8 üdítő lekvár és dzsem a nyári kánikulához, amit magában kanalazva is imádni fogsz!

Egy helyen minden, mi nyári gyümölcsökből készülhet nyáron! Legyen szó lekvárról, vagy dzsemről, itt minden finomságot megtalálsz.

1. Sárgabarack-őszibarack lekvár

Az idei nyár legnagyobb slágere a sárgabarack, így ha télire is szeretnél valamit megtartani az ízéből, ez a lekvár lesz a tökéletes választás.

Recept itt!

2. Szeder-sárgabarack lekvár

Akár te is képezhetsz ilyen gyönyörű átmenetet a két gyümölcs találkozásával! Az eredmény nem csak szép lesz, de mennyeien finom is.

Recept itt!

3. Pezsgős sárgabarack-nektarin lekvár

Igazi különlegesség, hiszen ki gondolta volna, hogy a különböző barackok ilyen tökéletes párosítást tudnak alkotni egy kis pezsgővel? Ezt a lekvárt legalább egyszer az életben muszáj kipróbálni!

Recept itt!

4. Meggyes áfonyalekvár kevesebb kalóriával

Egyszerre fanyar és édes, valószínűleg mindenki imádni fogja ezt a finom és mutatós lekvárt!

Recept itt!

5. Eperlekvár friss mentával

A tökéletes lekvár, egészen kevés és egyszerű alapanyagból!

Recept itt!

6. Ribizli-duó

Nem csak édességekhez!

Recept itt!

7. Málnás ribizlidzsem vörösborral

Üdítő, gyümölcsös lekvárkombináció egy kis különlegességgel megspékelve.

Recept itt!

8. Fügés szilvadzsem

Már érik a füge, nyár közepén pedig a szilvaszezon is beköszönt, a két gyümölcs találkozásából születű lekvár pedig magáért beszél majd!

Recept itt!

TOVÁBBI ÜDÍTŐ LEKVÁROKAT ÉS DZSEMEKET IDE KATTINTVA TALÁLSZ!

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek