8 különleges dzsem és lekvár, amit muszáj kipróbálnod!

Sokan félnek a lekvárok és dzsemek befőzésétől, pedig a nyár legfinomabb ízeit nem csak nagymamáink tudják tökéletesen elkészíteni, mi magunk is képesek vagyunk rá! (x)

1. Rózsaszirmos eperzselé

A gyerekek legnagyobb kedvence lesz ez a különleges zselé, melyet a felhasznált rózsaszirmok tesznek igazán felejthetetlenné.

Recept itt!

2.Eper–multivitamin lekvár

Nem csak finom, de egészséges is! Egy igazán könnyű és különleges ízvilág a kísérletező kedvűeknek.

Recept itt!

3. Aranyló sárgabarack dzsem

A sárgabarack dzsemet egy kis almalé őrjíti meg teljesen, a két gyümölcs találkozása pedig egyszerre lesz édes és üdítő.

4. Fűszeres, ribizlis szilvalekvár

Hogy mi a titkos összetevő? A receptből kiderül!

Recept itt!

5. Kávés meggydzsem

Furcsának hangzik? Pedig egyáltalán nem az! Igazi nyári recept, amely nem csak finom, de pezsdítő is!

Recept itt!

6. Zöldalma-kajszi dzsem

Frissítő és finom! Ha teheted, a főzés végén bolondítsd meg még a dzsemet két kanál baracklikőrrel!

Recept itt!

7. Ananászos eperlekvár

Az ananászos eperlekvár esszenciája nem más, mint a cseresznyepálinka! Ettől lesz igazán ízletes ez a nyári finomság.

Recept itt!

8. Almadzsem

A végére pedig egy igazi klasszikust ajánlunk nektek, melyet kicsik és nagyok is egyaránt imádni fognak!

Recept itt!

További nyári recepteket itt találsz!

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek