha túl forró, ha pedig még nem meleg, akkor sem tehetjük bele. Kattints praktikánkra!

Az előkészítési folyamatoknál is sok mindenen el lehet vérezni: például ha előző este elfelejtettük kivenni a fagyasztóból az ebédre szánt húst – ez is helyrehozható! A csírák roppant egészségesek, de egyben drágák is: próbáld meg otthon, a praktika lépésről lépésre segít, hogy sikerüljön. A hagyma – bár imádjuk – sokszor marad parlagon, hiszen az erős szaggal nehéz megbirkózni – erre is adunk javaslatot, mert simán orvosolható!

A Dobd össze! rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Még több praktika >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?