6 új felhasználási mód kávédarálóhoz

Egy olcsó kis kávédaráló nagyon hasznos társad lehet a konyhában. Adunk most pár ötletet, mire használd még, ezekre korábban talán nem is gondoltál! (x)

Tudtad, hogy ez kis konyhai eszköz mi mindenre jó? Nemcsak darál, hanem őröl, zúz és aprít is. Az egyetlen dolog, amire ügyelj: legyen két kávédarálód! Az egyiket használd hagyományos módon a kávé darálására. A másikat pedig minden másra, így nem fordulhat elő, hogy paprikaízű lesz a kávéd. Jöjjön most a minden más!

Fűszernövények

Rozmaring alapanyag

Ne hagyd, hogy a friss fűszernövényeid tönkremenjenek. Szárítsd ki a megmaradt szálakat, majd tedd a darálóba, adj nekik egy-két löketet, és aprítsd nagyobb darabokba. Egy dobozban így már könnyen eltarthatod, és egész évben használhatod.

Fűszerkeverékek

Arab hétfűszerkeverék alapanyag receptek

Szórj ízlés szerint különböző fűszereket – például római köményt vagy/és kardamommagot – egy serpenyőbe. Pirítsd meg őket, és hagyd teljesen kihűlni. Ekkor tedd darálóba, őröld porrá, majd tedd tárolódobozba. El is készült a saját fűszerkeveréked, ízesíts vele bármikor, vagy add ajándékba.

Olajos magvak

Dió alapanyag

Számtalan süti illetve csirkés recept elkészítéséhez szükséged lehet egy kevés darált dióra, mandulára vagy mogyoróra. Dobd az egész magvakat a darálóba - egy pár fordulattal nagyobb, darabos, még többel egészen apró, akár porszerű állagot adhatsz nekik. Ezzel ráadásul még egy csomó pénzt is megtakarítasz, mert a darált magvak ára rendszerint magasabb, mintha egészben vennéd meg.

Zsemlemorzsa

Könnyű és puha túrógombóc recept

Ha pont elfogyott a zsemlemorzsád, ne szaladj a közértbe. Piríts meg egy szelet kenyeret, tördeld a darálóba, és készíts magad. Kisebb mennyiségek esetén egyszerű és gyors megoldás.

Liszt

Szójaliszt alapanyag

Biztosan veled is előfordult már, hogy a recept, amit kiválasztottál, megkívánt egy kisebb mennyiségű különleges lisztet, amilyet amúgy nem szoktál és valószínűleg a jövőben sem gyakran fogsz használni. Ahelyett, hogy megveszed, majd később kidobod, mert megromlott, inkább őrölj egy kisebb mennyiségűt belőle a kávédarálód segítségével. Nagyszerűen alkalmazhatod a mandulától a zabliszt elkészítésén át mindenre.

Porcukor

Krémes vaníliás pite recept

Elnézted a receptet és kristálycukor helyett porcukrot ír? Semmi pánik, úgyszintén mehet a cukor a darálóba, néhány másodper, és máris kész van a selymes, és tökéletesen finom szemű porcukor! (x)

Keress olcsó kávédarálót a Jófogáson most!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Hiány lehet a téli slágergyümölcsből

Tudjuk, hogy elkeserítőek az élelmiszer-drágulásról szóló hírek, pedig sajnos, úgy tűnik, a sornak továbbra sincs vége. Most egyik téli slágergyümölcsünk van bajban, és nemcsak nálunk, világszerte.

10 nosztalgiasütemény, egyenesen a nagyi kredencéből

Távolodjunk el kicsit a modernitás zajától, térjünk vissza a nagymama konyhájába, ahol állandóan készült valami finomság, az asztalon vagy a kredencben elrejtve mindig akadt egy kis nyalánkság. Talán az alább olvasható nosztalgiasütemény-lista egyike?